Коронавирусът и ние

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Nameless_onee
Scholar

Re: Коронавирусът и ние

Post by Nameless_onee » Fri Mar 20, 2020 8:02 pm

Тази седмица се получии един отлив от пътниците в метрото и беше доста харно, като влезеш и видиш всички пътуващи на 2-3 метра един от друг ти се стопля душата. Четвъртък обаче на някой му е хрумнала брилянтната идея да разреди малко влакчетата и метрото да се движи в делниците с график празнк/уинкенд. Благодарение на тази иновация в петък всички пътници, които до сега се разпределяха в 3-4 влакчета, сега бяха набутани в едно, гъз до гъз. Хвала за анти-анемичн... ъм, така де пандемичните мерки... :<
Фанатизма е другата страна на ограничението

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Mar 20, 2020 10:29 pm

Аха, личи си на политиците ни, че това им е първа пандемия... Но като цяло вкарват адекватни мерки, дано само не са се пробвали да ги вкарат само от едната страна, а бюджетния излишък да си го къткат за черни дни и за техни компании. Сега е моментът да се развърже кесията и да се разшири малко здравеопазването, тъпканица е и в нормални дни.
И ще бъде супер приятно, ако направят някакъв официален информационен портал, а не да получавам новините от луди лелички във фейсбук и да се чудя сега има ли или няма вечерен час, къде може да се ходи без да те арестуват и да дължиш 20 бона глоба, и тн.
Дано не опрем до закона на джунглата и бой за храна и тоалетна хартия, че всичките тея пропуснати тренировки за сметка на PC gaming-а май няма да ми свършат добра работа. :ninja:
There are no rules! I'm gonna get you!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Mar 21, 2020 12:47 am

@tigermaster разбирам те човек. при мен не е работата, ами жилището, което още не съм намерила. Шсе мре.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Mar 21, 2020 1:03 am

Аз днес в 10-минутното си излизане за деня посетих магазин в търсене на моята тоалетна хартия (майтапът настрана, кризата е сериозна: понеже непрекъснато ми тече носът, си ползвам една специфична хартия, достатъчно мека и без миризма, която не ми дразни и разранява носа. Обаче тя изчезна от магазините и сега съм с минимално останало количество и не знам как ще я карам :( )

Та, в магазина на входа е сложена кутия с найлонови ръкавици за клиентите и молба да не пипат излишно стоките, които не смятат да купуват, също и молба да спазват дистанция от 2 метра, всичко е едно такова епидемологично, един вид. Взимам някаква непозната ми хартия (няма от моята), стигам до касата, пред мен има група дебили - мацка и двама младежи, които пазаруват за парти и си викат един на друг "стой далеч от мен". Заглеждам ги с антропологичен интерес. Докато мацката чака да й маркират покупките, единият младеж си поднася ръката към устата и почва да си гризе нокътя. Аз вече открито го зяпам, и в този момент той спира да си гризе нокътя и със същия този пръст почва да си бърка в носа.

Та искам да кажа, те са сред нас.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Mar 21, 2020 1:23 am

@Ghibli пробвала ли си сухи кърпички балсам. Без аромат са и не разраняват носа. Това като човек с ринит го казвам.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Mar 21, 2020 1:35 am

Мерси, не съм, може и да пробвам. Просто вътрешният ми скъперник отказва да се ръси за кърпички. Но с този апокалипсис може и дотам да опра.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Mar 21, 2020 2:36 am

Значи, преди излизане и преди прибиране по един душ с белина. И да си миете ръцете поне по 100 пъти на ден.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 21, 2020 2:50 am

Ghibli wrote:
Sat Mar 21, 2020 1:35 am
Мерси, не съм, може и да пробвам. Просто вътрешният ми скъперник отказва да се ръси за кърпички. Но с този апокалипсис може и дотам да опра.
И апокалипсиса не е като едно време. Съсипаха я тая държава ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Mar 21, 2020 2:37 pm

Мимовете за Генерала станах по-заразителни и разпространени от вирусите... поне и хумор да има покрай цирка.
https://www.facebook.com/groups/345766983031527/
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sat Mar 21, 2020 5:22 pm

В приетия вчера нов Закон за извънредното положение заради епидемията от коронавирус има текст, който въвежда регулации на цените, каквито не е имало дори по времето на комунизма, написа "Капитал". Законът беше приет спешно вчера, след 15-часово заседание на парламента.

Според дискусионния текст в него "всички стопански субекти са длъжни да предоставят на населението предлаганите от тях стоки и услуги на цени, равни на средноаритметичните цени", на които са предлагали същите продукти през последните три месеца преди настъпването на извънредното положение.

При дори минимално отклонение се предвижда глоба от 5% от оборота на провинилата се компания за предходната година.

Текстът първоначално е предложен от БСП, отхвърлен при първото гласуване на проектозакона, но прегласуван по идея на ГЕРБ при второто четене. Пред "Капитал" министърът на правосъдието Данаил Кирилов обясни, че е предложил прегласуване на текста, за да не бъдат обвинявани ГЕРБ в това, че подкрепят спекулата, каквито обвинения отправяха представители на социалистическата партия при обсъждането на законопроекта.
БКП 1 и БКП 2 се връщат към корените си... :dash:
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 21, 2020 8:24 pm

Италия твърдо е решена да спечели световната купа. Може и да успее ...
САЩ скоро ще почнат да се състезават сериозно - има не лош вариант Ню Йорк да се окаже най силният им коз в надпреварата ...

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Sat Mar 21, 2020 8:48 pm

Испания си ги гони упорито, а Ню Йорк никакъв коз не е ми просто първата ръка на САЩ в играта. Според една теория на конспирациите, на която тотално вярвам, губернатора им Куомо поне от части толкова бързаше да започне тестването там, за да получи получи пари от FEMA за борба с кризата преди да свършат.

Междувременно у нас като стигнем до двеста случая сигурно ще го отпразнуват с отмяна на частната собственост, триста- с отмяна на човешките права.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Mar 21, 2020 10:09 pm

Човешките ти права са отнети вече. В момента имаш право само да не те застрелят и изтезават.

Смъртността в БГ е абсурдно ниска, но пък влизаме в експоненциалната част на кривата на заразените. А ню йорк с housing problem, много дивърсити, нагъчканите хора и не малко нелегални ... забрави да го овладееш.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Mar 21, 2020 11:38 pm

@Demandred с това значи, че има край на примоциите, щото така цените са по-ниски

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun Mar 22, 2020 6:14 pm

Litz wrote:
Thu Mar 19, 2020 2:39 pm
Нещо, което разбрах и което обяснява изключително ниската смъртност у нас освен това, че всичките болни са парти свине, е че тук статистиката се води по-различно. Примерно днес в БГ съобщиха за умряла от инсулт жена заразена с корона и се брои като смъртен случай от корона. В Германия, това не би се броило като корона случай, а като смърт от инсулт. Демек, ако примерно имаш сериозни сърдечно съдови заболявания, инсулти, ракове, левкимии и тн. Това надявам се разбирате не е някаква конспирация, а просто така си водят статистиката и за грипове и такива.

Плюс системата ни е яка. :mrgreen:
Сигурна ли си, че Германия брои различно и един вид не си отчита всички смъртни случаи, заразени с корона? Не съм попадала другаде на такъв коментар, а доста се коментира вече защо в Германия смъртността е така ниска, затова да питам.
shadow dance nikoga ne luje