Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Но и това е само за Уорън и не го виждам в много от "смислените" медии, най-вече тя плаче колко ще е трудно на момичетата да чакат още няколко години. Но като цяло сексизмът се споменава като причина, но винаги е погребана от цялото й представяне. Това, че е жена просто показа за пореден път, че в политиката няма пол, а предимно егоизъм. Клобучар кучета я яли например, но за нея не знам да се е опитвала да го върти тоя наратив. Харис беше единствената друга, която се оплаква от системата, но я скипваме, щото тя се опита да играе всяка карта на света да прикрие къв провал е. А за Тулси даже е обратното, най-много простотия по нея се изля от клинтънова и баш нея не я виждам да мрънкя за патриархията.
- Moridin
- Global Moderator
Ако трябва да сме честни, Уорън беше с доста обиколки най-добрият избор не само от гледна точка на политики, но и от гледна точка на шансове срещу Тръмп. Бърни е близо, тъй като е силно свестно човешко същество и носи някаква промяна, но тесният фокус и сериозното усилие да се маркетира като "който не е с мен, е против мен" му намаляват шансовете не само за първичните, но и за истинските избори. Това при все гафовете ѝ с фалшивите обвинения и индианската кръв.
Та вчерашният ден си беше кофти.
Това със сексизма ми изглежда яко селф-фулфилинг професи, все едно американците изпитват нужда да се тупат по рамото и да си обясняват един другиму как не му е дошло времето за жена президент, докато междувременно практически всяка друга нация на света е имала супер успешни жени-владетели от горе-долу преди да има история до наши дни.... Част от съвременните сред които универсално смятани за мегакорави политици. Едновременно е абсурдно, едновременно наистина съществува от самонавиване, едновременно е доста тъпо извинение в крайна сметка.
Та вчерашният ден си беше кофти.
Това със сексизма ми изглежда яко селф-фулфилинг професи, все едно американците изпитват нужда да се тупат по рамото и да си обясняват един другиму как не му е дошло времето за жена президент, докато междувременно практически всяка друга нация на света е имала супер успешни жени-владетели от горе-долу преди да има история до наши дни.... Част от съвременните сред които универсално смятани за мегакорави политици. Едновременно е абсурдно, едновременно наистина съществува от самонавиване, едновременно е доста тъпо извинение в крайна сметка.
This is it. Ground zero.
Честно казано не съм изненадан от ситуацията. Тенденцията от последните 25+ години е такава, редуват се демократ-републиканец за по два мандата:
Клинтън - два мандата, Буш Младши - два мандата, Обама - два мандата, сега се очертава Тръмп и той да повтори.
Кофти, но в крайна сметка американците си ги избират.
Тръмп при все че е пълен кретен не предизвика апокалипсиса, а опита за импийчмънт само го направи по-симпатичен на реднеците.
И на мен ми се иска да е Бърни, но няма какво да се лъжем, ако не успеят да преобърнат конгреса все тая.
Клинтън - два мандата, Буш Младши - два мандата, Обама - два мандата, сега се очертава Тръмп и той да повтори.
Кофти, но в крайна сметка американците си ги избират.
Тръмп при все че е пълен кретен не предизвика апокалипсиса, а опита за импийчмънт само го направи по-симпатичен на реднеците.
И на мен ми се иска да е Бърни, но няма какво да се лъжем, ако не успеят да преобърнат конгреса все тая.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Попадна ми едно интересно изследване на тази тема - Overestimating Explicit Prejudice Causes Democrats to Believe Disadvantaged Groups are Less Electable. Според него демократите сериозно надценяват дискриминационните предразсъдъци на американците като цяло, оттам считат жените за по-трудно избираеми и не гласуват за тях в primaries. А всъщност данните в последните години показват, че жените кандидати са не по-малко успешни от мъжете.Moridin wrote: ↑Fri Mar 06, 2020 12:12 pmТова със сексизма ми изглежда яко селф-фулфилинг професи, все едно американците изпитват нужда да се тупат по рамото и да си обясняват един другиму как не му е дошло времето за жена президент, докато междувременно практически всяка друга нация на света е имала супер успешни жени-владетели от горе-долу преди да има история до наши дни.... Част от съвременните сред които универсално смятани за мегакорави политици. Едновременно е абсурдно, едновременно наистина съществува от самонавиване, едновременно е доста тъпо извинение в крайна сметка.
Това със сигурност е било фактор в настоящите избори, в които повечето гласуващи демократи са тотално обсебени от това кой е кандидата с най-големи шансове да победи Тръмп. Обаче не мисля, че това беше основния проблем на Уорън. Колкото и да е нечестно, този медиен цирк се решава основно от харизматичност и relatability, а в това отношение тя сериозно изостава от другите кандидати според по-голямата част от електората. Това, че има подробни планове за всичко на сайта си, интересува много малка част от избирателите. Плюс това кампанията ѝ беше доста посредствена като цяло и прекалено ориентирана да угажда на woke активистите на Twitter.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- Moridin
- Global Moderator
Не съм съвсем съгласен, тя имаше доста connection с тълпите, правеше големи митинги, мухаше тъпите селфита нон-стоп, да не говорим, че в дебатите беше най-on point през цялото време. + че голямо количество жени само заради пола я предпочитаха. Не знам къде точно се спъна, но тъпото е, че немалко нейни фенове ще отидат за Байдън защото ФЕНОВЕТЕ на Сандърс ги дразнят, а не заради качествата на Байдън (който няма такива).
