Предстоящи филми, част IV

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Dr. Horrible
Forsaken

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Dr. Horrible » Fri Feb 19, 2021 11:02 am

Трейлърът на "Круела" ми изглежда добре - стилен и приятен е, като изключим преиграването на Ема Стоун в някои моменти. Но изглежда пак ще е пълна промяна на героинята - някак се показва, че основната мотивация на героинята е да бъде свободна, независима и силна жена. А реално мотивацията на този образ е да убива домашни любимци за да има палто.
But goddamn,
you got me in love again

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Feb 19, 2021 11:04 am

След Мулан и тва, надявам се още един провал да е достатъчен дисниовци да дропнат игралните римейци.

пп. Мен мортал уомбът ме кефи и допълнителен плюс е колко по-правилна е соня тук отколкото в анимацията, която за мен беше умерено гледаема.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Feb 19, 2021 11:29 am

Круела има разкошни костюми както изглежда, но трейлърът мяза на Харли Куин мн и и аз като доктора да кажа, че тоя girl boss поглед, върху персонаж, който иска да дере кученца за палто ми е бая нелеп.

И абсолютното престъпление да няма някъв аранжимент на Круела песента в трейлъра. Нее.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Feb 19, 2021 12:41 pm

Ами то нали така и Maleficent беше, тоест изцяло ивъл персонаж получава мейкоувър. Сигурно се надяват да повторят успеха му + пак взимат голямо име. Да видим.

Иначе голяма драма, че иска да дере кученца, при положение че тя модната индустрия по това време си дере всякакви животини (то и сега сигурно, ама може и да са се попроменили възгледите), не виждам кой знае каква разлика честно казано между кученца и... лисици, норки, крокодили, you name it.
А Круела в крайна сметка дори не беше тръгнала тя да си ги дере, ами си нае хора. Но така де, открадна ги и изглежда луда и зла и накрая на филма/книгата съвсем изперка :D
shadow dance nikoga ne luje

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 19, 2021 12:43 pm

трубадур wrote:
Fri Feb 19, 2021 11:04 am
След Мулан и тва, надявам се още един провал да е достатъчен дисниовци да дропнат игралните римейци.

пп. Мен мортал уомбът ме кефи и допълнителен плюс е колко по-правилна е соня тук отколкото в анимацията, която за мен беше умерено гледаема.
Просто не разбирам защо нито веднъж не искат да следват ACTUAL историята от игрите и си измислят нон-стоп нови...
This is it. Ground zero.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Feb 19, 2021 1:56 pm

@Killua Според мен разликата със Злодеида е там, че в оригиналния филм, Злодеида има точно нулева характеристика освен "зла е" и съответно можеш да си съчиняваш квото си искаш и да ѝ измисля бекстори и да се самоплагиатсваш.

При Круела е различно, защото тя е доста по-развита като злодей, има ясна мотивация и мн по-конкретни цели и ми се струва нелепо да представяш персонаж, който иска да дере животни като #girlboss #femaleempowerment.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 19, 2021 3:04 pm

На мен тази "Злобара" ми мязаше на "Батман се завръща" през цялото време по някаква причина, бтв. Режисьорът очевидно се е целил във визията на Тим Бъртън. Трейлърът горе-долу ми хареса де, обаче и на мен ми идва странно това да се подхожда точно към този образ така. Злодеида не я помня, а и не съм й гледал филмите, обаче Злобара беше някаква свръхбогата аристократка, която си държи мъжа под чехъл и освен това наема хора да крадат породисти домашни любимци, които после да одере, за да си направи палто от кожите им - поне в книгата де, филма съм го гледал като прекалено малък. Желанието да унищожиш целия свят, защото някой те е наранил жестоко, примерно, ми е доста по-разбираемо и лесно за преглъщане от това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Feb 19, 2021 3:46 pm

Не пипайте кученцата (най-големият грях е това все пак) или Джон Уик ще ви намери :З

