coldie wrote: ↑Thu Apr 09, 2020 5:01 pm
Като изключим фантастиката, която ми е предпочитан жанр и донякъде фентъзи, ми се струва че "Bettel call Saul" е най-добрия сериал поне в последните 10 години.
не знам как го направи, ама това ти мнение е 10/10 и само истина има в него
Бтв, изгледахме и 2-та наркоса, много кадърни сериали, страхотни актьори, скъпи, мащабни, Наркос: Мексико определено е по-ощетен откъм бюджет и му отнема повече от оригиналния Наркос да си влезе в релсите, но след това е бетон. От гледна точка на чисти екшън/гангстерки сериали трудно можеш да искаш повече. Единствено Наркос: Мексико посвети повечето си време на картела и тъпанарите, вместо на агентите, но какво да се прави.
Не знам дали е минус или плюс, но и в двата го няма баш чувството на абсолютна гнус, която бразилците успяват да вкарат в крими филмите си. Едното е за Колумбия, другото за Мексико (имахме си даже уестърн забежки

), но онова чувсто на кенефна смърт и мизерна безисходица липсваше, макар да имаше сцени, които трябваше да отидат в хорър сферата, но никога не го направиха. А имаме разчленяване на хора и трупане на чаркове като подарък, убиване на невинни, мъчения, дори газене с валяк. И не съдя по себе си, дори на жената не й подействаха, не се задълбочиха в наистина ужаса на насилието, а баш точно тия истории го изискваха.
А и драматизацията на реалността означава, че дариха огромно количество боклуци с ебаси рамбовските и героични изпълнения. Без които можеше да минем.