Не само че не е минало, а и няма индикации, че изобщо ще го дават. Киното в България е смешка.
Айде, RRR не съм и очаквал, щото нали индийски филм, сигурно нямат канали за разпространение, но ЕЕАаО, който е един от най-популярните филми за годината, харесвани и от критиката, и от зрителите и е от известно американско студио, което си пуска други филми в БГ... супер слабо, сигурно ги е дострашало да го пуснат в БГ, щото е много wok. Дано сега като обра номинациите да го пуснат от кумова срама.
А На западния фронт още не съм гледал, но ме съмнява да има по-добра продукция или cgi от аватара 2. Да ходи да взима кинематография и да не се бърка където не му е работа. Тея награди, все пак се дават не само на най-добрия филм, а се гледа и техническата част, колко часа са се бъхтили работягите в студиото, колко години са четкали кадри с четчицата и тн. Да не говорим снимки под вода и кво ли не. Аватара трябва да вземе едрите технически категории, а вече костюми и грим да ги дават на филми, които заслужават като Вавилони, Елвиси и тн.
Ся, примерно ЕЕАаО от техническите заслужава само editing (и мамка му, ако вземе само един оскар, трябва да е този), но за сметка на това спокойно може да вземе поне 1-2 за актьорско майсторство (макар че там има истинска конкуренция), а ако не вземе best picture ще riot-на, макар че дори там може да се бие с баншитата, може да си ги разделят, единия да вземе best picture, а другия режисура.
Абе нз, доста силни филми има тая година. Дори по-дребните риби като Тар изглеждат силни, а да не забравяме и фабелманите, който си е типичен оскар бейт и все нещо ще вземе.
Уаканда номинациите са утешителна награда, за да има нещо на марвел номинирано, споко, нищо няма да вземе.
There are no rules! I'm gonna get you!