За мен разликата между двете Зло-та е главно в това, че едната е тотална магия и нереална, а другата мяза на истински неприятен човек. И вероятно затова тази реакция. Но пък именно заради това е интересно да й се види на човешката злодейка как е стигнала до това, което е, щото и в 101 далматинци си имаме вече завършен образ. И все пак е много по-култова и иконична от вещицата в Спящата красавица.
shadow dance nikoga ne luje

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Feb 19, 2021 8:56 pm

За мен лично Злодеида е много по-готина! Най-малкото защото може да се превръща в дракон :D Пък и мотивацията ѝ е много човешка - тя е супер ядосана, че тайфата се събира на парти и никой не я поканил. И им е бясна и казва "Бял ден да не видят, всичките да измрат, щом така се отнасят с мене" и им пожелава злини :D Жестоко е, но е... човештинка. А Круела, както казах, иска да си направи палто от домашните любимци на някого. Не от какви да е животни, а от домашни любимици, които си имат любящи стопани. И всичко това, за да бъде много стилна. Не е толкова relatable :D

Иначе в сериала Once Upon A Time имаше много готини версии на повечето злодеи на Дисни. И голяма част от тях бяха представени като добри по природа, но позлобели от несправедливостите по света, лишени от любов, тръгнали по пътя към мрака от мъка и болка. Ама Круела си беше представена като изначално зла психопатка :lol:
But goddamn,
you got me in love again

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 27, 2021 2:59 pm

Хъх, заговори се най-сетне сериозно за District 10. :ninja:

https://variety.com/2021/film/global/di ... 234916144/
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Mar 16, 2021 10:12 pm

Зак Снайдър явно е надминал себе си със Zack Snyder's Justice League aka The Snyder Cut

Няколко цитата от ревюто на Gamespot.
The four hour long re-cut of the 2018 box office bomb, complete with extra scenes and re-shoots will land on HBO Max on March 18 and--well, if you've ever been brave enough to ask the question "is it possible for a superhero movie to feel like watching paint dry?" This one's for you.
Snyder's bizarre choice to render the movie in a 4:3 pillarboxed aspect ratio gives it the feel of a sloppily cut together amateur fan video--the sort of thing you might have encountered in a Quicktime player back in the early '00s on someone's Final Fantasy villain fan shrine. This effect is exacerbated by the relentless use of slow-mo musical stingers. The first hour has no fewer than three scenes where what would have been a ten-second blip is smeared out into a minute or more, complete with its own mournful, dirge-like soundtrack. The back half trades in music for voice overs, exclusively from the perspectives of fathers and sons, but the function is the same--racking up runtime in the most unenjoyable way possible.
Крайна оценка 3 :)
Утре излиза и в HBO GO, та може да се пробвам в някакъв момент да го гледам в цялата му 232 минутна прелест (Версията на Уидън е 115 минути).
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Mar 16, 2021 10:27 pm

Щото Уидън е слаб. Предварителните реакции са далеч от единодушно негативни, но и аз не очаквам да си заслужава 4 часовия runtime.

Нямам търпение, това ми е най-чакания филм за годината ако не броим Chaos Walking, щойто излезе преди месец, а още няма bluray издание, що така бе холивуд, не искате ли пари.

А бавните слоу-мооу музикални сцени на Снайдер са нещото, за което живея. Дано има ALleluya сцена, дано да има Alleluya сцена :lol:
There are no rules! I'm gonna get you!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Mar 17, 2021 12:33 am

@Martix джъджвам мощно. при положение, че last night in soho излиза тая година :ninja:

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Mar 17, 2021 9:15 am

И аз го чакам предпазливо... Снайдър не разбира хората и затова персонажите му са богове, не хора, но визуално наистина си има специфичен стил. Ще видим. Наистина повечето ревюта за момента са много положителни, така че ми е любопитно.

И както не излизат епични филми от толкова много време, аз направо умирам от кеф, че поне това излиза. И се радвам, че е толкова дълъг. Ако нямаме качество, поне да имаме повече количество :lol: Пък и щом има нови кадри с Гал Гадот, значи всичко е супер!
But goddamn,
you got me in love again

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 17, 2021 12:20 pm

Аре бе баси, толкоз ми се гледа Free guy вече. Малко качествена Р. Р. екшън комедия си трябва у тоя животец на нпц-та.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”