Та да се върнем отново на въпроса за банана...
Занемарихте вие хубавата темичка. Утеха за уморените, отчаяни и низвергнати, търсещи Последното Основание да останат в битката за единия презрял банан.
А аз глупака съня си загубих...
Марфа ми подсказа нишан къде да търся отговора, макар и добре маскиран като кулинарна бъзикня, (винаги съм подозирал че това момиче знае повече отколкото казва) още не съм толкоз бомбаж в главата и разбрах. Колко разбрах Марфа ще каже.
Marfa wrote:Аууу, панираният банан и панираната ябълка в китайския до нас също са вълшебни! Имат и карамел и сусам!!!! Искаааааааам!!!!
Та, ако искаме да разберем "как е правилно да си белим банана" най-логично е да отидем при най-многобройното племе на земята, видяло и изтърпяло толкоз много и стигнало толкова далеч в еволюцията си,че вече си панира бананите. Оказа се, че беленето на банан е една от най-тъмните тайни пазени от китайците и техните мистични триади. Ако ги попиташ направо те ти се присмиват, а ако си особено глупав да си настоятелен (както аз бях) те така те поглеждат, че веднага разбираш, че си ги обидил жестоко, като си си помислил, че те могат да ти я разкрият на теб, невежия белокож варварин. Не се предадох... маскирах се на нинджа и изядох доста бой из китайските ресторанти в София. Може би вече ще чули за появата на митичния софийски нинджа известен под името "Онзи, който идва да яде бой". Това съм аз. Не съм мазохист, просто стремежа ми към знание е неутомим, каквото и да значи това. Както и да е... историята е твърде дълга, но в края на краищата през един запушен отдушник, в който се удоших два пъти и постоянно се чувствах божествено надрусан от изпаренията, се добрах до кухнята на един квартален китайски ресторант. Тогава ВИДЯХ... и в същия момент ме заловиха... парадоксалното е, че те се чувстваха адски объркани, а аз твърде спокен, вече ЗНАЕХ ТАЙНАТА. Бях първият българин, който е присъствал и научава Голямата Китайска Тайна - ритуала "Кун-Фу Дзъ Кун-Фу Цзин кажи ми как се бели Банано". Който го видял се счита вече за китаец. Тъй като бях научил Тайната и бях китаец не можеха да ме екзекутират, а ме приеха за свой и ми предложиха работа в ресторант.
Не знам дали да ви кажа Тайната - защото ако ви я кажа, ще стането китайци - а не съм сигурен, че го искате.
Все пак всичко започна от подсказката на Марфа. Дано не се е базикала, заради нея отидох твърде далеч... немислимото до дни, вече съм китаец и работя в ресторант. Имам обаче всеоще някой съмнения, че точно това е начина да се белят бананите.
Съмнението ме гризе от вътре, но засега ще остана под прикритие.
Поздрави!
П.П. Марфа когато прочетеш написаното, изяж монитора. Не оставяй следи. Мисля, че китайците те подозират и отдавна те наблюдават. Пази се!