Любопитно и увлекателно четиво... динамичен стил.
- Spoiler: show
 ). Разбира се - визира съвремието. Най-много ме потресе отношението им към животните и огромното китайско самочувствие. Оказа се, че книгата има продължение, което не съм купила, т.е. и прочела...
 ). Разбира се - визира съвремието. Най-много ме потресе отношението им към животните и огромното китайско самочувствие. Оказа се, че книгата има продължение, което не съм купила, т.е. и прочела... Но - хареса ми.
 Но - хареса ми.  

Трилогията за Клара и семейството й от Къщата на духовете ми е може би най-любимото от тази писателка
 Трилогията за Клара и семейството й от Къщата на духовете ми е може би най-любимото от тази писателка  
  ) ; прочетох и "180 секунди" на Джесика Парк - YA роман, но го изгълтах за един следобед и дори пророних тук-там по някоя сълза.
 ) ; прочетох и "180 секунди" на Джесика Парк - YA роман, но го изгълтах за един следобед и дори пророних тук-там по някоя сълза.  Действието е интересно, увлича те, магическият свят има потенциал. Писано е за тийнейджърки и има чат-пат изключително експлицитни, но пък много скучни секс сцени и те ме дразнеха, ама общо взето се ядва. Малко не съм доволен от края - очаквах това да е завършена трилогия, а се оказа, че е завършена линията само на главната героиня. Но разни неща в светостроенето остават много отворени, освен това баш на финала се появяват разни герои от нищото и изглеждат яки и за тях не се разбира много. И се оказва, че ще има нови книги от поредицата, просто за второстепенни герои - може би някои от новите. И все пак, въпреки всички недостатъци, двете книги бяха общо над 1500 страници, аз ги минах за една седмица, значи очевидно са ми били приятни.
 Действието е интересно, увлича те, магическият свят има потенциал. Писано е за тийнейджърки и има чат-пат изключително експлицитни, но пък много скучни секс сцени и те ме дразнеха, ама общо взето се ядва. Малко не съм доволен от края - очаквах това да е завършена трилогия, а се оказа, че е завършена линията само на главната героиня. Но разни неща в светостроенето остават много отворени, освен това баш на финала се появяват разни герои от нищото и изглеждат яки и за тях не се разбира много. И се оказва, че ще има нови книги от поредицата, просто за второстепенни герои - може би някои от новите. И все пак, въпреки всички недостатъци, двете книги бяха общо над 1500 страници, аз ги минах за една седмица, значи очевидно са ми били приятни. 
И аз планирам скоро да я чета. Не разбирам тая фасцинация с малки екипажи на долнопробни корабчета. Смисъл, да, Файърфлай беше як сериал, ама няма ли по-интересни работи за вършене в космоса?Matrim wrote: ↑Wed Jul 31, 2019 9:28 pmThe Long Way to a Small, Angry Planet на Беки Чеймбърс. Доста време я четох тази книга и като цяло ми се видя нелоша, но доста надценена. Много обичам герои, които са готини хора и образуват страхотен екип от приятели и в това отношение книгата се справя прилично. Само, че искам да има и конфликти, драма, а тук те са наистина никакви. Съспенсът клони към нулата, злодеите са буквално карикатурно зли и присъстват в около два процента от романа, единственият член на екипажа, който не е супер добричък и готин научава Важен Урок (tm) и вече се вписва както трябва в колектива. Има и добри моменти, например разказите за миналото на някои от героите, но атмосферата е точно като на посредствен Mass Effect фенфик, включително и безумната любовна история между човек и изкуствен интелект, която страшно напомня на Joker/EDI от МЕ3.
Eve online?

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest