Първият сезон е супер почва лековато, но всъщност натам се превръща в истинска драма, уникални персонажи, попа изкъртва, втория сезон за съжаление само няколко добри серии и все пак последната сериа те остава закачен за трети.Почнах The Great
Сериалчета за всички, част IV
Re: Сериалчета за всички, част IV
- tigermaster
- Elder God
Изгледах първия сезон и първите два епизода на втория. Интересно ми е, но буквално не знам защо. Крепи се на готините актьори и интересната идея, обаче сценарият е просто счупен. Честно казано, разбирам, че част от идеята е, че всичките образи са по някакъв начин травмирани, обаче фактът, че характерът им е оформен практически изцяло от травмите, които са преживели, и нищо друго, ме дразни. Дори любовта на Ваня към музиката е резултат от травма.tigermaster wrote: ↑Mon Nov 07, 2022 1:15 amЗахванах и "Чадърената академия":
https://www.imdb.com/title/tt1312171

Толкова ли па няма нещо положително, което да ги е бутнало нанякъде?!?!
А и не разбирам защо Реджиналд Харгрийвс трябва да е толкова демонстративно противен. При почти всяка своя поява на екран се държи отвратително с някого. Това може би на филм щеше да работи, обаче за нещо, което се точи толкова часове...
Лутър е досаден. Обикновено като в такъв сериал се появи някой як мъжкар, който си решава проблемите с юмруци, той ми става любимият образ. Тук е точно обратното, а и не разбирам защо буквално всички в тоя сериал, с все сценаристите, третират романтичната му връзка със сестра му като най-нормалното нещо на света. Даже имаше скандал, като той се натряска и й изневери с друга жена.
Другите радват - особено Диего и Клаус, които са най-добре написаните образи, поне докъдето съм стигнал. Номер Пет също е готин. И при тримата има любим човек в хладилника, което е неприятно.
Алисън е Килгрейв от "Джесика Джоунс", ако беше положителен образ. Реално - от нея може да се извади много и се надявам да бъде извадено много.
Ваня... Елиът Пейдж се скъсва да играе, обаче перманентни жертви просто не обичам да гледам. А и е толкова очевидно, че не може да свири на цигулка... Ако бяха взели някоя цигуларка, която да обучат да изиграе конкретната роля, дали нямаше да е по-добре? Поне е интересен образ.
Както и да е, след всичкия негативизъм - все пак гледам с интерес, така че явно са направили нещо както трябва.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Wednesday Адамс по нетфликса се оказа много приятно за гледане Бъртънче .
щрак щрак.
Ънкъл Фестър толкоз да мяза на Кръстю Лафазанов на моменти.

Ънкъл Фестър толкоз да мяза на Кръстю Лафазанов на моменти.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
Първият епизод на "Уензди" е абсолютен.
Дано и по-натам е така. Джена Ортега е страхотна в главната роля. Сцената, в която свиреше на челото, ме изненада - изглеждаше много по-убедително, отколкото очаквах, а и "Paint It Black" е единствената песен на Ролинг Стоунс, която харесвам, което е допълнителен бонус.
Тим Бъртън си личи от километри - което в случая е яко. Буквално откак съм му научил името, се чудя какво би направил с история за семейство Адамс. Учудих се колко кърваво беше на моменти, особено пък като за - формално погледнато - детско-юношески сериал.

Дано и по-натам е така. Джена Ортега е страхотна в главната роля. Сцената, в която свиреше на челото, ме изненада - изглеждаше много по-убедително, отколкото очаквах, а и "Paint It Black" е единствената песен на Ролинг Стоунс, която харесвам, което е допълнителен бонус.
Тим Бъртън си личи от километри - което в случая е яко. Буквално откак съм му научил името, се чудя какво би направил с история за семейство Адамс. Учудих се колко кърваво беше на моменти, особено пък като за - формално погледнато - детско-юношески сериал.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Не съм го гледала, така че не коментирам по същество, просто забавен момент - вчера четох точно обратното мнение, че Тим Бъртън изобщо не си личал 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- tigermaster
- Elder God
А, личи си. Цветовата гама си е баш неговата, има изкривено дърво, и музика на Дани Елфман, и русо девойче в синьо (не е рокля, а училищна униформа, обаче пак минава), и зъбат хумор, избликващ на неочаквани места...
Само Джони Деп и Хелена Бонъм Картър липсват.
Само Джони Деп и Хелена Бонъм Картър липсват.

