Авторските права и сходните им лайна...

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Apr 13, 2010 10:05 pm

Ма Гибли ма! Ма никой не казва нищо лошо за Вапцаров ма! Просто Жоро го намеси зле в дискусията :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 13, 2010 10:57 pm

Дрън дрън :P
поантата беше, че не е необходимо да си поет, пред който се прекланя половин България, за да напишеш нещо хубаво

това че вие не виждате хубавото, вече си е лично ваш проблем, без отношение към моторната лирика на Вапцаров и смисъла в лириките на Данчо Христов
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 13, 2010 10:59 pm

Караджов не беше ли, бе?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Apr 13, 2010 11:24 pm

Караджов е:) Говорила съм с него по телефона, бтв, беше готин тип от двете разменени изречения, жалко че му се обадих само за да го свържа с няква откачалка, още ми тежи на съвестта.
Last edited by Morwen on Tue Apr 13, 2010 11:27 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 13, 2010 11:26 pm

Караджов е по-готина фамилия ениуей :mrgreen:
This is it. Ground zero.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Apr 22, 2010 11:50 am

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Apr 22, 2010 4:54 pm

Тези Мюзик Аутор започват сериозно да ме дразнят. То тва май за Абсурдистана стана вече :evil:
Image

tigermaster
Elder God

Re: Авторските права и сходните им лайна...

Post by tigermaster » Thu May 21, 2026 7:06 pm

Викам да изровя близо двайсетгодишната тема от гроба, понеже май е подходяща за това, което искам да изсипя сега.

Ако човек се интересува дори малко от свирене на китара, със сигурност знае каква я вършат "Фендър" през последните месеци. Тук е обяснено:
https://yamahamusicians.com/fenders-eur ... s-to-know/

Съвсем накратко:
В началото на годината "Фендър" завеждат дело за нарушен копирайт в Дюселдорф срещу китайска компания, която продава през "АлиЕкспрес" китари с емблематичния дизайн на "Стратокастър". Ответникът изобщо не се явява в съда и "Фендър" получават служебна победа. В пресрелийз после обещават да не пречат на здравословната конкуренция в китарната индустрия.
Наскоро обаче решиха да изпратят cease-and-desist писмо (според Гугъл Транслейт е "писмо за прекратяване и въздържане", но не знам дали е точен превод това) до редица производители и дистрибутори на музикални инструменти, в което изискват незабавно да се спре продажбата на стратове, неизпълнените поръчки да бъдат отменени и съществуващите произведени инструменти да бъдат унищожени.
Толкова за здравословната конкуренция... В статията е обяснено по-подробно. Самото писмо е, реално, пълна глупост. Обяснено е с цитати тук:

Да му се не знае.
За трийсет и първия рожден ден ми подариха италиански страт "Еко" - първата ми електрическа китара. Дотогава чегъртах рок и метъл глупости на класическата вкъщи. После си купих още няколко инструмента, а, понеже уверено наближавам четирийсетака, мислех да си взема и истински "Фендър" по някое време. Блекмор ми е едно от големите вдъхновения, все пак, а са се намирали и хора да ме сравнят с Малмстийн... Ама това няма да го бъде сега.
Имало е опити общопознати дизайни да бъдат регистрирани като запазена марка, само че досега са били неуспешни. Ако не ме лъже паметта, преди време "Гибсън" се опитаха да съдят компанията "Фрамус" заради формата на сигнатурните китари на Волф Хофман - и не им се получи. Не може да съдиш китарен производител, че прави китари с формата на китари. При положение, че през последните седемдесет години буквално всичките китарни производители, за които се сещам, по някое време правят вдъхновено от страт, и "Фендър" не са направили нищо...
Майната им.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”