Dr. Horrible wrote: ↑Thu Feb 13, 2020 10:36 pm
Пресвета Дево, Frozen II имало лоши лицеви изражения и слаба анимация на устните... И филмът, чиито сюжетът логично и хармонично промени траекторията на развитие на Елза и Ана и им даде накрая съвсем различни роли от тези, с които свършиха в първия филм, бил ненужен и ей така, за пълнеж.
Хора, верно сме си тука като Асен Блатечки
За справка иди гледай Лапута, от 88-а година и виж за какво говорим и защо 2д анимацията трябва да се върне, за 3д филм с тоя бюджет фрозен 2 е недопустима свинщина, и моделите на хората, ръководенето им, гравитацията им, лицеви изражения и устните са под нивото, което съседното студио налага. Квото и да се говори за пиксар и колкото и да отидоха в кенефа поне не разчитат само на симулациите и инженерите да свършат работата. Ана на моменти изглеждаше като бавно развиваща, щото явно все пак има аниматори, които искат да бутнат малко нещата в по-анимационна форма, ама желанието за фотореализъм, омешано с изкълчени модели ги спира почти на всяка крачка.
А сюжетът е тъп и всичките герои, освен елза, са ненужни. Маскирането с ужасни песни през 30 секунди не помогна много-много. Ма му се кефи, де, това не значи, че чисто технически идиотщини не вадят очите.
пп
@penzata пич мийтингът е доста точен всъщност.
Та да, снощи зобнахме Лапута и тоя филм не е мръднал и една йота. Остава си ми в топ 3 филмите на джибли, барабар със спиритед ауей и Only Yesterday. Помнех, че има доста екшън, ама не помнех, че е чак толкова, това е нонстоп майкъл бей експлозии и количеството парчоляци, хвърчащи след всяка една от тях направо ми пролошава щу нещо е трябвало да се рисува за тоя филм. И как една сцена няма, където да са взели мързеливо решение, постоянно са си правили живота труден с тия постоянно раздвижени фигури в цял ръст и смяна на перспектива. Разкошна работа.
Аз джентълмените на Ричи го забравих, а го гледахме оня ден, тоя човек толкова да се е изчерпал, че повече няма накъде. Много калпав и безличен филм и за хора, които не са гледали Гепи, димящите дула и рокенрола може да е глътка свеж въздух, ама за останалите вече сме виждали всичко това и то от него много по-добре. Маконъхи беше мискастнат на пустиняк. Единствено Колин Фарел вкара няква енергия и тежест. Чарли Хънъм беше сладък да му се не види.