Сега се прибрах от прожекция на втория филм.
Трябва да се мрънка за силния звук в киното, защото главата ми кънти в момента.
С това на ума - филмът е готин. По-разнообразен е визуално от първия, сцените с изсмукване на течности от трупове по някаква причина ми се видяха бая зловещи, Фейд-Рота беше горе-долу толкова гнусен, колкото бяха и останалите Харкони, обаче Остин Бътлър играе ролята с кеф и прави образа симпатичен. Двубоят между него и Муад`Диб накрая беше зрелищен. Принцеса Ирулан в самия филм стои по-добре, отколкото изглеждаше на разни снимки, които излязоха по-рано.
Този път ми се струва, че се отклоняват повече от книгата, но пък има сцена, в която Гърни Халик свири на балисет, а и това, че подправката е наркотик, предвизвикващ странни видения, е показано много яко.
По някаква причина свободните бяха преведени като фремени. То верно, че така ги произнасят, ама все пак...
Ребека Фъргюсън е велика. Това, че около предишния филм я пропуснаха на всичките сериозни награди, беше грешка. Дано този път я забележат. Шаламе е все така страхотен. Зендая - също.
Доволен съм.
Имаше трейлър на "Каскадьорът" на Дейвид Лийч. Ще се гледа задължително.
Бтв...
Litz wrote: ↑Wed Mar 09, 2022 9:47 pm
Пю има доста аграрна физиономия ( нищо че я обожавам), нищо регално. Дебики е твърде висока. За Ирулан си представям Аня Тейлър Джой.
Аня Тейлър Джой щеше да е готина Ирулан, обаче във филма има друга роля.