Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Nov 24, 2005 6:45 pm

Като си дам почивка, препрочитам си "Акустичното гърне" на Й. Радичков
За човека

Човекът представлява едно много дълго изречение, написано с голяма любов, но пълно с правописни грешки. Човешката библия е съставена от тези именно изречения, писани с патос и пълни с правописни грешки. Тя тъкмо заради това е написана по този дивен начин и затуй се чете от всички с увлечение. Дори безграмотната сврака може да се види как стои върху някой препинателен знак посред безбрежната библия и като гледа писмената, потъва в дълбок размисъл.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Nov 25, 2005 3:02 pm

Roland of Gilead wrote:Само "Чайката" съм му чел, но ми стига, за да го определя за Коелю уонаби. Най-малкото ми се видя също толкова плитък. Може би някой ден ще дам шанс на друга книга, ма засега не съм се залетял...
Аз като четох "Чайката" не бях чак толкова разочарован. Даже ми беше забавно, но сега...
Наистина е плитък и въпреки че казва верни неща, които твърде често забравяме...
Просто цялата тая книга ми звучи неубедително. "Черупката", която е избрал за да си развива "философските" идеи е.. Просто смешна :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Nov 25, 2005 3:54 pm

Roland of Gilead wrote:Само "Чайката" съм му чел, но ми стига, за да го определя за Коелю уонаби. Най-малкото ми се видя също толкова плитък. Може би някой ден ще дам шанс на друга книга, ма засега не съм се залетял...

"блабла чайката" ~1970г
първа книга на коельо след 1985г

who's the wannabie now?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 25, 2005 4:44 pm

My lighhouse hurts, сравнението беше в плиткостта и розовостта, не в "посланието", ако изобщо можем да говорим за такова :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Nov 25, 2005 4:47 pm

Последно четох Thud на Прачет. По добре да не бях.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Nov 25, 2005 5:15 pm

е тогава се учи да си изказваш мислите правилно, за да не се налага да обясняваш кво си имал предвид. шото тука как да е, ама ей на утре ше станеш президент и там има лоши прецеденти в тоя дух :Р

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 25, 2005 5:24 pm

Е тъкмо ше имам повод да нахлуя и окупирам други страни, хем няма аз да съм обявил войната :lol:

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Sun Dec 04, 2005 6:05 pm

Наскоро прочетох новата книга за Драконовото копие и тя много ми хареса. Имам обаче въпрос относно тая Война на Хаоса. Това явно е били монументално събитие, избило доста главни герои. Поне трилогия. Защо обаче не издадена? Авторките ли са ги написали в този ред? Издателска тъпотия? Или нататък в тази тетралогия има връщане назад във времето и преживяване на войната?
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Dec 04, 2005 9:30 pm

Ъ, я напомни кво ставаше в тая Война на Хаоса, че нещо не помня, това там войната покрай горящата планина в оня град дет почваше с "И" ли е?
This is it. Ground zero.

imitator
Smallfolk

Post by imitator » Sun Dec 04, 2005 10:02 pm

Ами като ми остане време, чета "Залогът на крадеца" - Джулиет Е. Маккена.
Доста добра книга. И е интересна. Определено всеки, уважаващ себе си фентъзи почитател трябва да минат очите му през страниците.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 04, 2005 10:14 pm

Здрасти, не го приемай като заяждане, ама колко хора пишете от това IP? :)

Иначе мен честно казано Залогът не можа да ме трогне непоправимо, но не беше и чак лоша. По-скоро средна като за фентъзи... но не ме мотивира да прочета втората, което не говори хубаво :/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 05, 2005 1:55 am

Ами трима, но двете са сестри, а това подозирам е мъжът на Mushu :wink:
This is it. Ground zero.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Dec 05, 2005 10:59 am

Мор, със сестра ми не живеем в една къща, тъй че няма как да пишем от едно IP :) А мъжът ми не пише тук просто :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 05, 2005 11:06 am

Е значи е със сестра ти свързан, от това IP само Раф е писала повече от веднъж :) Което няма никво значение ениуей, айде стига сме го обсъждали :lol:

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Mon Dec 05, 2005 2:18 pm

За Войхната на Хаоса мога да кажа, че е с големия брадясал баща на боговете Хаос и свършва при някаква кула. Танис Полуелф загива там.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен