Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Играно напоследък

Post by RRSunknown » Sat May 06, 2023 3:01 pm

трубадур wrote:
Fri May 05, 2023 12:21 pm
Малко бектракинг, ама ся цъкам OG резидент ивъл 4, нали стийм hd версията, дето всичко върви на пушка. Холи факинг шит, дали не е добро, бре браат! Дотолкова, че малко ме е срам от телешкия възторг в по-горния пост за римейка. OG 4 е некъв много мазен чеф кис горме, докато римейка малко претоплен хамбургер идва в сравнение.
И аз съм OG - Wii . Досега не я бях играл тази игра никога.
Image

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Sat May 06, 2023 5:33 pm

баси якия имърсив сет ъп :metal:

Ако не друго римейка ще накара сума народ да я тества тая игра. Аз навремето се опитах, ама беше първият пеце порт, който вонеше. Сега всичко е толкова изчистено, и всичките спънки липсват. Върви на пушка, изглежда чудесно, арт дирекшъна е толкова по-добър, отколкото на римейка. Дори и да не харесах играта преди сумаси години, селото веднага ми се наби в главата с атмосферата си. Сегашната доста издиша откъм оригинална визия.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by penzata » Wed Jun 14, 2023 8:03 am

Демото на Lies of P - геймплейно е някакво блъдборнско (агресивно) и секирско (финишъри, механична ръка, париране, ако дръжката на меча ти го поддържа), блокирането прави чип демидж, освен ако не блокнеш в последния момент преди удара; като ти свършат хелт колбите, може да напълниш една, ако нанасяш демидж. Мечовете и дръжките им имат отделни абилитита (като това с парирането на горната дръжка), но може да се разглабят и да си направиш къстъм с някое острие и дръжка, за да ти приляга на плейстайла.

Атмосферично е смесица между Блъдборн и Алис: Маднес Ритърнс. Ако игрицата има хубава история, май ще се цъка. :mrgreen:


едит: оказа се доста дългичко демо. евала! :yay:
Спечелиха ме с това - постоянен блок прави чип демидж; пърфект блок - не, все едно париране; а парирането прави мощен контра удар. Мда, ще се играе. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20261
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Tue Jul 11, 2023 4:26 pm

Реших да дам последен шанс на Destiny 2 да фърля едно око, че заради скапаната им антихак система не стартираше играта последните пъти, след като свалях скромните 90гб в стиима, тва преди година... Бетер Уорфрейм ама без да е яка е станала. Неколко куеста, няколко филмчета с много патос и размах, и нищо не е останало от отношението на къткането на клиенти и фенове. Нулев интерес да дам пари за още грайнд. :roll:
:ninja:

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Играно напоследък

Post by Shamajotsi » Wed Jul 12, 2023 7:32 pm

The hype is real.

Преди седмица си купих и инсталирах Vampire Survivors, погубих 11 часа в нея (което за мен е бая число за една седмица!) и скоро май няма да мога да я оставя.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1925
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Wed Jul 12, 2023 8:14 pm

И аз съм забил основно на дърташки кежуълки, не мога вече като едно време да цъкам едновременно 5 кампании в различни жанрове.

Най-новата ми мания е Mechabellum, която ми зачесва нуждата от autobattler откакто valve зарязаха dota underlords (на лигата аутобатлъра не мога да го търпя а the og китайския autochess на epic store-а го пробвах като още имаше pc client, но в момента е станал такава мобилня дрисня, че ми се повдига само от скрийншоти)

Та ениуей, https://store.steampowered.com/app/669330/Mechabellum/ съм вкарал вече над сто часа и играта продължава да става все по интересна, а е още early access (fyi почти никога не купувам early access-и но тука направих добре заслужено изключение).
Геймплейно е 1 v 1 (или 2 v 2) стратегия подобна на Direct Action от starcraft 2, не се сещам друго по-близко като описание. Като autochess-овете е, но без досадната механика да дебнеш какво ще се падне в магазина за да събираш по три еднакви за ъпгрейд. Тук единиците се ъпгрейдват като трупат xp от убиства, т.е много по стратегическа е и късметът няма почти никаква роля.
Как протича играта - в началото на целия мач си избираш командир, което е начална армия и някакъв пасивен бонус, който да насочи билда ти - примерно започваш с 2 самолета, 2 пехоти и бонуса е че летящите единици са по евтини, и тн има всякакви, след това започва първия рунд - редиш си роботчетата, танкчетата и тн от твоята страна на полето, с парите които имаш купуваш нови, или им купуваш ъпгрейди и технологии - лошия прави същото от неговата страна - никой не вижда какво прави другия, и като изтече таймерът за подготовка борда двете армии се сбиват сами в real time combat, без твое участие, накрая каквото оцелее от победилата армия прави демидж на лицето на противника - също като autochess-ите. Избираш си рандом бонус (изборът е еднакъв и за двамата играчи за да няма random и за да може да стратеджайзваш какво ли би взел противникът ти и да опиташ да го mind game изконтриш), и почва следващия рунд - така до победа.
Играта е страшно зарибяваща поради няколко причини:
- лесно се гроква и не изисква на практика никакво време за учене
- много добър баланс, базиран на rock paper scissors принципа - съответно няма счупени билдове, които всеки спами, и винаги имаш шанс за победа, дори да играеш срещу по-силен и опитен противник. Покрай това го има и любимия ми момент в такива игри, че дори като губиш ти става ясно защо, и какво е можело да направиш по-добре.
- Mind games - тъй като е мултиплейър има яко надлъгване с противника - може да го бейтваш че ще нападнеш единия фланг, да продадеш всичко там и всъщност да го нападнеш от другия, да му пратиш нападения в тила, и всякакви други подобни, играта те кара да се чувстваш като някакъв мека наполеон.
- къси мачове, удобна е за вкарване на една две врътки когато имаш свободно време
- няма никакви pay to win и други такива тъпотии (то засега няма и козметичен шоп, но предполагам някога ще добавят, щото в момента се печели някаква валута, която няма за какво да се харчи в играта :lol: )
- whoomph звука който се чува като вкараш директно 400 damage със giant unit е много задоволителен :mrgreen:

---------------
А на сингъл плейър фронта разцъквам CrossCode и играта е мега зарибявка - страшно носталгично ми влиза, все едно пак съм на 15 и цъкам wanderers of sorceria. Накратко казано е исекай hyper light drifter със cozy friendship is magic аниме историйка развиваща се във футуристично Mmorpg. Още съм на средата, но засега ми е goty материал, като изключим че графиката е 8 bit инди шитец (но дори там девовете са правили чудеса и има някои зони които изглеждат феноменално).
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20261
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Fri Jul 28, 2023 12:05 pm

Уф, бях дигнал ръце ама реших да пробвам Horizon zero dawn complete edition версията с Frozen Wilds и вече не ми крашва на всеки диалог с НПЦ. 10 часа игране и няма проблеми, верно, че се шири на ссд и на под средна хубост графика ама на 1050ti с 4 gb толкоз. :heart:
:ninja:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1925
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Wed Nov 01, 2023 6:44 pm

По принцип излезе Alan Wake 2, обаче не мога да спра да играя Baldur's Gate 3 и алан ще трябва да почака. :ninja:
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20261
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Thu Nov 09, 2023 8:50 am

Той хубаво излезе ма иска над 16 рам (вади съобщение ако нямаш и не тръгва) и видеокарта излязла вчера. Фак ит.

Аз преигравам некви неща са 3050-ката като ред дед 2, ънчартед 4 и фантом либерти и се любувам на пейзажи и залези. :mrgreen:
:ninja:

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20261
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sun Nov 19, 2023 11:38 pm

Лети си времето. Носталгия за под едно евро тия няколко дни в стиим. :mrgreen:
https://half-life.com/bg/halflife25/

:ninja:

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20261
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Fri Feb 02, 2024 12:40 pm

Много добра игрица бе. :shock:

:ninja:

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6904
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by Yan » Fri Feb 02, 2024 1:34 pm

Xellos wrote:
Fri Feb 02, 2024 12:40 pm
Много добра игрица бе. :shock:

От бая време я заглеждам. Ама като се знам колко ще я играя...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest