Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
tigermaster
Elder God

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by tigermaster » Sat Apr 05, 2025 6:22 pm

Концертът на Таря и Марко в бившата Фестивална вчера беше бая готин, въпреки че организацията хич я нямаше. Недостатъчно тоалетни, неадекватна охрана и съответен хаос на входа, закъснения, от каквито бях отвикнал, понеже в последните години обикновено изпълнителите излизат по разписание.

От друга страна - Symphonity са яки. Вокалистът им очевидно е фен на Киске и Ерик Адамс, което е прекрасно. Бая очевиден гаф на китариста в началото, обаче се преживява. Раздадоха се, имаха хубаво присъствие и са страхотни музиканти.

Марко Хиетала беше убийствен. Той май беше с най-силния звук. Свири яко, гласът му беше в съвършена форма, а и е майтапчия - което не го очаквах, доколкото с Nightwish в Армееца преди няколко години беше в супер утрепано настроение. Кавъра на Black Sabbath накрая го очаквах, обаче все пак успя да ме изненада. Дуетът му с Таря беше страхотен.

Таря я гледах за първи път сега и донейде съжалих, че изтървах предишните й концерти. Много приказва на български. Пя хубаво, свири на клавир, има страхотно присъствие на сцената. Изпяха ни Фантома, дето го бяха пропуснали във Варна два дена по-рано - и разбрах защо Таря не го пее на всеки концерт от сегашното турне - защото гласът й май стана на ренде за следващото парче. Не че беше проблем де - "I Walk Alone" е могъща песен, а включването на публиката на припевите малко оставаше да ме просълзи.

И да, изпяха ни прочутата песен от прочутия филм на Уве Бол "Alone in the Dark", която Nightwish решиха да ни спестят през 2016-та. И аз бях там, и аз крещях - та като започна въпросната песен, групата не се чуваше в началото.
Яка работа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jun 25, 2025 7:07 pm

Avenged Sevenfold пак ходих на тях, тоя път сетлистът беше с повече хитове и по-малко дийп кътс и беше доста яко. Бях най-отпред и можа да кажа, че Мат е много атрактивен мъжки спесимен

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 26, 2025 1:40 pm

THE HU @ Vidas Art Arena, 25.06.2025.

Получи се страхотен концерт, без закъснения и без неуредици. Сериозен кандидат за концерт на годината ми е (поне до Electric Callboy есента във Виена). До последно се чудих ходи ли ми се, но @Ghibli ме насочи в правилната посока и ще съм й вечно благодарен :heart:
khan.jpg
khan.jpg (194.68 KiB) Viewed 28 times
Khanъ започнаха ударно точно в 20.00. За последно ги бях гледал преди години, когато Жо Василев беше зад микрофона, но и с новата вокална секция са страхотни на живо. Една от родните банди на световно ниво. За съжаление имаха само 30 минути, така че получихме стегнат сет от 6 парчета и след бърз поклон се изнесоха от сцената.
the_hu.jpg
the_hu.jpg (180.88 KiB) Viewed 28 times
Основната атракция на вечерта THE HU направо ме отвяха. Въпреки че харесвам студийните изпълнения на парчетата, истината е, че музиката им е правена да се слуша на живо - страшно надъхваща и въздействаща е. Удря те в родовата памет и почваш да се оглеждаш за кон, който да яхнеш и да тръгнеш да плячкосваш Европа :mrgreen:. Vidas Art Arena беше пълна, публиката се забавляваше искрено, което очевидно се хареса и на бандата. Получихме 80 минути епика, която включваше и кавъра на The Trooper изпълнен на монголски. Палци горе, с удоволствие бих ги гледал пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.