Shingeki no Kyojin

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Amelia
Moderator

Re: Shingeki no Kyojin

Post by Amelia » Mon Apr 03, 2017 3:46 am

ААААААААААААААААХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!

ХАААААААААААААХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАААААААААААААА!

ОМГ!

Attack on titan in 9 minutes:
https://www.youtube.com/watch?v=VXCaPR0exE8

Ох. :lol:

Това, официално, е най-добрият преразказ на анимето и освен това е точен, въпреки ебавката. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 21, 2019 3:57 am

ОМГ!

:shock:

Титаните в сезони 2 и 3 е надобряло дотолкова, че да му дам 8.5/10 и да го счета за аниме класика. След отвратителния първи сезон, в който катарзисната мелодрама и крещящите ревящи персонажи съсипаха всичко в обещаващия сетинг, а красивите екшън сцени бяха недостатъчни да спасят положението и бяха твърде фокусирани на скучен садизъм, който да обслужва катарзисната мелодрама, сега са ни останали основно персонажи, които не реват много и които най-сетне получиха някво развитие. Сетингът беше разкрит малко по малко и мисля, че е доста як и идеен. СТИГНАХА ДО МАЗЕТО НА ЕРЕН И РАЗБРАХМЕ КВА Е ЦЯЛАТА КАЛИМЕРА С ТЕЯ ТИТАНИ.

СТИГНАХА ДО МАЗЕТО НА ЕРЕН, КОПЕЛЕТА!!!!!!

Имаше няколко божествени битки - Ерен и Бронирания като се смлатиха в няква супер детайлна джуджицу граплинг схватка, се подмокрих. А да гледаш Ливай в действие си е цяло откровение.

Мелодрамата и тийн еджинеса иначе си продължават, ама някак сега като най-сетне развиха разни персонажи, се търпят повече. То и сетингът предполага все пак няква мелодрама - доста мракобесно зло има в него. Тъпите ретроспекции пак са навсякъде и пак шутират пейсинга в чатала - мразя да ми накъсват екшъна и да ми развиват персонажи и история по тоя начин, ама мангаката толкова си може. И въпреки тези доста сериозни проблеми, Кьоджина изрива.

Гледайте го, разкритията по сетинга и екшънеца наистина си заслужават.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 22, 2019 10:22 am

Аз ся наваксвам с втори сезон и не чета кво пише амелия да не се оспамя. Аз си харесах първия сезон, но ми беше достатъчен. Обаче отвсякъде, включително и домочадието, се сцепва да го хвали това и реших да продължа. Само 3 епизода съм във втори сезон, ама ми липсваше аниме с бюджет и размах. Освен това загадките са яки, обръщане на внимание на страничните герои е много добро решение, което прави Леви и Ерен по-поносими, Микаса няма спасение горката, ама тия двамата като се появяват от време на време ги прави по-яки. Въобще, качеството си личи от километри. Само 3д коньете ми бъркат в здравето.

холи фок, реално преди година ме оспойлиха за двата важни титана кои са, шото мислех че няма да гледам повече и поне да знам. Което направи гледането тука дори още по-яко (всичките малки подсказки досега бяха много блажни). Но тъй като и без да те оспойлят е доста очевадно и са били наясно как някак между другото го стовариха е най-добрият начин да изтръскаш истината. Това аниме доставя с килограмите. Досега в сезона ме дразни единствено накъсването на времето. Дават ни сцена и после 2 часа по-рано, което е по-добре отколкото да ни казват, реално ни показват всичко, но просто ако вървяха последвателно щеше да е по-добре. Въпреки това не е истина всеки епизод с колко хайп приключва. Ерен тъкмо се ядоса за първи път и падат от стена. Разкош и красота е просто какво са направили с анимето.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 22, 2019 4:09 pm

А, стигнал си до ММА мача между Ерен и Бронирания. Енджой. Ай ноу ай дид.

Брониранираният е с тооолкова секси дизайн!

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 22, 2019 4:14 pm

Добре беше, много чисто и красиво нарисувано и кадровката беше безупречна. А като почнаха да се преплитат тия крака и усещането за мащаб и сила, имба беше, малко ми напомни за боксовите мачове в Ипо, ама дори на още по-хайп ниво.

За съжаление след това Микаса се случи, а там пейсингът мани че умира, ами е мъка да се гледа. Въобще сред всички тия яки жени, дето са измслени и озвучени тука, микаса е като от некво много по-кухо аниме и без да иска се е озовала и тя сред мелето. Дано сред разкритията има някаква причина тая офца да е толкова ОП, щото дразни повече и от Леви, който поне има годините и опита да се е ошлайфал толкова много, плюс че сега като е на резервната скамейка ми става симпатичен.

пп. Приключих го втори сезон, от не знам кога не ми се беше случвало да бинджна нещо, още повече да не е хейт уач като тру детектив например, и да му се кефя. Много хайп имаше във втори сезон. Много нещо.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 22, 2019 7:57 pm

Има некво там обяснение за Микаса и Леви, ма не съм сигурна, че ще ти хареса. Иначе, аз си ги харесвам тях двамата, щото са тихи и смъртоносни, за разлика от детската градина около тях, която основно съществува за да реве и врещи с децибели, от които ми потича кръв от ушите. Лайк, ако Ерен и Армин пукнат, това аниме ще се подобри толкова много от звукова и от абсолютно всяка гледна точка.... Другият ми любимец е Ервин, който има навика да крещи и той, но поне го прави с гласа на Джотаро. Като вресне "Сусуме!!!" и на мен ми омекват краката и всеки момент очаквам някое Ора-ора от него. Леви пък го озвучава Хироши Камия и аз съм в оргазъм на всяка негова реплика. В трети сезон има една изриваща негова битка, на която с Александър скандирахме френетично като на мач. За Микаса ми е леко през центъра - тя ме дразни най-вече заради обсесията си по Ерен, иначе като баталии е приятна за гледане.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 23, 2019 9:07 am

@трубадур , поздрав (не е спойлер, споко):
https://www.youtube.com/watch?v=BHRc4_jmj-U

:lol:

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jul 23, 2019 9:50 am

Иначе с Ервин беше най-хайп момента у сезона, дека очаквах да погине, ама като почна да врещи за атака и аз бях готов да вървя с тях, то настръхна козината, то рукнаха сълзи и сополи, то ме изби на пропаганда, лудница просто. Иначе микаса като се млати е яко анимирано, ама самата палачинка е неква никва пикла там, дето сичко й иде отръки, а екранното й време е тотално забатачено от тъпотии, вместо да ми показват юрма или хистерията.

едит от Амелия: ОМГ, обърках се и вместо да ти куотна поста, взех че го едитнах.... Май изтрих някаква част от него, извинявай много! Мноо съм зле...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 23, 2019 11:23 am

Аз от първите серии имам такъв отвратителен спомен, че няма се навия да си ги пусна новите дори с похвалите на Амелия :shock: клипчета в тубата с тупалките явно ще боцна да не съм съвсем назад. :vomit:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Jul 23, 2019 11:41 am

Едва 2 епизода от трети сезон съм, изненадващо бавна и нежна песен за оупънинг, което пасва на по-ноар атмосферата и шпионските игри, и изведжнъж доде ебаси екшън сцената. Леви си заслужава фенските писъци.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 23, 2019 8:03 pm

трубадур wrote:
Tue Jul 23, 2019 9:50 am
Иначе с Ервин беше най-хайп момента у сезона, дека очаквах да погине, ама като почна да врещи за атака и аз бях готов да вървя с тях, то настръхна козината, то рукнаха сълзи и сополи, то ме изби на пропаганда, лудница просто. Иначе микаса като се млати е яко анимирано, ама самата палачинка е неква никва пикла там, дето сичко й иде отръки, а екранното й време е тотално забатачено от тъпотии, вместо да ми показват юрма или хистерията.
Spoiler: show
Това като гиганта му изяде ръката ли? Да, убер як момент беше - аз не ревах, щото нищо в тая помия не може да ме разреве и дори персонажите, които ми харесват, не ми харесват ЧАК толкова - но Ервин беше толкова badass в тая сцена, че нямаше как да не изпитам дълбоко уважение към него.
Микаса е некъв типичен ОП шонен керъктър - срещат се често в анимутата, но обикновено са мъже (като Леви) и не ни прави толкова впечатление.

едит: @трубадур Плз, погледни си поста по-нагоре! Мисля, че изтрих част от него, щото погрешка го едитнах вместо да го куотна.... Голям съм идиот, извинявай!

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jul 24, 2019 9:51 am

Нема лошо иначе
да за тоя момент става дума, ама аз не ревем оти ми е тъжно, мен сълзи могат да ми тръгнат само от епика, счупих се некъде по трасето преди години и ако нещо е просто толкова бедес усещам порива, но от друга страна май ми е невъзможно реално да плача и сами ми пари на очото. Но да, мега епичен момент е
бтв, 4 епа съм преди финала на първата част на трети сезон и за съжаление много от проблемите на анимето са доста явни, но заради мега екшъна и мистерията държи интереса. Обаче много се спъва милото и то на важни места, а и типичното аниме в анимето много дразни. Лошо идва след супер якия втори сезон, а и липсата на изградените персонажи в него е твърде явна. Но нищо не може да бие екшън сцените, плот армора ми докарва колики, ама самата анимация е безупречна. Но няма да го дропя де, искам да ида до мазето и язе, да видим дали ще спасят анимето.

пп. Мен ОП персонажи винаги ми правят впечатление и ме изкарват извън релси :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 24, 2019 11:38 pm

Начи, кАжи мнение като стигнеш до обяснението на сетинга. Мен лично ме кефи доста как го извъртяха.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Jul 25, 2019 5:11 pm

Палче горе. Аниме на десетилетието ще е. Или поне силен кандидат. Другото такова високо консистентно качество идва единствено от джоджо. И кайджо разбира се, ама там и мангата я отрязаха отникъде и анимето е само един сезон :mrgreen:

яко спойлери надоле

Сетинга:
разкритията бяха яки, аз поървоначално мислех, че отвъд стените ще има други времеви линии. От самото начало е ясно, че ще има нещо отвъд и било то друга цивилизация или нещо е все тая. Ясно е, че са там, но какво точно е интересното. Заради динозаврите в опънинга на втория сезон все се въртях около времеви скоци.

То се оказа друго. Нашите са заточени на остров и са чеда на древна раса със специални умения. Не точно заточени, а нация с промит мозък от краля си, който вярва, че е докарал до таква степен нещата в "рая" си, че навсякъде е мир. От друга страна основният враг на тази нация, който сега и има пълен контрол над нея, изпраща на тоя остров "проблемните" жители като ги прави на титани.

Целият сетинг обаче още не е разкрит. Поради простата причина, че и тия на големия континент са тормозени от сходни проблеми, макар по-развитата си технология. Всичко опира до лъжи, контрол и пренаписване на история. Всеки смята, че е прав без да има пълната картинка. Сляпа вяра към водачите или собствената идеология, за което обаче плащат други. Т.е. доста солидни теми се нищят и не е елементарно поднесено. Безсмислието на войната и без значение какво става човекът винаги ще си е най-голямата пречка.

Очаквам още разкрития и пълната картинка на историята да бъде избистрена в последния сезон догодина, защото все още много информация е или скрита, или неразбрана, или втъкана в толкова лъжи и легенда, че няма как да се знае кой е прав. Още повече, че просто няма как титаните да са били победени от нормална човека раса и по-вероятно истината за създаването на титаните да е по-опортюнистична, вместо да е дошла следствие на божествена намеса (или сделка с дявола).

Но като цяло много силно аниме. Ерен получи истинско развитие, което е супер добре дошло за главен аниме катил. Казах вече за страничните герои. Ако не се бяха ангажирали да ги развиват, въобще нямаше да си струва гледането. Анимацията изкъртва, Леви е машина, тежките избори, пред които всички персонажи са постоянно подлагани са страхотни и никога няма такова решение, което да зарадва всички. Страшно качествен продукт. Да не говорим, че и флашбековете не дразнят, щото е директно показване на герои и истории. Няма рецитиране, инфо дъмпове и т.н. Понякога има кратки резюмета за герои, които не са присъствали на дадени събития, което си е в реда на нещата и работи, защото тия събития сме ги съпреживяли вече. Въобще евала на автора и целия екип, който адаптира мангата.

пп. Аз си харесах първия сезон и се радвам, че е това, което е. Защото втори е развитие на основни антагонисти и другата част от каста, дето ще държи света заземен и реален, плюс старт на отключване на огромното количество загадки. Третия почва яко с разкритията без да губи време и приключва с напълно преобръщане на света и представите, барабар с най-изкъртващия екшън в историята на поредицата. Иска ми се да кажа, че такова нещо не сме получавали от години, ама май в аниме не сме никога. За момент не ти губи времето, държи нивото, светът става все по-голям, всеки сезон е уникален, но в същото време усещането е едно и също. Вселената тук е много добре реализирана и осмислена.

Минусите си остават плот армора, типичните за аниме реакции в ситуации, клишета в анимацията и израженията, както и във войс актинга, претупването на някои важни сюжетни линии, за да стигнем до още по-важните, скатаните на момент елементи поради бюджетни причини и точно как са претупани. Юбер божествените умения на някои (които са яко контрирани от дълги размишления за обикновените хора и какво означава да си живееш живота са себе си, т.е. и досадните за мен неща им беше обърнато внимание и придобиха смисъл да присъстват, да не говорим, че не винаги ОП изпълненията водят до желаните резултати). С други думи - бели кахъри, не малка част, от които са резултат от култура, типа медия, индустрия и т.н. и са лесно пренебрежими като случващото се по екрана е на толкова високо ниво.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 25, 2019 9:39 pm

За мен основните минуси са абсолютно евтините похвати на развитие на история и персонажи - tear jerking melodrama, edgy sadism, типични шонен аниму клишета и тъпите ретроспекции, които са възможно най-евтиния начин за бутане напред на мистерията на сетинга и заради тях се налага да гледаме една и съща сцена по ен на брой пъти, което пък е евтин похват при анимирането. Като цяло, това показва доста ниско качество на writing-a. Иначе не може да се отрече, че мангаката има няколко наистина яки и вдъхновени идеи, просто няма талант да ги развие както трябва. В анимето обаче, заради красиво анимирания екшън, човек може да се разсее и да прости доста писателски прегрешения.

Но да, съгласна съм, че има як социален коментар - това dehumanisation на врага е нещото, което е довело до Холокоста, до атомните бомби в Хирошима и Нагазаки и до неща, които наблюдаваме днес в политиката на бая общества. Отделно, на чисто емоционално ниво, това, че нашичките трябва да убиват своите собствени compatriots ми действа бая силно. Не го очаквах като сетинг решение и ме изненада приятно. Гокляма част от нещата, заради които някога срах по първи сезон на анимето всъщност са обяснени и имат смисъл в така зададения сетинг.

Oui. Je suis garbage.