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Хелена и Джони за втори сезон.
Бъртънско си е доста, не знам другият коментиращ какво е гледал.
Хареса ми, и покри ми нуждите за YA сериал в даскало квото трябва да има без Нетфликс да насерат с повече от 1 -2 лафа, ма да не мансплейвам ся.
Върколачката ми мяза на онази от KIll la Kill хиперактивната съученичка като героиня.
И Гомес е окей в оригинал, само Чичо Фестър мяза на Лафазанов и ме бъгва.

Хареса ми, и покри ми нуждите за YA сериал в даскало квото трябва да има без Нетфликс да насерат с повече от 1 -2 лафа, ма да не мансплейвам ся.

Върколачката ми мяза на онази от KIll la Kill хиперактивната съученичка като героиня.

И Гомес е окей в оригинал, само Чичо Фестър мяза на Лафазанов и ме бъгва.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
Не знам. Добър е ... но нещо не са уцелили съвсем точно характера на Wednesday. Готина е, но и липсва онова безмерно спокойствие на психопат който винаги контролира ситуацията. И на моменти е малко too edgy.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Woe woe, сигурно щото чичаци коментираме YA сериал по Netflix? Или заради кръша га бехме млади към Кристина Ричи (която играе норми даскалката с цайсите бтв).
Моушън кепчъра на Thing е перфектен, а тва че Ортега не мига никъде си заслужава ръкопляскането.

Моушън кепчъра на Thing е перфектен, а тва че Ортега не мига никъде си заслужава ръкопляскането.
- The Dragon
- Elder God
На мен кръша ми е тази от анимационните филмчета. Просто не са и хванали ледената аура и спокойствие (освен в няколко сценки) и е доста по емоционална и еджи. С което просто се доближава до стандартната героиня от този тип филми. Както не са уцелили и пъгсли. За сметка на това Гомес и Мортиша са перфектни. Върколачката е едно малко бижу. Псохоложката и даскалката са перфектни. Джена Ортега е ок. Но както обикновенно слабосттта е в сценаристите.
Wednesday винаги е имала онзи вайб на стара душа в младо тяло. И на социопат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- penzata
- Forsaken
The Dragon wrote: ↑Wed Nov 30, 2022 3:08 pmWednesday винаги е имала онзи вайб на стара душа в младо тяло. И на социопат.

The hardest battles are fought in the mind.
- Moridin
- Global Moderator
Хора със свободно време сте деа, завистта ми не знае граници
This is it. Ground zero.
- tigermaster
- Elder God
Гледах петия епизод на третия сезон на "Чадърената академия" и ако в следващия нивото не се вдигне осезаемо, май ще го спирам. Просто цялото нещо е напълно безпосочно, а образите, в крайна сметка, не са достатъчно интересни, че да гледам само заради тях. Превръщането на Ваня във Виктор е горе-долу единственото, което работи донейде - само че просто ми писва все този конкретен образ да носи апокалипсис. Да вземат да го утрепят перманентно накрая, и да се приключва.
Лутър обаче е още по-досаден. (А и хайде да спре да развива романтични интереси към жени, отгледани от баща му. Поне не е израснал със знанието, че Слоун му е сестра, но пак...) Психологическият срив на Алисън не ми е убедителен изобщо. Клаус все така е готин, обаче разни обрати, свързани с него, просто ме вбесяват. Диего - същото. За Номер Пет - имам чувството, че на актьора вече започва да му тежи да носи целия сериал на гръб. През горе-долу всичките епизоди досега ни се набива колко по-яки и добре обучени са ония от "Врабчената академия", а те вземат толкова малоумни решения на практика непрекъснато. Ъх.
Лутър обаче е още по-досаден. (А и хайде да спре да развива романтични интереси към жени, отгледани от баща му. Поне не е израснал със знанието, че Слоун му е сестра, но пак...) Психологическият срив на Алисън не ми е убедителен изобщо. Клаус все така е готин, обаче разни обрати, свързани с него, просто ме вбесяват. Диего - същото. За Номер Пет - имам чувството, че на актьора вече започва да му тежи да носи целия сериал на гръб. През горе-долу всичките епизоди досега ни се набива колко по-яки и добре обучени са ония от "Врабчената академия", а те вземат толкова малоумни решения на практика непрекъснато. Ъх.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Два епизода на WILLOW дося, не е негледаемо, ма е некрофилия с носталгията и не се вижда светлина в тролския гъз дето е. 

- tigermaster
- Elder God
Аз за това бях адски надъхан до момента, когато видях, че е писано от Джонатан Каздан - сценаристът на "Соло", чието най-голямо кариерно постижение е, че Лорънс Каздан му е баща.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог