Книжен клуб за новели
Re: Книжен клуб за новели
Най-яката новела на Сандерсън, уви, е Secret History, която не може да се чете преди Мъглороден. Другите две, които супер ме кефят, са му двата Козниър хоръра - Sixth of the Dusk и Silence in the Shadows of Hell.
And you can't dance with a devil on your back...
Понеже за сега май се очертава новелата да е The Emperor's Soul, трябва ли да се чете нещо доълнително, за да мога да я схвана, или си е напълно самостоятелна?
Elves dig rocket launchers.
- tigermaster
- Elder God
Принципно се води в света на "Елантрис", обаче връзката изобщо не се усеща. Чете се самостоятелно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Бахти сандърс фенбойската агиткат е тука, от четирите изброени туй най-слабото бе. Иначе разбирам за кво е избран и защо ще има успех, ама хисптърията изисква постоянно захранване.
Няма как, Сандърсън е най-mainstream от изброените, а и е единственото, издавано на български.
There are no rules! I'm gonna get you!
Затова да почнем със Сандерсън, че оттук нататък да знаем, че the only way is up?Dr. Horrible wrote: ↑Tue Sep 17, 2019 9:17 pmГласувах за Душата на императора просто защото мисля, че е най-обединяващото предложение и можем да привлечем максимално много хора.
Иначе в морално отношение съм за Робин Хоб, естествено! Но, нека бъдем честни, Робин Хоб е прекалено великолепна и ако почнем с нея, нататък не можем да вървим нагоре, трябва директно да затваряме клуба.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
TIHYLTTW е много минимална вероятността да не изоре всички награди на света догодина, но излезе след сроковете на тазгодишните.
Иначе предлагам нова класация след всеки прочит, че да не сме женени за 4 книги напред.
Ок, ами да почваме освен? То аз не помня много, та ще трябва да ририйдна. Някой иска ли да е модератор? Че аз никакъв опит нямам с такива клубове и ще фейлна.
Иначе предлагам нова класация след всеки прочит, че да не сме женени за 4 книги напред.
Ок, ами да почваме освен? То аз не помня много, та ще трябва да ририйдна. Някой иска ли да е модератор? Че аз никакъв опит нямам с такива клубове и ще фейлна.
- Moridin
- Global Moderator
Еми първо да сложим срок, после самата дискусия едва ли има нужда от модерация в тоя формат, само да не оффтопиква прекалено.
This is it. Ground zero.
22-ри? Тя се чете за една вечер и можем да почнем понеделник.
Ъъъъ, няма дори една седмица, малко по-щедричко, моля 

shadow dance nikoga ne luje
Еми нека е седмица тогава

- Dr. Horrible
- Forsaken
Заглавието вече май е ясно, но дайте като концепция да го избистрим малко. Не може хем до 24-ти да продължава анкетата, хем до 22-ри да трябва да е прочетена книгата
Вие по принцип как го виждате, по колко време бихте искали да се четат новелите и колко дълга да е почивката до следващото четене?
Щото според мен лично ако ще четем новела на седмица, можем направо да си взимаме по роман на месец. А доста хора казаха, че това им е по-трудно, щото нямат толкова време и си четат и свои неща, затова избрахме новела.
Според мен лично е добре просто да въведем някакъв график. Примерно:
– Сега е 19-ти - до 30-то число на месеца четем.
– До 10-то число на месеца обсъждаме, после правим анкета за следваща книга.
– До 15-ти избираме следващата книга.
– До 30-ти четем.
И така пак и пак. Как ви се струва това? Имате ли нужда от повече време за четене, или пък да искате с по-бързи темпове да стават нещата?

Вие по принцип как го виждате, по колко време бихте искали да се четат новелите и колко дълга да е почивката до следващото четене?
Щото според мен лично ако ще четем новела на седмица, можем направо да си взимаме по роман на месец. А доста хора казаха, че това им е по-трудно, щото нямат толкова време и си четат и свои неща, затова избрахме новела.
Според мен лично е добре просто да въведем някакъв график. Примерно:
– Сега е 19-ти - до 30-то число на месеца четем.
– До 10-то число на месеца обсъждаме, после правим анкета за следваща книга.
– До 15-ти избираме следващата книга.
– До 30-ти четем.
И така пак и пак. Как ви се струва това? Имате ли нужда от повече време за четене, или пък да искате с по-бързи темпове да стават нещата?
Last edited by Dr. Horrible on Thu Sep 19, 2019 9:38 am, edited 1 time in total.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
На мен така ми харесва, да.
Ако е твърде амбициозно със сроковете, просто хората ще окапят много бързо. Тези, които четат бързо и много, така и така ще си четат междувременно и други неща.
Ако е твърде амбициозно със сроковете, просто хората ще окапят много бързо. Тези, които четат бързо и много, така и така ще си четат междувременно и други неща.
shadow dance nikoga ne luje
И на мен така графикът ми звучи добре, оставя време да се четата и други неща.