Social Justice in Speculative Fiction coldie edition

Мръсните страсти – на сапун
Post Reply
User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2406
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Social Justice in Speculative Fiction coldie edition

Post by coldie » Sun Feb 09, 2020 5:01 pm

Щом успяват да правят милиарди с боклуците, които вадят на кило - какво друго да ги интересува? Масовката си иска едно и също, по-скоро е и приучена. Нямам нищо против и към такъв тип филми, но дали е нарочно или не, от години холивудските сценарии са безумно "спрели". За моя вкус все повече намаляват хубавите филми, а когато се появят стойностни, обикновено не получават необходимото внимание.
Налагат се определени стереотипи, дори в т.нар. инди филми, преповтарят се едни и същи поразкрасени плотове. Задължително е да има определен брой мексиканци, африканци, азиатци, трябва да има фенимизъм (почти задължително), но рядко ще видиш да има славяни, или ако има ще са лошия герой. Но и това не е основния проблем за мен - проблема е, че се преповтарят и плотовете са абсолютно тъпи... за мен.

Иска ми се да видя нещо като от историята на Старкрафт. Искам във фикцията да има нещо по-реалистично с нашия свят. Дори е експанзията да вземем, която в това отношение е идеи отгоре, и там са основно англосаксонци главните герои.
Вместо големите държави да вземат да направят нещо съвместно, всичко си остава гео и микро политика. Например Салют-7 е изключителен филм, но му липсва малко блясък. Такива като Марвелските истории, повечето са изключително бляскави и изключително тъпи.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests