Очевидно е, че "човещината" конкретно не ти е, защото на Тръмп това му липсва.tiffany aching wrote: ↑Sun Nov 01, 2020 4:34 pm@ Roland, Бог ми е свидетел, че обожавам нестандартни хора. В мое лице това сте и ти, и Тръмп.
За мен няма значение пол и дъра-бъра, креативността, смелостта и човещината са ми някакви ориентири в лудото ни/ми (без)време(ие).
Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
And you can't dance with a devil on your back...
Кат за начало бива и плюсове, и минуси, и пак не им е стигнало мястото за всичко щом опре до на тръмп действията и последиците от тях:
https://www.businessinsider.com/trump-b ... 20-2019-12
https://www.businessinsider.com/trump-b ... 20-2019-12
- The Dragon
- Elder God
Плюсове на Тръмп - забавен е - последните четири години са от най-веселите изобщо.
От пичовете които ларпват че резистват нещо, през всичките които feel unsafe и тези които имат нервни кризи и ходят на терапевт от това че е на власт - те си заслужават да са под неговото владичество доживот.
От пичовете които ларпват че резистват нещо, през всичките които feel unsafe и тези които имат нервни кризи и ходят на терапевт от това че е на власт - те си заслужават да са под неговото владичество доживот.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Хубави думи, но да видим фьеновете му пред къв нервен срив ще са и колко ще са воплите на отчаяние, като вземе и загуби. Дали няма да гледаме същия цирк отпреди четири години, само че в синьо.
- The Dragon
- Elder God
Ще видим. Принципно след като цяло лято ни обясняваха как насилието и палежите когато не си на кеф са оправдани заради Джордж Флойд, току виж мемото стигнало и до неговите фенове. И пак ще е фън. Колкото по голям хаос в САЩ толкова по-добре за всички.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- tiffany aching
- Misting
И никой досега не коментира на Байдън !публичните!... действия.
- tiffany aching
- Misting
От краткото си общуване с теб, оставам с впечатление, не за липса, но за "проблеми", макар и да благодаря за добрия тон

(встрани от полемиката... тролът си е трол

OH, I get it. You're like the edgelord version of coldie.tiffany aching wrote: ↑Sun Nov 01, 2020 4:08 pmQ, Litz, чудех се кога ще се появиш. Да не ти липсват Amelia и Roland (+ останалите подгласници)?
Драга, аз съм си дрогирана по рождение, а на теб не ти прави чест... отношението.![]()
- tiffany aching
- Misting
Нима?
Това ли се намери в репертоара? 
Well, case closed.

Well, case closed.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Така и така сме подхванали, искам да споделя, че най-искрено ми се повръща, когато видя някой пламенно да защитава когото и да било от тея два изрода.
Може за живеещите в САЩ да има някакво значение, Байдън наистина има по-друга реторика по разни социално наболели въпроси в страната им. Байдън е център-дясно, няма намерение да спре фракинга (в което Тръпм некоректно го обвинява
), няма да промени нищо за мултимилиардерите от уол стрийт, които са на негова страна, няма намерение да намалява фондовете на полицията, но иначе хвърля прах в очите с разни изказвания тип "Нормално е мъж да се омъжи за мъж, или жена да се ожени за жена - всички имаме право на равни права!". Тръмп пък си e открито крайно десен, намялава данъците за богатите, няма регулации за опазване на околната среда, често расистки и анти-транс език.
Но реално много повече хора извън САЩ са засегнати от тези избори, над които нямат никакъв контрол. Тръмп ли е по-зле, защото подкрепя крайно-десните в Израел или защото при неговото управление бомбандировките над Афганистан достигнаха рекордни нива? Или Байдън е по-зле, защото иска да нападне Асад и да наложи още по-враждебна политика спрямо Русия (явно подпомогнатата от сина му гражданска война в Украйна не беше достатъчна)? Тръмп обещава да прекрати войната в Афганистан, а Байдън - в Йемен, но... не мисля, че имам основание да им вярвам. А по много въпроси са на близки позиции. Реално и двамата искат да се месят във Венецуела, и двамата подкрепят атаки с дронове в Африка и Средния Изток, и двамата доста алчно гледат към глобалния юг.... Иначе казано, ако им сравняваме стратегиите, са общо взето като два нацистки генерала, които обсъждат как по-добре да обслужат интересите на Третия Райх. И двамата искат да дестабилизират държави и да засливат натиска на американската военна мощ над целия останал свят. Просто имат различни виждания и срокове как да го постигнат и над кои страни да хвърлят бомби първо.
Това наистина не са хора, а изроди, чудовища, повръща ми се от мисълта за тях. И някоя американска Карън може да харесва Тръпм, щото той казва "Продажните медии ни налагат крайно либерални ценности, от които обществото ни страда!", а някой Тайрон да харесва Байдън, щото казва "Подкрепям Black Lives Matter!", но реално хората, над които ще хвърлят бомби и чиито градове и квартали ще бъдат обстрелвани с дронове, са напълно безгласни и просто се надяват този ужас някога да спре.
И после Мишел Обама обяснява, че имала 'low-grade depression' заради "the pandemic, racial injustice and the "hypocrisy" of the Trump administration". Ако моят най-близък човек и спътник в живота беше отговорен за толкова масови убийства по целия свят, аз щях да си прережа вените от ужас и срам, не да имам 'low-grade depression'. Баси самозабравилата се крава.
Ъх. Така.
Имах нужда да вентна.
Вентнах.

Може за живеещите в САЩ да има някакво значение, Байдън наистина има по-друга реторика по разни социално наболели въпроси в страната им. Байдън е център-дясно, няма намерение да спре фракинга (в което Тръпм некоректно го обвинява

Но реално много повече хора извън САЩ са засегнати от тези избори, над които нямат никакъв контрол. Тръмп ли е по-зле, защото подкрепя крайно-десните в Израел или защото при неговото управление бомбандировките над Афганистан достигнаха рекордни нива? Или Байдън е по-зле, защото иска да нападне Асад и да наложи още по-враждебна политика спрямо Русия (явно подпомогнатата от сина му гражданска война в Украйна не беше достатъчна)? Тръмп обещава да прекрати войната в Афганистан, а Байдън - в Йемен, но... не мисля, че имам основание да им вярвам. А по много въпроси са на близки позиции. Реално и двамата искат да се месят във Венецуела, и двамата подкрепят атаки с дронове в Африка и Средния Изток, и двамата доста алчно гледат към глобалния юг.... Иначе казано, ако им сравняваме стратегиите, са общо взето като два нацистки генерала, които обсъждат как по-добре да обслужат интересите на Третия Райх. И двамата искат да дестабилизират държави и да засливат натиска на американската военна мощ над целия останал свят. Просто имат различни виждания и срокове как да го постигнат и над кои страни да хвърлят бомби първо.
Това наистина не са хора, а изроди, чудовища, повръща ми се от мисълта за тях. И някоя американска Карън може да харесва Тръпм, щото той казва "Продажните медии ни налагат крайно либерални ценности, от които обществото ни страда!", а някой Тайрон да харесва Байдън, щото казва "Подкрепям Black Lives Matter!", но реално хората, над които ще хвърлят бомби и чиито градове и квартали ще бъдат обстрелвани с дронове, са напълно безгласни и просто се надяват този ужас някога да спре.
И после Мишел Обама обяснява, че имала 'low-grade depression' заради "the pandemic, racial injustice and the "hypocrisy" of the Trump administration". Ако моят най-близък човек и спътник в живота беше отговорен за толкова масови убийства по целия свят, аз щях да си прережа вените от ужас и срам, не да имам 'low-grade depression'. Баси самозабравилата се крава.
Ъх. Така.
Имах нужда да вентна.
Вентнах.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
^^^This.
От мисълта как Байдън ще подкрепи "умерената опозиция" в Сирия или как Тръмп още повече ще се надупи на Саудитска Арабия, ми става маса зле. За мен идеалното би било и двамата някак да пукнат в тоя момент с все цялото им близко обкръжение, но явно Бог още не е приключил с пънишмънта на целия свят.
От мисълта как Байдън ще подкрепи "умерената опозиция" в Сирия или как Тръмп още повече ще се надупи на Саудитска Арабия, ми става маса зле. За мен идеалното би било и двамата някак да пукнат в тоя момент с все цялото им близко обкръжение, но явно Бог още не е приключил с пънишмънта на целия свят.
