Препрочитане на Колелото на времето

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6052
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Demandred » Wed Oct 09, 2019 8:18 pm

Моето мнение за тези глави е по-позитивно. Нощният спринт от Емондово поле до Таренов сал е доста добре описан, има си атмосфера и напрежение. После се позабавят нещата, вярно, но не мисля, че главите в Бейрлон са излишни, ако не друго без тях трудно щеше да ги догони Нинив, а закъде без нея. 8-) А и добре показват колко неподготвени са нашите за широкия свят и колко глуха провинция е Две реки.

Ранд и Мат са доста тъпи парчета в тия глави, безспорно, но това засега повече ме забавлява, отколкото да дразни. Засега Перин определено е най-умния от тримата, защото знае кога да си държи устата затворена.

Инфодъмпингът в тези глави е по на място, отколкото в предишните, Егвийн е точно в позицията да ѝ се обяснят най-базисните неща за Единствената сила.
Тримата сънуват един и същ зловещ сън, след това виждат убитите плъхове, което доказва, че това не е било просто сън, но решават да се доверят на... Том, не на Моарейн? То и аз не обичам хич Бялата кула като организация, но ако изборът е между нея и някакъв тип, който явно е поне Отстъпник, ако не и самия Тъмен, ще избера Кулата веднага.
Нищо изненадващо не виждам тук, тримата все още вярват, че седайките са само една крачка над Darkfriends и въобще не им е чиста работа, затова биха се обърнали към Моарейн само в наистина краен случай.

Tази работа с убитите плъхове в странноприемницата не се връзва много с това, което научаваме за Света на сънищата в следващите томове, но в първият том магията определено е далеч по-soft, отколкото в следващите.

Забавно е, че още не е споменато в коя държава се намират нашите в момента, името Андор се споменава за пръв път чак в 33-та глава, нищо, че нашите пътуват из него през цялото време, след като напускат Две Реки.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5456
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Ghibli » Thu Oct 10, 2019 11:47 am

Този път хем четохме повече на брой глави, хем те се оказаха много плътно напълнени със събития, разговори, впечатления. Приятни за четене, но вече имам проблем - отбелязвам си всяка поява на думата abruptly, което се случва често :ninja:

Натрапването на Егвийн в групичката беше много идиотска и ужасно нагла постъпка. Обаче някак се замаза това, понеже тримата младежи са й приятели, а Моарейн имаше интерес да я вземат и не я нахока както се полагаше. Единствено Лан горкият се опита да възрази и не разбра откъде му е дошло. Беше ми смешно изникването на Том и сконфузването на Перин, който уж беше проверил помещението.

Бягството и пътуването бяха постепенно прощаване с дома и навлизане във все по-непознати води. Ранд очевидно не страда от жаждата за приключения на Егвийн и му съчувствах в моментите, когато си отбелязваше мислено разни детайлчета за къщите на излизане от селото или когато се беше унесъл в блян, че си е във фермата и се занимава с овцете (към този момент вече избити).

Първото преливане на Ранд напълно го пропуснах, явно е било прекалено завоалирано за мен. Сега се върнах и препрочетох. Ако някой друг се чуди кое е мястото: случва се при първата отсечка от бягството им, когато Ранд си мисли какво ще стане, ако Егвийн изостане, защото тя язди Бела, която не е на нивото на другите коне. Ранд решава в такъв случай да не се дели от нея и мислено подканва Бела да тича по-бързо. Насред нищото (abruptly) има едно изречение, не запомних точно, нещо за тръпки по кожата и бодежи в костите му или нещо подобно. Продължават, Бела се носи напред с развята грива и не изостава. И после, когато спират и Моарейн премахва умората на конете, отбелязва, че Бела е била най-малко изморена. Наистина се вижда ясно, ако знае човек за какво става въпрос. За мой срам си признавам, че като го четох, нищо не заподозрях, просто си помислих, че Джордан съвсем се е олял с тия усещания в костите.

По пътя към града, който продължава почти седмица, се случват много неща... Като че ли най-важното разкритие беше, че Егвийн може да прелива и има потенциал да стане много силна Айез Седай. Моарейн става все по-зловеща. Явно нататък като разберем, че е добра ще се промени това усещане, но засега не сме сигурни и всичко покрай нея е доста мрачно. От време на време включва режим ледена господарка и направо плаши. Колкото до изречената лъжа, че ще ги убие преди да ги даде на Тъмния, може и да не е чак такава лъжа и наистина да няма против да им види сметката на тримата.

Лан: Първоначалният груб период му мина и взе да се отнася по-нормално с нашите хора. Раздава го компетентен рейнджър, но и сипе жълтици когато е нужно. Даже накрая еволюира дотам, че пусна комплимент на Нинив (което беше повод да видим прекрасната й реакция).

За Том аз поне нямам усещането, че е подозрителен с нещо. Държи се бащински с момчетата, дава им добри съвети и ги учи на изкуството си. Не ми беше чудно, че се довериха на него, а не на Моарейн. Да не забравяме как тя ги заплаши със смърт.

Сънят на Ранд (както става ясно, и на другите двама): това вече си беше наистина качествено описан зловещ и гаден кошмар, много въздействащ.

Ранд в града наистина "блести" с интелект, но според мен голяма част от действията му могат да се обяснят с магическите обстоятелства около него: лека неадекватност, породена от влиянието на съня, който не е съвсем сън, или от способността му да прелива. В епизода с белите плащове той самият се наблюдава отстрани и с една част от съзнанието си се чуди какво го е прихванало. Съвсем нехарактерно е за него, да се перчи и да търси конфликт с група въоръжени фанатици, че и да се чувства уверен, странно е. Аз си помислих, че тука има нещо и цялото това не е току-тъй и вероятно по-нататък ще се разбере какво беше това.

По спомените ми, нещо важно и/или лошо се случваше в страноприемницата във връзка със зловещо гледащия коняр, а нищо такова не се случи. Но зловещо гледащият коняр си остава паметен образ. Изобщо тази страноприемница беше пълна с подозрително гледащи мъже, освен коняря имахме също онзи човек от персонала в банята и онзи с белега на танците. Много нагнетяване на напрежение, на фона на което самата поява на мърдраала някак се изгуби, не беше толкова ужасяващ и страшен като че ли.

Беше ми забавна разправията между съдържателя и готвачката по повод на оплакванията от намерените плъхове - характерното за поредицата взаимодействие между половете, когато мъжът се оттегля с подвита опашка пред гнева на женището.

Съвсем не помнех, че тук е първата среща с Мин, нито пък пророчествата й. От тях се вижда, че Джордан все пак е имал някакъв план (тм), просто в един момент по-нататък е изтървал нещата.

Чедата на Светлината са много неприятни (и реалистични, уви, точно такива тъпаци пробиват и получават власт). Чудя се защо на никой от владетелите не му е писнало от тях и не ги е помлял.

Иначе: първа употреба на възклицанието "Мъже!" и споменаване на косми на гърдите, както и повторно излизане на сцената на "глава пълна с вълна"! Едно такова мило ми става всеки път като ги виждам тези изрази.
@}->--
"анакин поворачивается к зеркалу, а в нем дарт вейдер. и тут анакин понимает, что ему трудно дышать."

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6346
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Yan » Thu Oct 10, 2019 12:44 pm

Преливането на Ранд и аз го проспах :) Браво на Джордан, де доста е завоалирано.
Егвийн е мега досадна в началото и цялото и присъединяване към групата беше съшито с бели конци, ама какво да се прави.
Нинив, която го раздаде самотния рейнджър всъщност ме израдва доста и като се замисля е по-малко дразнеща, отколкото я помня.
Арагорн, пардон Лан, се пооправи малко като образ и вече е доста по-симпатичен. Разбирам му драмата с непосилното бреме да опази от тъпотата им групата селянчета, така че нека си им вика "овчарю", "ковачо" и "оня третия с шапката" колкото иска.
В този ред на мисли, тримата от село демонстрираха някаква интересна комбинация от наивитет и глупост и се надпреварваха кой ще сътвори по-голяма простотия (с явен победител Ранд, но Мат го гонеше по петите. Перин някак успя да е най-умният, освновно щото бездействаше). Сънят, който не беше съвсем сън, измрелите плъхове и поведението "абе как ще казваме на Аез Седайката, че нещо очевидно важно се е случило" + цялата среща с Падан "хич не съм крийпи, винаги съм си говорел сам" Фейн са доказателства, че младежите май още не осъзнават колко са сериозни нещата и всичко е в графата "старшничко, ама приключение".
Поведението на Ранд с белите плащове и това как се наблюдаваше отстрани за мен е още една подсказка, че той е Дракона и раздвояването на личността започва да се проявява. В оня момент май Луз Терин държеше юздите, не Ранд.
Пророчествата на Мин и начина, по който на моменти изтролваше Ранд ми бяха сред по-яките неща. Съгласен съм с @Ghibli, че Джордан е имал някакъв план преди да изпусне съвсем коня и каруцата да се обърне в дерето.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 10976
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Marfa » Thu Oct 10, 2019 12:59 pm

Всъщност във връзка с написаното от Гибли, вече двайсе и кусур години как си задавам въпросите:

а) как така велико кралство като Андор ще заебе една огромна част от територията си, която навремето също е била голямо кралство (Манедерен) и ще я остави да се води част от страната само на карта и нищо повече
б) как така разнообразни владетели допускат ония тамплиери, дето са си практически чужда военна сила, да се размотават из земите им, че и да си налагат собствено правосъдие и така нататък. Амадиция си вършее като стой та гледай, а те седят и си кютат все едно нищо не става
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6052
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Demandred » Thu Oct 10, 2019 1:26 pm

За Белите плащове има обяснение в The World of Robert Jordan's WoT:
Part of the reason the Children of the Light have thrived without serious challenge is the general lack of military organization and discipline throughout the nations of the land. Since the War of the Hundred Years, when most military science was lost, armed forces have lapsed into very casual arrangements.
The armies that do exist are in large part levied only when needed. Each levy is usually made up of a group of partially trained men who owe personal allegiance to the noble who gathers and finances them, rather than to any particular nation. This Lord or General uses his own rank and money not only to finance his unit, but to buy commissions or promotions as necessary.
Теоретично Белите Плащове са много добре тренирани воини, с качествена екипировка, и всичките са кавалерия, което би трябвало да им дава сериозно предимство пред гореописаните национални армии. Но практически през цялата поредица ядат здрав бой от който ги хване.

Описанието на Андор в първи том също хич не се връзва с това, което става по-нататък, когато висшите благородници на страната набираха и изхранваха армии от по 10 000 - 20 000 без особени проблеми и се споменава, че страната като цяло може да набере армия от 200 000.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4924
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Matrim » Thu Oct 10, 2019 2:29 pm

Джордан, макар и да е ветеран от Виетнам и учил във военна академия, не се главоболи много-много с подробности като военна логистика. И както често става във фентъзи жанра, силата на дадена армия варира много в зависимост от това дали сюжетът изисква тя да спечели или да загуби дадена битка. :)

@Marfa, радвам се, че и ти се включваш в дискусията. Очаквам с нетърпение и бъдещи коментари за твои любими герои като Перин, Егвийн, Файле и друга такава сволоч. :)

На мен не ми е толкова проблем, че Андор не контролира Две Реки (същото важи вероятно и за други части от уж тяхната територия), а че и никой друг вече столетия не се е пробвал да я да завземе Дуопотамия, я да се пробва да стане местен владетел ако е тамошен. Ако местните трепеха всички андорски бирници или нещо такова, по би се връзвало, но доколкото си спомням въпросните дори и не се вясват там. Може би ги е шубе от Женските кръгове?
Сънят, който не беше съвсем сън, измрелите плъхове и поведението "абе как ще казваме на Аез Седайката, че нещо очевидно важно се е случило" + цялата среща с Падан "хич не съм крийпи, винаги съм си говорел сам" Фейн са доказателства, че младежите май още не осъзнават колко са сериозни нещата и всичко е в графата "старшничко, ама приключение".
Да, а според мен би следвало да осъзнават. Наречете ме страхливец, но ако ми се яви Сатаната на сън и докаже, че не било просто сън, хич няма да ми е до танци на следващата вечер и ако някой се опитва да ми помогне ще му се доверя, ако ще да е Доналд Тръмп. :P Особено ако вече е спасил живота на баща ми. Ако Ишамаел се беше опитал да използва поне малко от малко финес при опитите си да ги "убеждава", да, тогава щеше да има някакъв избор между него и Кулата, но е толкова отявлено супер зъл горкият.

А за срещата с Падан Фейн - проблемът не е само, че той се държи супер подозрително, а и че Ранд иска да му "помогне" като го въвлече в смъртно опасна гоненица. Ако толкова милее за Фейн, да му даде малко храна или пари, но без да му казва къде са отседнали или да го уверява, че Моарейн с радост ще му помогне (това пък откъде му хрумна?).
Пророчествата на Мин и начина, по който на моменти изтролваше Ранд ми бяха сред по-яките неща. Съгласен съм с @Ghibli, че Джордан е имал някакъв план преди да изпусне съвсем коня и каруцата да се обърне в дерето.
Повечето от тия пророчества се сбъднаха преди Сандерсън да поеме щафетата, доколкото си спомням, но горкият Джордан така се оплете в множеството сюжетни линии, че нещата се развиваха твърде бавно и кой знае докъде щеше да я докара ако беше жив до днес.
Беше ми забавна разправията между съдържателя и готвачката по повод на оплакванията от намерените плъхове - характерното за поредицата взаимодействие между половете, когато мъжът се оттегля с подвита опашка пред гнева на женището.
Тук поне готвачката е ценен кадър, затова поведението на шефа й е малко по-приемливо отколкото в многото други подобни моменти.
Насред нищото (abruptly) има едно изречение, не запомних точно, нещо за тръпки по кожата и бодежи в костите му или нещо подобно. Продължават, Бела се носи напред с развята грива и не изостава. И после, когато спират и Моарейн премахва умората на конете, отбелязва, че Бела е била най-малко изморена. Наистина се вижда ясно, ако знае човек за какво става въпрос. За мой срам си признавам, че като го четох, нищо не заподозрях, просто си помислих, че Джордан съвсем се е олял с тия усещания в костите.
Е, то на първо четене не е толкова лесно човек да се досети, че е възможно да се прелива и несъзнателно. Това лекуване на умора изглежда доста полезно, но по мои спомени май почти или въобще не се използва по-нататък в поредицата.

Един странен момент, който забравих да отбележа - като се готвеха да напуснат селото, Мат като видя, че Ранд има меч, а Перин брадва, вместо да се впечатли почна да им натяква, че искали да стават гардове или Стражници. Може би Джордан е планирал Мат да не ползва меч, но цялата случка беше доста странна.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6052
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Demandred » Thu Oct 10, 2019 3:18 pm

Географията на Две Реки е такава, че е практически невъзможно друга държава да го завземе, без да нахлуе през териториите, които Андор контролира не само на хартия. А и дори Андор да ги пусне да минат и да завземат, областта е твърде отдалечена и рядко населена, за да има смисъл от цялата операция.
Ранд в града наистина "блести" с интелект, но според мен голяма част от действията му могат да се обяснят с магическите обстоятелства около него: лека неадекватност, породена от влиянието на съня, който не е съвсем сън, или от способността му да прелива. В епизода с белите плащове той самият се наблюдава отстрани и с една част от съзнанието си се чуди какво го е прихванало. Съвсем нехарактерно е за него, да се перчи и да търси конфликт с група въоръжени фанатици, че и да се чувства уверен, странно е. Аз си помислих, че тука има нещо и цялото това не е току-тъй и вероятно по-нататък ще се разбере какво беше това.
В следващите глави има обяснение за поведението му по време на епизода с белите плащове, не е заради ниско IQ.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 8820
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by The Dragon » Thu Oct 10, 2019 5:12 pm

При срещата с белите плащове просто е хванал извора.

Премахването на умората не се ползва защото не премахва умората, а само чувството за умора. И е много лесно да се предобриш.

Сега тримата са идиотчета, но от друга страна са хлапета на 16 буквално видяли за два дни повече отколкото за целият си живот преди това.

Мат ползва кривак воден от правилната идея, че халосване с двуметрова гьостерица е по сигурно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6052
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Demandred » Thu Oct 10, 2019 6:18 pm

19 годишни са всъщност, освен Егвийн, която е на 17.

БТВ, доста странно е, че макар в Glossary-тата на книгите да се споменава, че се използва сравнително стандартен календар и да се дават годините според него, на които са се случили разни събития, абсолютно никъде в основния текст не се споменават дати и години, и дори възрастите на тримата главни герои никога не са споменати директно.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2739
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by coldie » Thu Oct 10, 2019 6:42 pm

Ghibli wrote:
Thu Oct 10, 2019 11:47 am

Съвсем не помнех, че тук е първата среща с Мин, нито пък пророчествата й. От тях се вижда, че Джордан все пак е имал някакъв план (тм), просто в един момент по-нататък е изтървал нещата.
Джордан е започнал тази книга с ясно съзнание как ще завърши.

