и с това твърдение съм силно съгласенDr. Horrible wrote: ↑Wed Jan 27, 2021 9:48 amАбе не ги защитавайЕдна вещица се промъква в цялата база, става на мъгла и пушек, другата не може да се изправи от стола. Вещицата се промъква при враговете и вместо да убие мъчителите на посестримата си, убива другата вещица "че да не издаде тайната". Може би ако убиеш мъчителя ѝ е я измъкнеш, няма да издаде тайната
Една вещица е достатъчна да избие цялата армия, но като цяло изобщо не правят нищо, просто чат-пат си говорят. Демоните хем са им слабомото място, хем могат да остават много далеч, но пък вещиците ги взимат в битките, щото... що да не
Тъмните му материи (HBO)
Re: Тъмните му материи (HBO)
Аз бях сигурна, че са сменили актрисата на Серафина, наистина супер различна визия.
И да, и на мен ми хареса промяната в косата на Лира, не мислех, че е перука обаче хаха, колко съм наивна!
И да, съгласна с мненията за сезона, доста по-добре от предния сезон, има какво да се желае, наистина, но влезе много леко и приятно. Чак ми е любопитно за следващия сезон (и да видя книгите).

И да, и на мен ми хареса промяната в косата на Лира, не мислех, че е перука обаче хаха, колко съм наивна!
И да, съгласна с мненията за сезона, доста по-добре от предния сезон, има какво да се желае, наистина, но влезе много леко и приятно. Чак ми е любопитно за следващия сезон (и да видя книгите).
shadow dance nikoga ne luje
И аз натам се насочвам, да чекна книгите като хората, щото навремето не знам кво четох ама нищо не помня, ма тия дни взех да проверя присателя и пулман (поне по уикипедия данни) мяза да е много точен пич, дано не се пръкне от някъде неква мръсна тайна  

Таман изгледах сериала и на мен много си ми хареса  Смятам, че актьорският състав е идеално кастнат, Лайра е чудесна, Уил поразително прилича на младия Пийт Сампрас и също е чудесен, всъщност не се сещам за забележки към някого. Адаптацията е много добра, сюжетът се придържа доста плътно към книгата, като някои неща са развити доста добре. Например историята на Уил, която в книгата започва от момента, в който той уби натрапника, в сериала е доста по-подробна. Хареса ми как е представен Магистериумът, точно като някакво Гестапо. Имаше и доста изтръпващи епизоди, например детския лагер с онези Менгелета там, сцената с погребението на Били, смъртта на Роджър и прочее. Харесва ми конфликта на Лайра, която внезапно се оказва дъщеря на двама Вейдъри. Азриел в книгата е абсолютно същия гъз, какъвто е и в сериала.
 Смятам, че актьорският състав е идеално кастнат, Лайра е чудесна, Уил поразително прилича на младия Пийт Сампрас и също е чудесен, всъщност не се сещам за забележки към някого. Адаптацията е много добра, сюжетът се придържа доста плътно към книгата, като някои неща са развити доста добре. Например историята на Уил, която в книгата започва от момента, в който той уби натрапника, в сериала е доста по-подробна. Хареса ми как е представен Магистериумът, точно като някакво Гестапо. Имаше и доста изтръпващи епизоди, например детския лагер с онези Менгелета там, сцената с погребението на Били, смъртта на Роджър и прочее. Харесва ми конфликта на Лайра, която внезапно се оказва дъщеря на двама Вейдъри. Азриел в книгата е абсолютно същия гъз, какъвто е и в сериала. 
Да, имаше си слаби места, например как така в света на Читагаце всички говорят английски, но не ми е болка. Сцената, дето беше убита заловената вещица, също беше доста нелепа, макар да е взета от кнгата. Там я убиха, за да не се мъчи де, пак имаше някаква логика. И животинките са чудесни
С нетърпение очаквам третия сезон.

Смятам, че актьорският състав е идеално кастнат, Лайра е чудесна, Уил поразително прилича на младия Пийт Сампрас и също е чудесен, всъщност не се сещам за забележки към някого. Адаптацията е много добра, сюжетът се придържа доста плътно към книгата, като някои неща са развити доста добре. Например историята на Уил, която в книгата започва от момента, в който той уби натрапника, в сериала е доста по-подробна. Хареса ми как е представен Магистериумът, точно като някакво Гестапо. Имаше и доста изтръпващи епизоди, например детския лагер с онези Менгелета там, сцената с погребението на Били, смъртта на Роджър и прочее. Харесва ми конфликта на Лайра, която внезапно се оказва дъщеря на двама Вейдъри. Азриел в книгата е абсолютно същия гъз, какъвто е и в сериала.
 Смятам, че актьорският състав е идеално кастнат, Лайра е чудесна, Уил поразително прилича на младия Пийт Сампрас и също е чудесен, всъщност не се сещам за забележки към някого. Адаптацията е много добра, сюжетът се придържа доста плътно към книгата, като някои неща са развити доста добре. Например историята на Уил, която в книгата започва от момента, в който той уби натрапника, в сериала е доста по-подробна. Хареса ми как е представен Магистериумът, точно като някакво Гестапо. Имаше и доста изтръпващи епизоди, например детския лагер с онези Менгелета там, сцената с погребението на Били, смъртта на Роджър и прочее. Харесва ми конфликта на Лайра, която внезапно се оказва дъщеря на двама Вейдъри. Азриел в книгата е абсолютно същия гъз, какъвто е и в сериала. Да, имаше си слаби места, например как така в света на Читагаце всички говорят английски, но не ми е болка. Сцената, дето беше убита заловената вещица, също беше доста нелепа, макар да е взета от кнгата. Там я убиха, за да не се мъчи де, пак имаше някаква логика. И животинките са чудесни

С нетърпение очаквам третия сезон.
					Last edited by Marfa on Wed Sep 29, 2021 11:59 am, edited 1 time in total.

- Moridin
- Global Moderator
Марфе, ти гледала ли си филма? Понеже явно си чела и книгите, ще ми е интересно да коментираш поста ми от по-горе дето като нечел книгите ги сравнявам

This is it. Ground zero.
Не съм го гледала филма и нищо не мога да кажа. Ма и в книгата разделяха децата с гилотина, така че в това отношение сериалът е точен.

За който ще чете тепърва книгите, препоръчвам да внимавате какво издание взимате, защото американското издание е цензурирано.  Липсващите цитати на Милтън са ориентирът. Британското е ОК. Българското издание май е по британското, но "Бард" ги знаем, че имат навика да режат от текстовете просто така, та не се знае на 100% колко е пълно.

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
						LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Тийзър за финалния сезон.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
						1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Сезон 3 става, ама е по-зле от втори. Което се и очакваше предвид, че е доста faithful адаптация, а третата книга е пълна с най-много глупости.
лошото:
-сюжетът галопира на изпарения и пророчества и бих го нарекъл един голям plot hole
-от нищото се появяват нови правила в космологията на света (очевидно продиктувани от драматургични съображения), много от които противоречат на неща, които сме гледали и знаем от предните сезони
-писане, диалози, и дори актьорска игра варират от посредствени, до функционални, но без много проблясъци. Специално двата тийн лийда въобще нямат капациетта да изнесат ролите си, а голямата звезда Макавой направо се лигави на моменти.
и доброто:
+с изключение на по-епичните моменти и битки, в които поради бюджетни ограничения малко заприличваме на сезон финале епизод на доктор кой, CGI-а е доста добър. И различните светове са готини, и съществата, които виждаме са доста детайлни като за тв продукция (евала на британския данъкоплатец, че се грижи за нас)
+във връзка с горното, демоните в този сезон са страхотни, и като визия, и като роля. Имат и повече реплики, и са толкова сладки всичките. Маймуната на Колтър играе с мимики по-добре от човешките актьори, змиите и насекомите на поповете са подобаващо гадни, снежния леопард на Азриел е върховно як (full disclosure оценката тук не е обективна тъй като моята Артемидорис е също снежен леопард), пухковците на децата са безупречни. Само козината на котката, е малко тип видео игра, но пък имаме и котка демон, така че го броя към плюсовете.
+Това е сезонът на Ruth Wilson (г-жа Колтър). Дори на нея сценаристите не са дали много и я размяткват между несъвместими крайности, но актрисата е толкова добра, че дори с малкото и некачествен материал прави чудеса. Жалко, че няма да я номинират за нищо, защото този сезон си мина между капките като стой та гледай (напълно заслужено при това).
сезона - 6/10
финална оценка на сериала - 7/10,
но все пак е най-добрата адаптация, на която тези книги можеха да се надяват и не съжалявам, че го гледах.

лошото:
-сюжетът галопира на изпарения и пророчества и бих го нарекъл един голям plot hole
-от нищото се появяват нови правила в космологията на света (очевидно продиктувани от драматургични съображения), много от които противоречат на неща, които сме гледали и знаем от предните сезони
-писане, диалози, и дори актьорска игра варират от посредствени, до функционални, но без много проблясъци. Специално двата тийн лийда въобще нямат капациетта да изнесат ролите си, а голямата звезда Макавой направо се лигави на моменти.
и доброто:
+с изключение на по-епичните моменти и битки, в които поради бюджетни ограничения малко заприличваме на сезон финале епизод на доктор кой, CGI-а е доста добър. И различните светове са готини, и съществата, които виждаме са доста детайлни като за тв продукция (евала на британския данъкоплатец, че се грижи за нас)
+във връзка с горното, демоните в този сезон са страхотни, и като визия, и като роля. Имат и повече реплики, и са толкова сладки всичките. Маймуната на Колтър играе с мимики по-добре от човешките актьори, змиите и насекомите на поповете са подобаващо гадни, снежния леопард на Азриел е върховно як (full disclosure оценката тук не е обективна тъй като моята Артемидорис е също снежен леопард), пухковците на децата са безупречни. Само козината на котката, е малко тип видео игра, но пък имаме и котка демон, така че го броя към плюсовете.
+Това е сезонът на Ruth Wilson (г-жа Колтър). Дори на нея сценаристите не са дали много и я размяткват между несъвместими крайности, но актрисата е толкова добра, че дори с малкото и некачествен материал прави чудеса. Жалко, че няма да я номинират за нищо, защото този сезон си мина между капките като стой та гледай (напълно заслужено при това).
сезона - 6/10
финална оценка на сериала - 7/10,
но все пак е най-добрата адаптация, на която тези книги можеха да се надяват и не съжалявам, че го гледах.
There are no rules! I'm gonna get you!
Започнах да го гледам и за свой ужас установих, че почти съм забравила какво стана дотук, а на всичкото отгоре четох и книгата.   Гинко ако почна да пия, дали ще помогне, а?
 Гинко ако почна да пия, дали ще помогне, а?