Евровизия / Eurovision

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Ghibli
Elder God

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Ghibli » Fri May 15, 2026 4:19 pm

@Martix , Overthinking it страшно ми липсват, не е същото без тях.
@tigermaster, има доста добри песни, няколко рок/метъл парчета, струва си да ги видиш участниците според мен.
@Yan, след всичката българщина, която извира от определени наши сънародници, вече и аз искам Дара да спечели.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun May 17, 2026 2:13 am

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Е ТОВА НЕ ГО ОЧАКВАХ
Spoiler: show
Image
Браво на Дара и слава на Сатаната. Зарадвах се, че се представи достойно*, но изобщо не вярвах, че може да е на първо място. Още не вярвам :mrgreen:

(*За финала се събра и всичко си изпя, на второ гледане оцених хореографията, въобще екстра беше. Заслужава си победата.)

Сега това ще има интересни последици, не знам как ще организираме тук :ninja: Но до последно разсъждавах как ще се провежда в Израел, наистина не очаквах да спечели България.

Разочарованието на вечерта за мен беше Йонас (Норвегия), как можа точно на финала да пее толкова фалшиво, ужасно беше. Че и глас му бях пуснала предварително, за което съжалих, защото не ми стигнаха 10 гласа и имаше по-добри варианти. Но понеже на полуфиналите много бързо затвориха гласуването, се притеснявах, че няма да успея с смс-ите, пък то сума ти време имаше всъщност.

За Лавина (Сърбия) се радвам, че не са супер назад - тоест назад са, но не са съвсем в дъното. Те ми бяха любимците, но беше ясно, че са нишови. Радвам се, че се стегнаха и те и вокалистът си изпя песента. Сьорен (Дания) и той като цяло по-добре се представи. Въобще повечето изпълнители бяха дръпнали спрямо полуфиналите, дори Антигони (Кипър). За Финландия се изненадах, очаквах те да са първи, понеже нали букмейкърите така смятаха. Уф, защо не заложихме на Дара при 15:1, да му се не види. После като обявиха точките на Израел си казах - значи ще е Израел. Да се върнем на началото на поста: :shock:
Last edited by Ghibli on Sun May 17, 2026 4:12 am, edited 10 times in total.

Shamajotsi
Sorcerer

Post by Shamajotsi » Sun May 17, 2026 2:31 am

На базата на това, че в британската преса беше от споменаваните имена, очаквах добро представяне, ама... брях, чак на това не съм се надявал!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 17, 2026 3:44 am

:shock: :shock: :shock:
Да й е честито и на нея, и на България.

Егати...

Песента хич не е мой стил, а и от каквото видях на полуфинала, останах с впечатление, че половината й припев върви на плейбек. Обаче все пак - чувам я, че е добра певица, много силно я предпочитам пред Рони Ромеро (въпреки че него го харесвам доста, всъщност) и пред руснака, чието име в момента не мога да си спомня - който него време ми се видя вял и спрял и не помня как му звучеше песента изобщо.
А и другото - видях твърде много отрова по адрес на Дара от страна на разни родни "корифеи", което ми стоеше странно на фона на реакциите в коментарите в Ютуб, а и не само на техния фон. Хайде сега въпросните да хванат да се изядат - или поне да разберат, че Евровизия никога не е била конкурс за дълбоки послания или ценности, или квитотам възвишености някой може да си измисли. Евровизия е конкурс, печелен от Кончита Вурст и Lordi, ЗОМГ - демек провокативна визия, шоу и може би и енергия. Какъв точно е проблемът с песен, която си е баш на мястото там?

От тазгодишните песни, които успях да преслушам, най ми допадна тази на сърбите гаче ли.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 17, 2026 10:43 am

Радвам се за Дара.

Ама аз не виждам сатанизъм???? Къде е? Цветовата гама мяза на Hereditary, ама не смятам, че Дочка и Чавдар гледат а24 филми.

Лошото е, че сега този дявол Саня ще си повярва още повече, а това същество е токсично за бг музиката.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 17, 2026 11:19 am

Litz wrote:
Sun May 17, 2026 10:43 am
Лошото е, че сега този дявол Саня ще си повярва още повече, а това същество е токсично за бг музиката.
Това ми е лъжицата катран в кацата с меда... Но за съжаление няма какво да се направи. Яко държи в пипалата си голяма част от пазара.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun May 17, 2026 11:29 am

Да, това за Саня малко вгорчава победата. Иначе напъните на копейките и християно-идиотите са забавни. Искам да знам как стават подобни логически въртели, с които прилепваш Евровизия към дясното, патреотизма и анти-ЛГБТ.
20260517_112448.jpg
20260517_112448.jpg (33.58 KiB) Viewed 45 times
Сатанизмът е подробно анализиран и неоспоримо показан в скрийншотовете в поста на Ян на предната страница, но накратко: в песента се пее "I'm an angel, I'm a demon" и Дара има прическа с 666 :devil:

(Някой беше написал, че тези хора обиждат групи като Бехемот :mrgreen: )

Коментира се евентуално провеждане в Бургас, което ще е супер.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun May 17, 2026 11:51 am

Не аз го прочетох, но не го виждам тоя сатанизъм наистина.

А.иначе Дара е от малкото модерни бг поп певици, дето не са Стоков Базар Илиенци версията на някоя американска певица или пък шуробаджанашко бейби.

Нито Мона, нито това дъно на безличието Михаела Маринова щяха да спечелят. Смисъл Дара може да не е най-добрата певица, но мацката има харизма и излъчване.

Ама сега всички си преписват победата.

.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun May 17, 2026 12:52 pm

Conan knows best :mrgreen:
conan_bil.jpg
conan_bil.jpg (103.01 KiB) Viewed 24 times
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.