За човека
Човекът представлява едно много дълго изречение, написано с голяма любов, но пълно с правописни грешки. Човешката библия е съставена от тези именно изречения, писани с патос и пълни с правописни грешки. Тя тъкмо заради това е написана по този дивен начин и затуй се чете от всички с увлечение. Дори безграмотната сврака може да се види как стои върху някой препинателен знак посред безбрежната библия и като гледа писмената, потъва в дълбок размисъл.
Кой какво чете?
Moderator: Moridin
- Interpreter
- Forsaken
Като си дам почивка, препрочитам си "Акустичното гърне" на Й. Радичков
- JaimeLannister
- Forsaken
Аз като четох "Чайката" не бях чак толкова разочарован. Даже ми беше забавно, но сега...Roland of Gilead wrote:Само "Чайката" съм му чел, но ми стига, за да го определя за Коелю уонаби. Най-малкото ми се видя също толкова плитък. Може би някой ден ще дам шанс на друга книга, ма засега не съм се залетял...
Наистина е плитък и въпреки че казва верни неща, които твърде често забравяме...
Просто цялата тая книга ми звучи неубедително. "Черупката", която е избрал за да си развива "философските" идеи е.. Просто смешна
- armageddon
- Forsaken
Наскоро прочетох новата книга за Драконовото копие и тя много ми хареса. Имам обаче въпрос относно тая Война на Хаоса. Това явно е били монументално събитие, избило доста главни герои. Поне трилогия. Защо обаче не издадена? Авторките ли са ги написали в този ред? Издателска тъпотия? Или нататък в тази тетралогия има връщане назад във времето и преживяване на войната?
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
Здрасти, не го приемай като заяждане, ама колко хора пишете от това IP?
Иначе мен честно казано Залогът не можа да ме трогне непоправимо, но не беше и чак лоша. По-скоро средна като за фентъзи... но не ме мотивира да прочета втората, което не говори хубаво :/
Иначе мен честно казано Залогът не можа да ме трогне непоправимо, но не беше и чак лоша. По-скоро средна като за фентъзи... но не ме мотивира да прочета втората, което не говори хубаво :/
And you can't dance with a devil on your back...