- Moridin
- Global Moderator
Без да защитавам в никой случай американската външна политика (почиваща основно на достъп до петрол) и особено употребата на дронове в цивилни селища, все пак представеното е ДОСТА едностранчиво. Асад беше не по-малко жесток към собствените си граждани (да не кажем повече), Венецуела е on the brink of collapse и има нужда от външна стабилност, желателно международна, а не американска, но за съжаление това често е едно и също; Русия е антидемократичен кошмар (окей, хората имат право да си го харесват, не споря). Много често без външен натиск в места като тези загиват или живеят в страдание ПОВЕЧЕ хора, отколкото от дронове. Разбира се не навсякъде това е случат. Намесата на САЩ на страната на Саудитска Арабия в Йемен е например пълен disgrace (както и съюзът им със СА по принцип). И няма спор, че където някакъв диктатор е бил свален от международни или американски сили (Ирак, Либия), не е цъфнало и вързало след него. Но все пак нека малко по-умерено и от повече гледни точки. Щото на същата логика и Русия не е било редно да се меси в Османската империя, нали - абсолютно както сега базирано на имперски и търговски интереси и облечено в идеология (тогава християнството и славянството, сега демокрация и капитализъм). Но въпреки това за нас е било net positive, както вероятно и за афганистанци, иракчани и либийци в крайна сметка. Просто не сме поживели още достатъчно за равносметката.
This is it. Ground zero.
За Асад и собствените му граждани все повече избиват безкрай противоречиви данни. В смисъл, и аз седях и четях с насълзени очи за момиченцето Бана и после ми стана малко неудобно. И аз ревах като гледах снимки на различни медии, които не са на Добри Божилов или Недялко, дето показват разчленени тела на улучени от Асад невинни граждани, а после ги намирах същите от примерно атаката на Израел над палестински селища от 2003-а примерно. А някъде на десетото унищожаване на последната болница в ненам кой си град взех да се замислям.
Ениуей, не ми се спори по тая тема, продължавам да настоявам и двамата олигофрени с все обкръжението им да пукнат веднага и на място.
Ениуей, не ми се спори по тая тема, продължавам да настоявам и двамата олигофрени с все обкръжението им да пукнат веднага и на място.
Як пост на доктора, но наистина е по-емоционален от фактологичен.
Реално наистина буш и обама са съизмерими кенефи, поне що се отнася до външна политика, но все пак бушомирата започна нелегална война. При тръмп и биден, щом населението е опряло до баш тоя избор, наистина си несакаме. Но Биден Е по-малкото зло, за съжаление хамериканците нямамт някаква по-смислена алтернатива. Имаха, ама на демократите явно от малки им викат, че могат да станат президент, ако вярват достатъчно и затва имахме поредният сеир тая година с деветстотин кандидата.
Убачи, не малка част от бедственото положение в много държави е директно следствие от американско вмешателство, дори и такова, дето в началото дори не можеш да видиш. Та нещата, както обикновено, винаги са много по-засукани. С тва на ум за нас, извън америка, е важно точно каква ще е външната политика на следващия кабинет или поне каква се опитва да бъде. И понье биден се плюнчи, че ще субсидира слънчева енергия, ограничи влиянието на петрола, ще слуша науката и ще отвори америка обратно към общото световно къмюнити, дет се вика на първо време ще трябва да мете по на тръмп гениалните сделки било то с Иран, било то с изхвърчането от Парижкото споразумение, дори и да сложи край на започнатото изтегляне на америка от WHO.
Реално наистина буш и обама са съизмерими кенефи, поне що се отнася до външна политика, но все пак бушомирата започна нелегална война. При тръмп и биден, щом населението е опряло до баш тоя избор, наистина си несакаме. Но Биден Е по-малкото зло, за съжаление хамериканците нямамт някаква по-смислена алтернатива. Имаха, ама на демократите явно от малки им викат, че могат да станат президент, ако вярват достатъчно и затва имахме поредният сеир тая година с деветстотин кандидата.
Убачи, не малка част от бедственото положение в много държави е директно следствие от американско вмешателство, дори и такова, дето в началото дори не можеш да видиш. Та нещата, както обикновено, винаги са много по-засукани. С тва на ум за нас, извън америка, е важно точно каква ще е външната политика на следващия кабинет или поне каква се опитва да бъде. И понье биден се плюнчи, че ще субсидира слънчева енергия, ограничи влиянието на петрола, ще слуша науката и ще отвори америка обратно към общото световно къмюнити, дет се вика на първо време ще трябва да мете по на тръмп гениалните сделки било то с Иран, било то с изхвърчането от Парижкото споразумение, дори и да сложи край на започнатото изтегляне на америка от WHO.
Тръмп и Байдън са симптоми на човешкия упадък и изобщо няма смисъл да си създаваме илюзии, че нещо може да се промени политически без популацията да има волята това да се случи. Войната е бизнес и е лицемерно да цъкаме с език на лошите американци при положение, че държави като Германия също продават оръжия на диктатори. Е как критикуваш агресивната политика на Ердоган и същевременно с това му продаваш танкове и ракети? Бат Боко колко милярда сипа за една шепа американски самолети? За какво са ни тея самолети? Тея пари можеха да отидат за социални политики, по-високи пенсии, подпомагане на малкия бизнес, който е тотално в гъза в момента, ама не, самолети за да може някакви военни дришльовци да пърхат в небесата на гърба на нашите данъци.
Ама хората не протестират за неща, които реално ни ебат, не. Хората отиват на протести по расистки подбуди, щото марсола и дебелата свиня заграбвали власт все едно се случва тая година за първи път и всеки път някой циганин като открадне кокошка сме аут с факлите.
Същия шпек са и в САЩ, и изобщо навсякъде. За хората не е важно, че Тръмп изтегли САЩ от ядрени сделки, сделки за климата, тотално заеба отношенията си с Европа и т.н. Не, по-важно е, че Тръмп оунва либералите, това е аргумента да се гласува за него.
А Байдън ще е най-тъжния президент на САЩ, който единствената причина хората да гласуват за него в момента е, че искат да махнат Тръмп. Толкова вони на статукво и корпоративни интереси, че ми се повръща. Но летвата в момента не е просто ниско, летва изобщо няма и всички дълбаем в калта. Вие представяте ли си какво посмешище щеше да е Тръмп, ако дебата му беше с Обама? За толкова години след Обама демократите не можаха да намерят един кандидат, дето да е дори на половината на Обама. Единствената фигура на демократите в момента, която има качествата да бъде президент е AOC. Тя е човека, който Хилари може само да си мечтае да бъде, ама ей го на Байдън ще е президент за следващите 4 години. По-малкото зло ще спечели с триста зора и пак почти половината народ в САЩ са про-Тръмп.
Направо земята да се разцепва и да ни прибира човеците, щото за никакъв х*й не ставаме.
Ама хората не протестират за неща, които реално ни ебат, не. Хората отиват на протести по расистки подбуди, щото марсола и дебелата свиня заграбвали власт все едно се случва тая година за първи път и всеки път някой циганин като открадне кокошка сме аут с факлите.
Същия шпек са и в САЩ, и изобщо навсякъде. За хората не е важно, че Тръмп изтегли САЩ от ядрени сделки, сделки за климата, тотално заеба отношенията си с Европа и т.н. Не, по-важно е, че Тръмп оунва либералите, това е аргумента да се гласува за него.
А Байдън ще е най-тъжния президент на САЩ, който единствената причина хората да гласуват за него в момента е, че искат да махнат Тръмп. Толкова вони на статукво и корпоративни интереси, че ми се повръща. Но летвата в момента не е просто ниско, летва изобщо няма и всички дълбаем в калта. Вие представяте ли си какво посмешище щеше да е Тръмп, ако дебата му беше с Обама? За толкова години след Обама демократите не можаха да намерят един кандидат, дето да е дори на половината на Обама. Единствената фигура на демократите в момента, която има качествата да бъде президент е AOC. Тя е човека, който Хилари може само да си мечтае да бъде, ама ей го на Байдън ще е президент за следващите 4 години. По-малкото зло ще спечели с триста зора и пак почти половината народ в САЩ са про-Тръмп.
Направо земята да се разцепва и да ни прибира човеците, щото за никакъв х*й не ставаме.