Как е правилно да се белят бананите?
Moderator: Moridin
Такаа, в името на спора биде направен експериментът и аз да отворя банан по абоминабилния начин. За съжаление въпросният не беше полузелен, в резултат на което си се отвори безпроблемно и се изцапах...
След това бидох посрещнат от зловещото черно нещо, което визира Алексис, като казва "семка". Което е горчиво и гадно и каот си яде човек банана от правилната страна, просто не му се налага да достига до него. В случая ми се наложи да го отстраня. Пак се изцапах...
Оттам нататък уви, не достигнах до някакви съществени изводи в разликата на вкуса на банана, но дори и да има такава, логиката на Мор е абс погрешна, доколкото ако е по-безвкусен откъм дръжката, е логично да почне човек оттам, вместо да си остави "лошия вкус" за накрая. Междувременно дръжката беше лепкава и се изцапах...
Извод - яденето на банан по идиотския начин е меси и цапа.
След това бидох посрещнат от зловещото черно нещо, което визира Алексис, като казва "семка". Което е горчиво и гадно и каот си яде човек банана от правилната страна, просто не му се налага да достига до него. В случая ми се наложи да го отстраня. Пак се изцапах...
Оттам нататък уви, не достигнах до някакви съществени изводи в разликата на вкуса на банана, но дори и да има такава, логиката на Мор е абс погрешна, доколкото ако е по-безвкусен откъм дръжката, е логично да почне човек оттам, вместо да си остави "лошия вкус" за накрая. Междувременно дръжката беше лепкава и се изцапах...
Извод - яденето на банан по идиотския начин е меси и цапа.
And you can't dance with a devil on your back...
Най-хубаво е въобще да не се белят. Всички витамини и микроелементи са в кората, не знаехте ли?
Питайте слоновете, те да не белят бананите случайно. а виж какви големи порастват?
Аз лично ги беля бананите откъдето ми падне, БТВ. Въобще не гледам горе, долу, дръжка или whatever...

Питайте слоновете, те да не белят бананите случайно. а виж какви големи порастват?

Аз лично ги беля бананите откъдето ми падне, БТВ. Въобще не гледам горе, долу, дръжка или whatever...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- JaimeLannister
- Forsaken
Рол, ский са, бананът от долния край се бели по следния начин:
1. вземаш един банан
2. хващаш го за дръжката
3. зачекваш/подсичаш банана под черното нещо, което принципно не се яде. Това става така: крайчето на бананата принципно е с кубообразна форма. Въпросното кубче на края се подсича цялото и се яде всичко останало под него. Ей ама! Аз ъм пребивавала в страна, където яденето на банани е като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Кажете на един кубинец, че не знае как да си бели бананите и той ще ви се стовари като същи Фидел на главата!
1. вземаш един банан
2. хващаш го за дръжката
3. зачекваш/подсичаш банана под черното нещо, което принципно не се яде. Това става така: крайчето на бананата принципно е с кубообразна форма. Въпросното кубче на края се подсича цялото и се яде всичко останало под него. Ей ама! Аз ъм пребивавала в страна, където яденето на банани е като слънцето и въздуха за всяко живо същество! Кажете на един кубинец, че не знае как да си бели бананите и той ще ви се стовари като същи Фидел на главата!
- Moridin
- Global Moderator
Почти толкова, колкото тия, дето им е безобразно оргазмен кеф да изтъкват подобни евтини реплички за лично доволство с повод и без поводМа друг е въпросът, че някои хора просто адски ги кефи да са навъпреки, чувстват се по-уникални така...

Ами държа си дръжката с цяла ръка, просто е по-дълга от самия банан и не е нужно да стискаш само него?Дръжката не е за да се държи, а за да ги закрепи за палмата. И освен това един качествен... ъъ... член, какъвто представлява бананът, е малце по-удобен за държане от, ще забележим, дву-сантиметрово чуканче, което интересно ми е като английски лорд ли го държиш с палец и показалец и изпънати другите пръсти встрани.
Е човек ако е безобразно сакат, вероятно се получава тоя ефект, ама знам ли, аз нито от черната "семка" (което е просто краят на кората ениуей и се маха заедно с нея), нито от каквото и да е се цапам, а колко дръжката би била лепкава, толкова и горната част би била лепкава, се е тая, въпрос на шансИзвод - яденето на банан по идиотския начин е меси и цапа.