@coldie - Не ползваш форума от вчера, хайде вече да се научиш как се ползва опцията за цитиране на чуждо мнение. Изключително неудобно е да се чете цял чаршаф. Отрязъл съм цитата до двата реда, които имат отношение към коментара ти. - Ян
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19012
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Moridin » Sat Oct 12, 2019 10:18 pm

Уф, нещо се спънах аз покрай много задачи и едва нощес успях да преметна заветната 17-та глава, която честно НИКОГА НЕ СВЪРШВА, нейната леля. Поизгуби се инерцията, беше едно такова мило и носталгично, а вече почна да влачи и някои хора да се държат неадекватно (няма да споменавам имена, но започват с Р).

Вие сте казали повечкото, бих добавил само че появата на мърдраала беше доста никаква и също не стана особено ясно защо Лан вече се беше подготвил за тръгване...

Аз също харесах пътя от Две Реки до Бейрлон, и също не бях хванал преливането на Ранд. За сметка на това бях сигурен, че в сцената с Борнхалд той баш дърпа от Извора както и Драгъна казва (а не се гледа като Луз Терин отстрани, цялата персона на Луз Терин по мои спомени има още пет книги докато влезе в играта). Но пък Дем хинтва към други обяснения, та ще видим, радвам се нищо да не помня :mrgreen:

Дотук с МНОГО ГОЛЯМА ПРЕДНИНА най-никаквият персонаж е Егвийн. И имам спомени, че си е така поне до Салидар :mrgreen:
Всички други добавят по нещо към случващото се, докато при нея нещата са сведени до някакъв странен show-off+infodump от страна на Моарейн. Нямах нужда от драмите с плитките бтв, и без това съм запомнил тия плитки кат най-лошото нещо от Колелото.

Сънят с плъховете беше доста приятен, но Ишамаел наистина преиграва ужасно. Не съм съгласен с Мат, че тия сцени спойлят, че той е Баал-Замон - напълно валидна интерпретация е Тъмния да твърди (за пред читателя), че през тялото и очите на Елан Морин е бил свидетел на края на Дракона. Така или иначе туй не е кой знае какво на тоя етап.

Доста страдах, че Ранд не се заби с дащната тъмнокоса девойка дето му намигаше на танците. Джордане, Джордане....

И аз не разбрах всички тия намусени хора с белези, коняри и т.н. мраколюбци ли бяха, или просто Бейрлон е София-та на Рандленд и намусляците са си matter of fact. Краят на участъка, с Моарейн, която обяснява, че няма какво да се направи за горящия хан и всички гледат лошо, е един от най-абсурдните дотук епизоди.

Като цяло ми поспадна кефът, но бутам напред. Бях забравил, че изобщо се срещат с Мин толкова рано и сега ми е интересно да видя как ще се срещнат пак, но добре си спомням пророчествата и супер подробното им обсъждане по FAQ-a, dragonmount и т.н. Интересно в ретроспекция дали са изпълнени добре (не, не казвайте :mrgreen: ).

И така.. нямам никакво търпение да прекарам още мильон глави в стигане до Кемлин, Елейн и Гавин. Не.
This is it. Ground zero.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2739
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by coldie » Sun Oct 13, 2019 12:10 am

Че тя книгата почва с Луз Терин... И завършва с него.
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19012
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Moridin » Sun Oct 13, 2019 12:21 am

coldie wrote:
Sun Oct 13, 2019 12:10 am
Че тя книгата почва с Луз Терин... И завършва с него.
брат, чети внимателно (по-горе се говори за персоната в главата на Ранд) и НЕ СПОЙЛИ - в началото на темата ясно е указано, че не се спойли нищо след 9-та книга.
This is it. Ground zero.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4924
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Matrim » Sun Oct 13, 2019 12:44 am

Дотук с МНОГО ГОЛЯМА ПРЕДНИНА най-никаквият персонаж е Егвийн.
Перин досега има някъде към десетина реплики общо и нулево въздействие върху сюжета. Но не се плашете, в главите, които ще обсъждаме другата седмица вече има и нови гледни точки! :P
Нямах нужда от драмите с плитките бтв, и без това съм запомнил тия плитки кат най-лошото нещо от Колелото.
If only...
Доста страдах, че Ранд не се заби с дащната тъмнокоса девойка дето му намигаше на танците.
Щеше да си заслужава, дори и само заради евентуалната реакция на Нинив.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19012
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Препрочитане на Колелото на времето

Post by Moridin » Sun Oct 13, 2019 9:11 am

Така е с Перин, но той не изглежда толкова out of place и в редките си изяви основно внушава здрав разум (за разлика от Егвийн)
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests