Е то от един момент нататък какво да направи електоратът? Всякакви пречки са ти сложени, за да не можеш да гласуваш, а като гласуваш, гласът ти не се брои. Уисконсин не е демокрация просто, и това е от доста време насам.Demandred wrote: ↑Tue Apr 07, 2020 11:58 pmВ Уисконсин просто чупят тъпомера отвсякъде наистина - https://twitter.com/DanRShafer/status/1 ... 7288784896 . Това републиканската наглост е наистина нещо уникално, но с тоя електорат...
Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
And you can't dance with a devil on your back...
Пречките са си пречки, но далеч не са непреодолими с организация и осъзнаване.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Да, но републиканската партия функционира не само с voter suppression, но и с генериране на апатия. При все огромния наплив на активистки организации след 2016 г., не е толкова лесно да се организираш, когато на всяка крачка има спънки, а финалните решения се взимат от съдии на доживотни позиции, назначени от републиканците.
- The Dragon
- Elder God
Bernie kaput.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Bernie has been kaput since Super Tuesday...
- Ambartanen
- Arcanist
Реакциите на много хора из социалните мрежи са много... ммм, любопитни. Доста равно се делят на "не знам дали ще успея да се накарам да гласувам за Байдън" и "Байдън е по-малкото зло, стискай зъби и гласувай за него." Вторият тип мислене вероятно ще надделее до изборите, но любопитното е как това е просто 1:1 извинението на мнозинството хора гласували за Тръмп на предишните избори.
- The Dragon
- Elder God
Трябваше му само още един дебат и да предизвика Байдън да каже таблицата за умножение.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Абе хубаво е, че толкова рано се случи, че да си го изстрадат хората и да се стегнат до ноември.Ambartanen wrote: ↑Thu Apr 09, 2020 11:33 amРеакциите на много хора из социалните мрежи са много... ммм, любопитни. Доста равно се делят на "не знам дали ще успея да се накарам да гласувам за Байдън" и "Байдън е по-малкото зло, стискай зъби и гласувай за него." Вторият тип мислене вероятно ще надделее до изборите, но любопитното е как това е просто 1:1 извинението на мнозинството хора гласували за Тръмп на предишните избори.
- Ambartanen
- Arcanist
Това е оптимистичната гледна точка, ама не знам дали ще могат да го държат скрит толкова време. Сега притеснението е какво ще стане ако излезе на дебат с Тръмп и се окаже, че е по-неадкватен дори от него. Иначе тоталната му липса на позиция и каквато и да е инициатива в сегашнат криза вече го поставя в доста негативна светлина.
Лично на мен Байдън ми се струва като мекотело, което се чуди как да се извърти, а сега се е окопало и мълчи, може би, за да не е видно колко и той няма идея какво да се прави. Тръмп е бая гнусна биологична единица (думата човек, предполага и човечност, което от него засега не виждаме), но е постоянно в очите на хорта, а за него, както ни показа предната му кампания, няма лоша реклама. Дали ги хваща за гениталиите или ги хвърля да мрат в името на икономиката за много хора е все тая. Нещо повече, хора, пренаситени с дадени новини, спират да им обръщат внимание. За Тръмп постоянно се говори колко е зле до степен това да става общ фон и може да вземе да спечели на фона на подобряващо се състояние на САЩ заради заслабване на кризата и последващо засилване на икономиката, които са естествена еволюция на нещата, но които всички знаем, че Тръмп ще обясни как с тия две ръце сам лично го е постигнал за горкия американец.
По-интересно ми е как демократите бих оправдали втора загуба от човек със съмнителен здрав разум, още по-съмнително умение да ръководи държва и т.н. Защото Бърни се оттегли, даде им каквото искаха. Получиха си мекотелото, на което заложиха. Но ако загубят, съм убедена, че пак Бърни някак ще им е виновен. Или тези, които са решили (което е тяхано пълно право) да не отидат да гласуват за Байдън. И дали са отчели, че moderates/undecided вероятно ще са по-склонни да гласуват с Тръмп на фона на застрашена икономика, защото такива хора виждат сила на икономиката не в либелните и социалните политики на демократите, а в дивата икономика и оцеляването на най-пригодения на републиканците, ако съдим по предишни избори. И дори толкова радикално събитие като пандемия няма да ги промени съществено.
Напълно "анекдотично" по мои наблюдение от коментари в медии кто NYTimes и подобни, както и постове във ФБ, дори хора, които преди се пишеха супер либерални, изведнъж обясняват как, видиш ли, икономиката не можело да спре за няколко трупа повече и как щял да бъде съсипан дребния бизнес (а както показаха PA, Wis, Mich 2016 г, 100К гласа стигат за тотална промяна). И такива уж либерални тихо и кротко може да си гласуват за републиканците, защото поне знаят какво да очакват. А това има титанични последствия предвид примерно възрастта на Гинсбърг. Но така или иначе не по-малко важно е какъв сенат ще се избере. Изобщо цялата работа е потресаваща и трудно предвидма в момента, но ще се избистря с напредвнето на нещата. Ако Байдън продължи да е толкова неадекватен по време на дебати Тръмп с голяма вероятност ще го размаже като муха.
По-интересно ми е как демократите бих оправдали втора загуба от човек със съмнителен здрав разум, още по-съмнително умение да ръководи държва и т.н. Защото Бърни се оттегли, даде им каквото искаха. Получиха си мекотелото, на което заложиха. Но ако загубят, съм убедена, че пак Бърни някак ще им е виновен. Или тези, които са решили (което е тяхано пълно право) да не отидат да гласуват за Байдън. И дали са отчели, че moderates/undecided вероятно ще са по-склонни да гласуват с Тръмп на фона на застрашена икономика, защото такива хора виждат сила на икономиката не в либелните и социалните политики на демократите, а в дивата икономика и оцеляването на най-пригодения на републиканците, ако съдим по предишни избори. И дори толкова радикално събитие като пандемия няма да ги промени съществено.
Напълно "анекдотично" по мои наблюдение от коментари в медии кто NYTimes и подобни, както и постове във ФБ, дори хора, които преди се пишеха супер либерални, изведнъж обясняват как, видиш ли, икономиката не можело да спре за няколко трупа повече и как щял да бъде съсипан дребния бизнес (а както показаха PA, Wis, Mich 2016 г, 100К гласа стигат за тотална промяна). И такива уж либерални тихо и кротко може да си гласуват за републиканците, защото поне знаят какво да очакват. А това има титанични последствия предвид примерно възрастта на Гинсбърг. Но така или иначе не по-малко важно е какъв сенат ще се избере. Изобщо цялата работа е потресаваща и трудно предвидма в момента, но ще се избистря с напредвнето на нещата. Ако Байдън продължи да е толкова неадекватен по време на дебати Тръмп с голяма вероятност ще го размаже като муха.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Бе принципно аз не съм наясно как чисто като ЛИЧНОСТИ, неолиберално, сенилно старче изнасилвач, коетоо няма капацитета да си направи чаша чай и не бих му поверила да гледа златна рибка е в пъти по-добре от Тръмп. Наистина. Знам зааргументите с върховния съд и тн, но питам чисот като личности как точно Байдън (ако е остнала каквато и да е личност в него) е по-добре от Тръмп?
Поне дебатите ще са абсолютен цирк. Но да, аз съм подготвена за още 4 години Тръмп, освен ако не го тръшне Коронавируса.
Поне дебатите ще са абсолютен цирк. Но да, аз съм подготвена за още 4 години Тръмп, освен ако не го тръшне Коронавируса.

Обвинението срещу Байдън за изнасилване изглежда доста изсмукано от пръстите. Ако сао обвиненията без доказателства са достатъчни, Тръмп е изнасилил десетки жени.
Ако не стане някакво чудо с икономиката на САЩ, шансовете на Тръмп са минимални колкото и да е зле Байдън в дебатите (чието влияние е минимално anyway). Електоратът винаги обвинява настоящия президент за икономическата ситуация, а безработицата расте с ужасяващи темпове, най-големите банки почнаха да прогнозират 20% и повече безработица в близко бъдеще, а икономиката беше общо взето единственият смислен аргумент на Тръмп.
Ако не стане някакво чудо с икономиката на САЩ, шансовете на Тръмп са минимални колкото и да е зле Байдън в дебатите (чието влияние е минимално anyway). Електоратът винаги обвинява настоящия президент за икономическата ситуация, а безработицата расте с ужасяващи темпове, най-големите банки почнаха да прогнозират 20% и повече безработица в близко бъдеще, а икономиката беше общо взето единственият смислен аргумент на Тръмп.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Ambartanen
- Arcanist
Това с икономиката е просто blame game, защото колкото добрата икономика преди на беше благодарение на Тръмп, така и слабата сега няма да е вина на Тръмп (въпреки че реално погледнато носи повече вина за проблемите сега отколкото отговорност за доброто преди). Оранжевото мекотело обаче е много добро в това да насочва обвинения, а Байдън не знам с какъв акъл ще се опази от тях, особено при положение, че реално няма никакви планове или политики, които да предложи като по-добри алтернативи. Дори някой да му разпише такива, не мисля, че е способен да ги изкаже по убедителен начин.
Няма значение дали е blame game. Избирателите пак ще го държат отговорен, каквото и да каже. И бтв икономиката е МНОГО по-зле в национален и световен мащаб, отколкото можеше да бъде, ако имахме минимално компетентен президент начело.
Междувременно Байдън не е сенилен, не е изнасилвач, и не се крие в момента.
Междувременно Байдън не е сенилен, не е изнасилвач, и не се крие в момента.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Абе супер е Байдън, чуден!

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again