Иначе цитираното изследване подкрепя казаното, да.
Иначе цитираното изследване подкрепя казаното, да.
This is it. Ground zero.
https://www.mediaite.com/election-2020/ ... -spending/Pop quiz: What’s one million divided by one million?
If you answered: “one,” congratulations, you’re officially better at math than a MSNBC anchor and a New York Times editorial board member.
That’s the takeaway from a bizarre moment on Thursday nights’ The 11th Hour, where host Brian Williams and his guest, Mara Gay, both failed to see the faulty math in a tweet that incorrectly claimed Mike Bloomberg could have repurposed his $500 million presidential ad campaign budget to give $1 million check to all 327 million Americans — and still have money left over.
In fact, each American would’ve gotten $1.53.
Това са експертите на американските телевизии и вестници, нищо чудно, че все са изненадани от резултатите...
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
- The Dragon
- Elder God
Реши, че туитър е репрезентация на истинския свят и стана woke. Това с нейните pronouns беше толкова кринджи ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Честни или не, това просто не е вярно. В националините полове Бърни постоянно се представя най-добре срещу Тръмп, последван от Байдън. Уорън е много назад спрямо тях. Само Бърни има сериозни шансове да вземе разни щати, които остро не щат democratic establishment. Независимо от "гениалните" планове на Уорън за всичко, тя въобще нямаше адекватен план как да спечели самото primary. Представи се невероятно зле и след прогресивното начало биеше все повече към центъра с напредването на кампанията й. Междувременно се опитваше да избягва по-трудни или неудобни въпроси по безумен начин, тотално загуби уважението на прогресивно настроените избиратели, след като многократно се опитваше да прецака Бърни, вкара някакви безумни girl-power глупости и към края реши да взима и Super PAC пари. Щом не може да се справи дори с тези избори, повече от ясно е, че Тръмп би схрускал "Покахонтас" за закуска.Moridin wrote: ↑Fri Mar 06, 2020 12:12 pmАко трябва да сме честни, Уорън беше с доста обиколки най-добрият избор не само от гледна точка на политики, но и от гледна точка на шансове срещу Тръмп. Бърни е близо, тъй като е силно свестно човешко същество и носи някаква промяна, но тесният фокус и сериозното усилие да се маркетира като "който не е с мен, е против мен" му намаляват шансовете не само за първичните, но и за истинските избори. Това при все гафовете ѝ с фалшивите обвинения и индианската кръв.
Btw всичко това за омг ужасните фенове на Бърни е пълно безумие, при положение че по негов адрес се пуска каква ли не дезинформация и обиди и от поддръжници на други кандидати, и от мейнстрийм пресата, и от разни реклами. Честно казано това съм го виждал далеч, далеч повече от въпросната митична армия от сатанински изчадия, която иска Бърни за президент.
- The Dragon
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
От DNC смениха правилата на дебатите. Така че случайно изключиха Тулси от дебата. Току виж плебеите решили, че 39 годишна красива жена с военна кариера и опит е по добра алтернатива от Байдън... Дори и да е било планирано - точно когато се мрънка за сексизъм - не е хубава гледка
От DNC смениха правилата на дебатите отново. Веднъж го направиха, за да може г-д Милиардер-Блумберг, да се класира. Сега вече като не им е изгодно, отново ги смениха.
Не знам дали има конспирация или не, ама знам как на мен ми изглежда. Явно изборите (поне предварителните на демократите) са за продан, въпрос е само цената.
Не знам дали има конспирация или не, ама знам как на мен ми изглежда. Явно изборите (поне предварителните на демократите) са за продан, въпрос е само цената.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Байдън обаче дали не омете пода... с чернокожия вод (въпреки липсата на подкрепа от Обама) и фантазиите на Бърни, че те ще го подкрепят бидейки кандидата за средната класа и с народа над 45 години, които са явно единствените, които гласуват. И се оказа достатъчно да спечели. Бърни все още има вота на младите, ама да ги еа тия не гласуват. Освен това Байдън печели без дори да плаща за реклами, което е ебаси вечето. Най-култова обаче си остава Тулси с двата й делегата.
- The Dragon
- Elder God
Ако Сандърс не е изкуфял колкото Байдън, щеше сериозно да лобира да я качат на дебат сцената.
И да лобира, и да не лобира нещата са ясни вече, трябва да стане някакво чудо, за да не спечели Байдън номинацията. Байдън има сериозна преднина, във Флорида другата седмица се очертава разгром за Бърни, а почти не останаха щати, в които проучванията да дават преднина на Бърни. Може да се надява единствено епидемията да уплаши всички пенсии и те да не отидат да гласуват, ама в повечето щати има опции за гласуване по пощата, така че...
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Дебатът му остава некъв шанс, стига да не сменят правилата направо да е заснет утре и монтиран до безобразие, където Байдън е дъ бест гай, все тая дали има стичаща се лига, а Бърни буквално пее руския химн.