филмов критик wrote: ↑Tue Sep 13, 2022 2:24 pm
Offtopic: "Огън и кръв" струва ли си да се чете и историята същата ли е като посочените две творби?В крайна сметка не съм вече емоционално обвързан с Джордж Мартин по очевидни причини, просто от скука.....
За мен лично си струва страшно много
Първо, тя обхваща много по-голям времеви период, започва още от завоеванието на Егон. Първите 20 страници са бая скучни - само се изреждат имена на измеслени домове и територии, но след това става като приказка и е много интересно.
А историята на Ренира е много по-богата в "Огън и кръв". Общо взето "Принцът-ренегат или Братът на краля" горе-долу покрива по-голямата част от текста, който е и в книгата. Но "Принцесата и Кралицата" е много, много съкратена версия на това от "Огън и кръв" - новелата е около 30 000 думи, а в "Огън и кръв" са разширени до 60 000. И някои неща са направо престъпни. Например новелата свършва супер незадоволително - някои от главните фигури са премахнати от дъската и това е. В книгата има още 20 страници след това, подробно разрешаване на целия възел и излизане от конфликта. Струва си!
от телевизията зад сопрано, the wire
Малко офтип и от мен, но честно казано ми е тотално писнало от постоянното споменаване на тези два сериала, приключили преди 15 години. Много пъти съм опитвал да гледам единия или другия, никога не съм стигал повече от 3-4 епизода макс

Тъпи са ми и са ми скучни и това, че HBO ги е направило, не значи, че десетилетия наред трябва да мрънкаме защо новите им сериали не са като тея двата. Ми аз лично се радвам, че не са

От по-класическото HBO любимите ми сериали са Big Love и Six Feet Under, за които сигурно също ще кажете, че са "бавни сапунки". Но на мен ми харесва да проследявам развитието на отношенията и в сърцето ми има любов към семейните драми
От новите им неща
много повече харесвам и оценявам продукции като The Leftovers, Big Little Lies и Lovecraft Country, които за мен са просто чудесни във всеки един аспект.
Но така, де, Драконите също за момента са чудесни. Единственият ми страх е, че ще го ръшнат, но дано се окаже неоснователен.