Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
tigermaster
Elder God

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by tigermaster » Sat Apr 05, 2025 6:22 pm

Концертът на Таря и Марко в бившата Фестивална вчера беше бая готин, въпреки че организацията хич я нямаше. Недостатъчно тоалетни, неадекватна охрана и съответен хаос на входа, закъснения, от каквито бях отвикнал, понеже в последните години обикновено изпълнителите излизат по разписание.

От друга страна - Symphonity са яки. Вокалистът им очевидно е фен на Киске и Ерик Адамс, което е прекрасно. Бая очевиден гаф на китариста в началото, обаче се преживява. Раздадоха се, имаха хубаво присъствие и са страхотни музиканти.

Марко Хиетала беше убийствен. Той май беше с най-силния звук. Свири яко, гласът му беше в съвършена форма, а и е майтапчия - което не го очаквах, доколкото с Nightwish в Армееца преди няколко години беше в супер утрепано настроение. Кавъра на Black Sabbath накрая го очаквах, обаче все пак успя да ме изненада. Дуетът му с Таря беше страхотен.

Таря я гледах за първи път сега и донейде съжалих, че изтървах предишните й концерти. Много приказва на български. Пя хубаво, свири на клавир, има страхотно присъствие на сцената. Изпяха ни Фантома, дето го бяха пропуснали във Варна два дена по-рано - и разбрах защо Таря не го пее на всеки концерт от сегашното турне - защото гласът й май стана на ренде за следващото парче. Не че беше проблем де - "I Walk Alone" е могъща песен, а включването на публиката на припевите малко оставаше да ме просълзи.

И да, изпяха ни прочутата песен от прочутия филм на Уве Бол "Alone in the Dark", която Nightwish решиха да ни спестят през 2016-та. И аз бях там, и аз крещях - та като започна въпросната песен, групата не се чуваше в началото.
Яка работа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jun 25, 2025 7:07 pm

Avenged Sevenfold пак ходих на тях, тоя път сетлистът беше с повече хитове и по-малко дийп кътс и беше доста яко. Бях най-отпред и можа да кажа, че Мат е много атрактивен мъжки спесимен

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 26, 2025 1:40 pm

THE HU @ Vidas Art Arena, 25.06.2025.

Получи се страхотен концерт, без закъснения и без неуредици. Сериозен кандидат за концерт на годината ми е (поне до Electric Callboy есента във Виена). До последно се чудих ходи ли ми се, но @Ghibli ме насочи в правилната посока и ще съм й вечно благодарен :heart:
khan.jpg
khan.jpg (194.68 KiB) Viewed 1417 times
Khanъ започнаха ударно точно в 20.00. За последно ги бях гледал преди години, когато Жо Василев беше зад микрофона, но и с новата вокална секция са страхотни на живо. Една от родните банди на световно ниво. За съжаление имаха само 30 минути, така че получихме стегнат сет от 6 парчета и след бърз поклон се изнесоха от сцената.
the_hu.jpg
the_hu.jpg (180.88 KiB) Viewed 1417 times
Основната атракция на вечерта THE HU направо ме отвяха. Въпреки че харесвам студийните изпълнения на парчетата, истината е, че музиката им е правена да се слуша на живо - страшно надъхваща и въздействаща е. Удря те в родовата памет и почваш да се оглеждаш за кон, който да яхнеш и да тръгнеш да плячкосваш Европа :mrgreen:. Vidas Art Arena беше пълна, публиката се забавляваше искрено, което очевидно се хареса и на бандата. Получихме 80 минути епика, която включваше и кавъра на The Trooper изпълнен на монголски. Палци горе, с удоволствие бих ги гледал пак.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 25, 2025 10:24 pm

ALESTORM с концерт в София на 29-ти ноември.

https://www.werock.bg/novini/alestorm-s ... i?id=61908
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”