Сериалчета за всички, част IV
- tigermaster
- Elder God
Re: Сериалчета за всички, част IV
Аз пак да спомена "Мистериите на Мърдок":
https://www.imdb.com/title/tt1091909/
Ако искаш нещо неангажиращо, с което да си починеш след работа, това е доста идеално. Канадски сериал, горе-долу толкова шарен откъм кастинг, колкото се очаква от Канада в началото на миналия век, забавен е, актьорите са симпатични, епизодите са относително самостоятелни, визуално радва. На моменти случаите идват леко недообмислени, обаче има и доста силни епизоди. Гледам го с излизането на българските субтитри, понеже около мен хората не се оправят са английския, а аз нямам време за любителски преводи сега, та съм почти в края на четвъртия сезон и за момента съм видял под едноцифрен брой епизоди, които да не са ми харесали.
А и Мърдок е много правилен гийк - нещо, което в щатски сериал не знам дали изобщо съм виждал - човекът е влюбен в науката и технологията, непрекъснато гледа в бъдещето, чете фантастика от автори като Хърбърт Уелс, обаче не е социално неадекватен аутист или "гений", който непрекъснато обижда всичко и всички. На моменти е дръпнат и резервиран, но това се дължи не на гийкщината, а на консервативното образование в католическо училище - и именно този конфликт между консервативност и прогресивност на моменти ни дава доста интересни неща, макар че, пак да го кажа, сериалът не е особено сериозен, а и се съмнявам да е много достоверен исторически.
Има и една поредица от три филма за същия герой, които обаче са много по-мрачни и тежковати откъм тон. Друго за тях не помня в момента.
https://www.imdb.com/title/tt1091909/
Ако искаш нещо неангажиращо, с което да си починеш след работа, това е доста идеално. Канадски сериал, горе-долу толкова шарен откъм кастинг, колкото се очаква от Канада в началото на миналия век, забавен е, актьорите са симпатични, епизодите са относително самостоятелни, визуално радва. На моменти случаите идват леко недообмислени, обаче има и доста силни епизоди. Гледам го с излизането на българските субтитри, понеже около мен хората не се оправят са английския, а аз нямам време за любителски преводи сега, та съм почти в края на четвъртия сезон и за момента съм видял под едноцифрен брой епизоди, които да не са ми харесали.
А и Мърдок е много правилен гийк - нещо, което в щатски сериал не знам дали изобщо съм виждал - човекът е влюбен в науката и технологията, непрекъснато гледа в бъдещето, чете фантастика от автори като Хърбърт Уелс, обаче не е социално неадекватен аутист или "гений", който непрекъснато обижда всичко и всички. На моменти е дръпнат и резервиран, но това се дължи не на гийкщината, а на консервативното образование в католическо училище - и именно този конфликт между консервативност и прогресивност на моменти ни дава доста интересни неща, макар че, пак да го кажа, сериалът не е особено сериозен, а и се съмнявам да е много достоверен исторически.
Има и една поредица от три филма за същия герой, които обаче са много по-мрачни и тежковати откъм тон. Друго за тях не помня в момента.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Тъпо е, че официално отказват да продължат Into the Badlans. Една от не многото свежи истории.
Втори сезон на Knightfall е поне два пъти по-добът от първи, който си беше много добър.
Mr. Robot завърши на висока нота. Удоволствие е да гледаш сериал, който е замислен от началото с единна визия и всичките му сюжетни линийки колапсват една в друга накрая. Тур дю форс, дет се вика. Това обаче не го извинява за тоновете глупости, които се случиха между втори и средата на 4-ти сезон, и които удобно поставиха сцената за събитията в края. Някои развръзки бяха далеч от идеални, а някои handwave-чета от предни сезони така и не получиха солидно обяснение - факт, който вреди неимоверно на удоволствието от кликващите сюжети.
7/10
7/10
There are no rules! I'm gonna get you!
Аз нещо не мога да се насиля на нови сериали, но пък покрай една документалка за Blаckadder https://www.youtube.com/watch?v=yi2bX2u5HpA& ще взема да го изгледам консистентно, а не хванати рандъм епизоди връткани по българската телевизия. Както и Фолти тауърс. Едни от най-яките хора/англичани на планетата на младини все пак са тва 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
One day at a time, е егати малоумния сериал, който не е забавен, и единствения хайп около него е репрезентацията, но не е на нивото на Фреш оф дъ Боат и Блекиш. Много зле.
След като свърши Боджак реших, че ми се гледа нещо по-леко и забавено и почнах the good place и омг велико е. Тед Дансън винаги е бил гениален комедиен актьор, Кирстен Бел е велика, а Джамила Джамил е богиня.
След като свърши Боджак реших, че ми се гледа нещо по-леко и забавено и почнах the good place и омг велико е. Тед Дансън винаги е бил гениален комедиен актьор, Кирстен Бел е велика, а Джамила Джамил е богиня.
Бях много запален след първи сезон, но след това всичко малко по-малко си дойде в холивудското русло и стана пълна тъпня, за мен.Martix wrote: ↑Thu Mar 12, 2020 8:41 amMr. Robot завърши на висока нота. Удоволствие е да гледаш сериал, който е замислен от началото с единна визия и всичките му сюжетни линийки колапсват една в друга накрая. Тур дю форс, дет се вика. Това обаче не го извинява за тоновете глупости, които се случиха между втори и средата на 4-ти сезон, и които удобно поставиха сцената за събитията в края. Някои развръзки бяха далеч от идеални, а някои handwave-чета от предни сезони така и не получиха солидно обяснение - факт, който вреди неимоверно на удоволствието от кликващите сюжети.
7/10
The Good Place е велик, но накрая става такава боза със сюжет като от доктор кой, добре че са страхотните актьори да го държат.
There are no rules! I'm gonna get you!
Better Call Saul върви към очакваната от феновете развръзка. На мен ми дойде малко в повече около 15-минутната препратка към миналия сезон в първия епизод от новия. Но оттам насетне всичко си идва на мястото.
Formula 1: Drive to Survive на нетфликс е толкова добро, че с жената, като мине вирусната епидемия и са останали билети, определено ще чекнем некое гранд при. От това да имаме само некви бегли познания за спорта ни направи баси феновете. Толкова добре направено и поднесено е, че сигурно ще стане баш еталон за документален сериал на спортна тематика. Безпрецедентният достъп, който са получили зад кулисите е от типа, че си нямам идея как са се съгласили. Не стига чак до дълбините на документалката за металика, но са много навътре.
Някой има ли идея що Нетфликс ми вади за нумеро 1 в класацията на най-гледно в БГ ElitE некъф испански сериал...
иначе забавен лист, екшъни/50шейдс/пандемия/френдс 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- tigermaster
- Elder God
Гледах двата излезли епизода на "Amazing Stories":
https://www.imdb.com/title/tt5165368/
Ами... Първият беше готин, вторият обаче беше тъп като тенджера и ако и третият е толкова зле, няма да гледам по-натам. За щастие, историите са напълно самостоятелни. Леко се оливат с репрезентацията и цялото нещо стои бая насилено. Еднополовата двойка в първия епизод поне не пречи на историята, де, обаче тази във втория срутва всичко, да не говорим, че въпросният втори епизод е негърски римейк на "Дух" с Патрик Суейзи, само че с по-тъп и *още* по-лигав сценарий и социален коментар, от който да ми се доповръща, центриран около две малоумни създания, чиято смърт желаех от самото начало. А за доста реплики имам чувството, че бяха писани с помощта на нещо такова:
https://joel.net/EBONICS/translator
Добре, че го гледах субтитриран на български.
https://www.imdb.com/title/tt5165368/
Ами... Първият беше готин, вторият обаче беше тъп като тенджера и ако и третият е толкова зле, няма да гледам по-натам. За щастие, историите са напълно самостоятелни. Леко се оливат с репрезентацията и цялото нещо стои бая насилено. Еднополовата двойка в първия епизод поне не пречи на историята, де, обаче тази във втория срутва всичко, да не говорим, че въпросният втори епизод е негърски римейк на "Дух" с Патрик Суейзи, само че с по-тъп и *още* по-лигав сценарий и социален коментар, от който да ми се доповръща, центриран около две малоумни създания, чиято смърт желаех от самото начало. А за доста реплики имам чувството, че бяха писани с помощта на нещо такова:
https://joel.net/EBONICS/translator
Добре, че го гледах субтитриран на български.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
@tigermaster аз имах интерес към това, защото обожавам Дилан О Браян. Пичът е гениален и има страхотен комедиен тайминг, но ролите които си подбира са в гъзъ. Та той как беше? Щото гледам е бил в първи епизод и може само него да гледам.
- tigermaster
- Elder God
На мен ми хареса той, а и сериалът е антология с напълно самостоятелни епизоди, та гледай първия спокойно. Приятна осемдесетарщина е, с пътуване във времето и готини образи. Не е особено оригинален, ама това да е проблемът. Втория епизод обаче не го гледай 

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
При възможност може да е първия сериал на Нетфликс, който ще се опитам да гледам. Не задруго а защото го рекламират като дело на продуцента на "Сена".
Всъщност вече гледах първата серия, и едвам я изтърпях, скука...
Корона вируса, за съжаление, тепърва ще минава пиковия си период у нас и се опасявам, че ще ни хване по бели гащи.
---
Странни за до преди години неща се случват - History Channel вади сериалa "Project blue book" който се занимава с конспиративната теория за съответната американска секретна програма за UFO, която може би вече десетилетия се дъвче и предъвква и която ми се струва пълна пуканка.