Аз изгледах първите два епизода от втори сезон
Първи сезон цялостно беше наистина много хубав. Много ми харесва Алисън! С всичко, което е преживяла и трагедиите в живота ѝ... Много силен образ, много хубаво направен. И изигран по изключително чувствен начин. Ще вземи да ми стане любимото изпълнение за годината. Нейната част в девети епизод беше най-върховният половин час в сериала. Страшно ми е интересно духовното ѝ пътуване.
През целия сезон си напомнях, че тя още в първи епизод каза, че трябва да се прибира при детето си. И си гледах сезона с тази мисъл и си казвах "Спокойно, спокойно, ще дойде нещо хубаво за нея". Изобщо много ми е любима!
За финала на първи сезон
- Spoiler: show
- Мисля, че беше грешка да не разкрият повече от мистерията. Провлачено изглежда. Иначе бяха много хубаво направени епизодите. Не знам как се чувствам от това, че Алисън е с Ноа - тоз мъж е много тъп, не е за нея
Много ми беше забавен детектива. Цял сезон обяснява ту как се разделил с жена си, ту как продължавал да обича жена си... И аз се чудя каква ли е мистерията около него, дали ще обяснят. Пък накрая се оказа, че той хич нямал жена, а мъж
Не е най-великият pay-off на мистерия, но много ме развесели, с глас се смях.
АЛИСЪН ИМА МОМИЧЕНЦЕ. Много ѝ се зарадвах. Не разбирам обаче малко хронологията. Те в първи епизод казаха, че първата им среща е била преди много години и аз очаквах, че наистина поне пет-десет години са минали от тази среща до разследването. А те май ще се окажат две, най-много три.
За първите два епизода на втори сезон:
- Spoiler: show
- ЗАЩО ИМА СЦЕНИ НА ЖЕНАТА НА НОА????
Това е ужасно, тази героиня е толкова покъртително скучна. Едвам издържах тея 25 минути, исках да спра сериала направо... Подобен персонаж изобщо не става за по-битов сериал. Ако същата героиня, изиграна по същия начин, беше някаква директорка на шпионска организация в шпионски сериал, която не ходи по мисии, но от базата ги командва и раздава задачи, щеше да ми е доста симпатична. Но за битов сериал ми е мега скучна, нищо интересно няма в нея, и дори да се случат някакви събития с потенциал, тя ги преживява по скучен за зрителя начин... Дано я променят, че така не става за гледане.
И изобщо малко съм разочарован от началото на сезона. Вече два епизода, а сме видели само един ден, в който не става нищо особено интересно. Някак са решили да разказват историята по-широко вместо по-дълбоко. Не съм сигурен, че да дадат перспектива на Хелън и Коул е добър ход. Но ще видим. Алисън си е чудесна и в бъдеще си има детенце, така че всичко е окей!
Основната ми критика към сериала - накрая винаги пускат различна песен. Не е добро решение, това е сериал, на който МНОГО би му отивало да си има end credits theme. Да си е една и съща музичка, само инструментал, която да звучи в края на епизода и да ѝ се радвам. Да ми създава чувство на завършен епизод. Тук го няма и това малко ме дразни. Но за сметка на това началната песен е трепач. Всеки път като почне и си крещя:
I WAS SCREAMING
INTO THE CANYON
AT THE MOMENT
OF MY DEATH
Видях, че в по-късните сезони, и даже май много по-късните, ще участва Ана Пакуин! Няма как да не си изпитвам любов към каста на Х-мен! Интересно каква роля ще ѝ дадат. Само дано не е някоя тъпа любовница на Ноа, че няма да го понеса.