Кой какво чете?
Moderator: Moridin
- Jaar
- Mistborn
Започнах "Портретът на Дориан Грей" и съм повече очарован от книгата. Стилът - в оригинал е удоволствие да се чете; прелива от оригинални идеи и възгледи за човека, света (и всичко останало
), а в същото време се чете леко и е увлекателна.
Но биохимията и анатомията са ми доста по-редовните четива...
Но биохимията и анатомията са ми доста по-редовните четива...
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
- Ambartanen
- Arcanist
Пробвай да погледнеш в някоя книжарница. Поне в Пловдив я има почти навсякъде. Мисля, че в Хеликон също я бях видял наскоро, а ако я има тук, трябва да я има и в София.Morgana wrote:Аз завърших Хиперион и мисля да започна Ендимион, обаче имам само 1-ва книга, 2-ра е изчерпана и от Бард не казват ще има ли допечатка. И на антиквариата не я намерих. И сега се чудя да започвам ли изобщо Ендимиона при положение, че няма да мога да прочета края.
Аз снощи дочетох "Всичко живо е трева" на Саймък. Книжката се чете лесно и бързо и не е клиширана, но просто не ме грабна. Описанието на среща с чуждоземен разум е изведено доста сухо, изобщо не го усетих като част от книгата, а героите са съвсем неразвити и еднопластови. Разсъжденията на главния герой, ако и да са по мое мнение правилни и добре изказани, изобщо не се връзваха с мисленето на средностатистически американски застрахователен агент без висше образование. Книгата като цяло ми остави усещането за нещо, което вече съм чувал/виждал другаде, макар че имаше и няколко момента, които доста ми харесаха (особено края).
Morgana, ако все пак не намериш 4част, по-добре не почвай Ендимион. Има голяма дупка между Хиперион-а и него, а и книжката поставя страшно много въпроси, просто ти се реве, докато намериш продължението.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
Длъжна съм да протестирам! Това са гнусни инсинуации (тм)!
Според мен си струват и двете ендимионски книги, особено "Триумфът". "Ендимион" леко стряска след "Падането на Хиперион", защото е много различна, но ако се преодолее първоначалното отдръпване определено увлича, а "Триумфът" си е пак Симънс at his best, както "Падането". И в двете ендимионски има достатъчно материал за размисъл и обичайният добър стил, така че аз ги препоръчвам
Няма Джон Кийтс, разбира се, което си е недостатък, но... поне го цитират 
Според мен си струват и двете ендимионски книги, особено "Триумфът". "Ендимион" леко стряска след "Падането на Хиперион", защото е много различна, но ако се преодолее първоначалното отдръпване определено увлича, а "Триумфът" си е пак Симънс at his best, както "Падането". И в двете ендимионски има достатъчно материал за размисъл и обичайният добър стил, така че аз ги препоръчвам
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Възразявам, "Триумфът" бъка от идеи, а финалът, както каза Дем, е гениален и аз поне още се разтрепервам като се сетя.Roland of Gilead wrote:Триумфът, ще извиняваш, е 60% пълнеж, 20% плява и 20% всичко останало...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?