Реално по ред на издаване най-първо е Shards of Honor, после The Warrior's Apprentice. И аз така почнах, с тази разлика, че прочетох Бараяр между двете. Много съм доволен от това решение! Защото там успях да се привържа към някои герои като стария граф Воркосиган, Ботари и Грегор и сега, като ги виждам в по-късни книги, вече си спомням за тях. Елена Ботари от самото начало ми беше много ценна именно защото знаех историята ѝ като бебе, подобно беше и с Иван. И като цяло този ред ми даде наистина възможност да се насладя на развитието на историята. Аз не знаех предварително, че Майлс е бил дете с увреждания - ако след Shards of Honor бях прочел директно The Warrior's Apprentice, щях много да се разочаровам от тези огромни промени, станали между книгите. Но така имах шанса да изживея и изчувствам промените - искрено се изненадах, когато Кордилия беше обгазена и бебето беше в опасност, после истински стисках палци да се оправи. И когато видях резултата от всички тези събития в The Warrior's Apprentic това вече беше герой, за когото руутвах. Така че определено бих препоръчал на новите читатели този ред, в който съм ги чел аз