Иначе е четивна, ще я довърша, че искам да разбера вече какво толкова има в този Катовар, ама едва ли отговорът ще ми хареса

временна оценка 5.3/10
Другата май е доста хейтен финала, включително от самия Уотс, но първата в трилогията беше яка, главната героиня ми напомни на биолога от Annihilation по добър начин. Иначе препоръчвам да прочетеш разказите в Beyond the Rift, има много яки такива, ОСОБЕНО Mayfly с Дерил Мърфи. Има и посредственяж, но като е от цялата му кариера сбирано, е очаквано. Ехопраксия реално не беше лоша иначе, но и мен наистина ме беше объркала, просто наистина не разбирах нито на най-първично или тематично ниво какво се случва доста от времето. Той си беше направил постмортем след това в блога и беше писал че явно си е взел поука какво трябва да си ошлайфа в писането. И все пак с голям кеф ще хвана продължението на Blindsight и Echopraxia ако излезе някога. Иначе ти беше фен на Person of Interest, той беше нает да напише книга, ама нещо не се получи работата, но МАЙ качи някаква груба чернова в блога си или нещо такова, може да ти е интересно.Matrim wrote: ↑Fri Oct 04, 2019 2:59 pmПрочетох Blindsight на Peter Watts. Бях я зарязал за месеци някъде около седма глава и почнах да си мисля, че май няма и да я дочета, но реших все пак да я пробвам пак, даже и на моменти с помощта на българския превод, защото експедициите в извънземната структура ме дезориентираха значително. Много се радвам, че го сторих, защото отдавна не бях чел твърда научна фантастика, а още по-отдавна така, която да заслужава безапелационно 5 от 5. Интересни герои, много оригинални извънземни и толкова много яки идеи. Мисля, че някой ден ще трябва и да я препрочета, за да осмисля всичко пак.
Продължението нещо не го обичат много на Goodreads обаче. Може би първо ще пробвам другата поредица на Уотс, защото синопсисът изглежда интригуващо.
Прочетох я и всъщност не съм съгласен, че е по-добра от Душата на императора. Стилът е по-добър, характеризацията е по-сложна, но сюжетно е доста очевидно, че е част от по-голяма вселена и това я прави да стои недовършена. С което не искам да кажа, че не ми хареса, напротив - страхотна е. Но ако аз трябваше да отсъждам, и аз щях да дам Хюгото на Сандерсън в тоя случай.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest