Самата пиеса, бидейки френска и мега абстрактна, не ми е много по вкуса. Имах притеснение, че ще е твърде арт още от самото начало, което буквално е видео проекция на сцената, в която мъж (ама не Малкович

Но постепенно видях какво точно целят и започна да ми харесва. В режисурата се бяха постарали сериозно да имитират (абе направо да го изкопират безсрамно) стила на Дейвид Линч. През цялото време имаше creepy ambient музика и на моменти смяна на осветлението с драматични звукови ефекти. Изглеждаше едно към едно като dream сцена в Twin Peaks.
Както казах пиесата няма точно сюжет, самото съдържание е философски диалог между двама абстрактни персонажа (Купувач - Малкович, Продавач - Ингеборга), които говорят за сделка за неясна цел, но си личи, че е нещо нередно. В самия текст на пиесата не става ясно за какво е точно сделката, но в режисурата сериозно подсказват, че става въпрос за някаква педофилия, което подсили creepy horror ефекта. Подсказката беше, че в един момент Ингеборга рисува на дъска родител с детенце и Малкович стреснато го изтрива. Май имаше и някои други визуални подсказки в тази посока. Накрая (което май пак липсва в текста на самата пиеса) се оказва, че цялото нещо е nightmare vision на човек, който се е самоубил (този от видеото в началото). Което пак е идея на няколко филма на Линч, така че е ясно от къде са крали.
За актьорската игра нямам оплаквания. След началното монотонно говорене имаше пълната гама - крещене, смях, плакане, бой, въргаляне по пода, etc. Малкович си е Малкович, в началото ми се стори леко дървен в монотонните части, ама после като се раздаде си заслужаваше. И Ингеборга си я бива. Стори ми се, че и двамата яко инвокираха Никълъс Кейдж в по-изперкалите моменти. Абе яко си е да гледаш холивудски актьор да играе като мега ненормален човек на българска сцена.
Като цяло съм доста доволен, но не мога да кажа дали си заслужава тази сериозна цена за час и десет минути представление. Но се зарибих да ходя на по-евтин театър определено.
Имаше яко ръкопляскане, актьорите се върнаха пет пъти на сцената.