логиката на Мор е абс погрешна, доколкото ако е по-безвкусен откъм дръжката, е логично да почне човек оттам, вместо да си остави "лошия вкус" за накрая.
Глупости, гадният пластмасов зелен остатък можеш просто да го зарежеш, иначе трябва да го махаш, за да стигнеш до ядиваната част, което - you guessed it!!! - е именно messy.В крайна сметка ти все пак ще стигнеш до дръжката в процеса на изяждане на банана, следователно аргументът ти, че там бил по-зелен е някак без връзка с темата.
При дръжката кората е по-плътна и слънцето стига по-трудноBtw, обикновено бананите, когато се недозрели, са зелени и от двата си края.

It is called EVOLUTIONОще един аргумент в полза на метода "откъм дръжката" - маймуните белят така, а ако някой знае как се бели банан, това са те

This is it. Ground zero.
Оф, с цитати почнахме...
И продължава да не ми е ясно къде е проблемът да се държи само банана, след като въпросният има идеална ергономична форма?
Маймуната действа по инстинкт, прави това, което е най-лесно и най-правилно. Разумът само ти пречи, както ни даваш нагледен пример, като ти затлачва инстинктите с всякакви патологично смешни разсъждения за прости дейности...
И не схванах на Марфа кое й е правилното на последователността, след като в тва описание едва ли не участва и нож за изрязване на цялата част със семката...
Еми като си го просиш, защо да си трая?Почти толкова, колкото тия, дето им е безобразно оргазмен кеф да изтъкват подобни евтини реплички за лично доволство с повод и без повод![]()
Това ще са от тия новите модели банани с дръжки по 20 сантиметра, че да са по-дълги от самия бананАми държа си дръжката с цяла ръка, просто е по-дълга от самия банан и не е нужно да стискаш само него?

И продължава да не ми е ясно къде е проблемът да се държи само банана, след като въпросният има идеална ергономична форма?
Ем ние уви, знаем, че аз не съм безобразно сакат, така че glhf. И не, тя НЕ Е краят на кората, защото е покрита с бялото нещо, от което е изграден самият банан вече, намира се ПОД повърхността на плода, а не в кората или дори МЕЖДУ нея и него. И мое би поне да примем за константа кое е горе и кое е долу и то не щот мнозинството имаме една представа, а вие - друга, а просто щот бананът виси ОТгоре НАдолу.Е човек ако е безобразно сакат, вероятно се получава тоя ефект, ама знам ли, аз нито от черната "семка" (което е просто краят на кората ениуей и се маха заедно с нея), нито от каквото и да е се цапам, а колко дръжката би била лепкава, толкова и горната част би била лепкава, се е тая, въпрос на шанс![]()
Все повече се убеждавам, че твоите банани са некъв нов модел. 20 сантима дръжка + странна пластмасова зелена част накрая... Не знам от къде си купуваш бананите, ма в нашия плод-зеленчук обикновено не са отровно зелени и такива глупости просто няма. И не виждам кое му е по-месито от това да се мъча да отстранявам частта със семката...Глупости, гадният пластмасов зелен остатък можеш просто да го зарежеш, иначе трябва да го махаш, за да стигнеш до ядиваната част, което - you guessed it!!! - е именно messy.
Но пък ние не ги берем от палми, а ги купуваме от места, където са подбирани. Така че стига оригиналничене.При дръжката кората е по-плътна и слънцето стига по-трудно
Нищо подобно and you know itIt is called EVOLUTION![]()
![]()

И не схванах на Марфа кое й е правилното на последователността, след като в тва описание едва ли не участва и нож за изрязване на цялата част със семката...
And you can't dance with a devil on your back...