“Spaceman, spaceman, why do you keep dying, spaceman?”
Добре, че не се влияя от ревюта (а все още от шестото си чувство

), иначе с лека ръка щях да пропусна
Journey to the Savage Planet - пъстроцветна фърст пърсън експлорейшън геймка с нужното минимално количество шуутинг елементи. Играчът влиза в ролята на астронавт, който трябва да изследва непознатата планета ARY-26, да каталогизира флората и фауната ѝ, и да установи дали е пригодна за живот и бъдеща колонизация. За целта разполага със скенер, с който може да се сканира почти всичко на планетата.
За бързаците, играта може да се стори кратичка, но на играч като мен, който иска да види всяко кътче и да повдигне всяко камъче, ми отне около тридесетина часа, за да я превъртя изцяло. Разработчиците са наблъскали играта с
хидън кънтент и подобно нещо няма как да не те накара да изследваш до милимуняц света, особено ако си падаш по експлорейшън игри. Логично (все пак изследваш непознат свят), играта има метроидвания елемент, под формата на скилове и
троуъбъл артикули (отключващи се в процес на играта, следвайки главната история и събирайки различни кълектъбълс; всички до един използваеми), които ти позволяват да достигнеш до места, които първоначално са били недостижими. Троуъбъл айтемите (вклюващи няколко типа гранати, кенче с храна за примамка, трамплин и лепило) се използват от лявата ръка на играча, а в дясната е верния лазерен пищов, с който да чистиш агресивните врази (а понякога и пасивните, просто защото е фън). С напредване на играта, и заради вмешателството ти в непознатия хабитат, фауната на планетата става по-агресивна и шуутинг елементът се увеличава, но не за сметка на експлорейшъна, и в нито един момент не дотяга. Босовете много ми наподобяваха, като геймплей, тези от MDK2.
Колкото пъстроцветна е играта, толкова е и смешна. Компанията, за която работиш, Kindred Aerospace - the 4th Best Interstellar Exploration Company (досущ Spacer's Choice

), постоянно "промива" мозъка ти с консуматорски видеа, а CEO-то е черешката на капитализма. GROB е метаморфна акоподобна паста, от която се прави всичко - от храна до оператор на импулсен телефон. За разнообразие, когато ти е писнало да стреляш по безобидните дживгари, разработчиците ти дават възможността да им биеш шамарчета или да ги риташ. И не на последно място, лудият робот E.K.O (твоят единствен придружител), който по сарказъм, психарщина и дразнещ глас се конкурира с GLaDOS.
п.п. играта има dlc\add-on
Hot Garbage, който (уж) е още от същото, което ме печели веднага. а и с подобно име, как да не се хвърли на него човек.