A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
AlDim
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by AlDim » Mon Apr 29, 2019 7:00 pm

tigermaster wrote:
Mon Apr 29, 2019 1:48 pm
Абе, хората, дето гледат сериала, ще кажат ли дали
Spoiler: show
убийството на Нощния крал
е толкова нелепо в контекст, колкото ми се видя от клипчетата в Ютуб?
Единственото нелепо нещо е да се коментира момента по Youtube клипчета. Ако искаш да разбереш, гледай Game of Thrones? :lol: Честно казано жал ми е за теб, че с тия клипчета си разваляш буквално най-огромния епизод в историята на телевизията. Това е по-кофти дори от обстойния pre-judgement на епизода на трубадура горе преди да е гледал каквото и да е. Всичко си е по логиката на сериала, освен това build up-a до този момент беше перфектен с достатъчно хинтове, за да си кажеш "а-ха", като стане, но не достатъчно, за да е предвидим момента.

Много добре знаете, че съм плюл предостатъчно по 6-ти и 7-ми сезон (жена ми пък - още повече). Вчера гледаме 8-3 два пъти поред и и двата пъти ни хареса на макс. Хубавите неща са хубави неща, независимо дали преди тях е имало два сезона пълна боза. Иначе Martix е напълно прав
за плот армъра, както и че в края на краищата няма никакво значение.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 29, 2019 7:10 pm

Е то това за кораба майка се знаеше още от миналия сезон и тогава смърдяхме по темата. Направили са възможно най-доброто с тоя сетъп. Но наистина трябва да се види целия епизод, щото изолирания момент накрая не може да хване пълното изтощение и отчаяние от масакрата, което прави целия епизод всъщност.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 29, 2019 7:25 pm

Нещата със смъртите се развиха както очаквах.
Plot armor-a е много яко нещо just until it doesn't work. тъй като никой не си взе понеже всички имат неща за вършене очаквам сериозен bloodbath следващите епизоди. Това обяснявах на една приятелка вчера - Хрътката има да се бие с брат си, Денерис да ражда, Джейми да убива сестра си, Бриен да възстановява рицарския орден и т.н. - така че не ги мисли
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Apr 29, 2019 7:36 pm

На мен пък ми беше скучен. Нямам много критики към индивидуални сцени, но 70 минути нон-стоп клане просто ми дойде в повече. Може би трябва да го гледам пак, защото в слънчева стая голяма част от първата половина на епизода си беше буквален черен екран и както не можех да видя какво точно става, просто стоях и си мислех кой тактически гений е измислил безумния им боен план.
Примерно атаката на дотраките с огнени мечове беше визуално много красива, емоционалния ефект на изчезването им в мрака беше като удар с чук, всичко страхотно само дето... аз не разбрах защо изощбо се хвърлиха напред? Джора видя ли нещо? Очакваха ли да постигнат нещо някак си? Нямаше ли да е по-добре за цялостната битка ако бяха вкарали дотраките в мазето при жените и децата?

По-същата логика, защо имаше две битки и много жертви преди да запалят огъня? Разбирам ако го бяха направили, за да разделят армията на мъртвите на две и да ги избият по отделно, ама те разделиха собствената си армия и пречукаха половината от собствената си пехота с тази гениална маневра.

Откакто се разпаднаха защитите и мъртвите влязоха в замъка, нещата станаха много по-интересни (или просто слънцето спря да ми свети в монитора :D), но пак малко тежаха излишните герои. Бриен, Джейми, Сам и Червея просто нямаха нищо за правене освен да стоят да се бият в двора- не можеха ли поне отчаяно да отбраняват входа към криптата или нещо. Тормунд и Гендри пък изчезнаха по едно време и подозирам са умрели без да забележа?

От Аря сериозно очаквах нещо повече- прекара години в assassin death cult пък беше най-изплашения герой в целия епизод- дори повече от Сам бяга и се кри. Не можеше ли поне да се приближи преобразена на White Walker към Краля и той затова да я усети чак в последния момент?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 29, 2019 7:59 pm

Ambartanen wrote:
Mon Apr 29, 2019 7:36 pm
На мен пък ми беше скучен. Нямам много критики към индивидуални сцени, но 70 минути нон-стоп клане просто ми дойде в повече. Може би трябва да го гледам пак, защото в слънчева стая голяма част от първата половина на епизода си беше буквален черен екран и както не можех да видя какво точно става, просто стоях и си мислех кой тактически гений е измислил безумния им боен план.
Примерно атаката на дотраките с огнени мечове беше визуално много красива, емоционалния ефект на изчезването им в мрака беше като удар с чук, всичко страхотно само дето... аз не разбрах защо изощбо се хвърлиха напред? Джора видя ли нещо? Очакваха ли да постигнат нещо някак си? Нямаше ли да е по-добре за цялостната битка ако бяха вкарали дотраките в мазето при жените и децата?

По-същата логика, защо имаше две битки и много жертви преди да запалят огъня? Разбирам ако го бяха направили, за да разделят армията на мъртвите на две и да ги избият по отделно, ама те разделиха собствената си армия и пречукаха половината от собствената си пехота с тази гениална маневра.

Откакто се разпаднаха защитите и мъртвите влязоха в замъка, нещата станаха много по-интересни (или просто слънцето спря да ми свети в монитора :D), но пак малко тежаха излишните герои. Бриен, Джейми, Сам и Червея просто нямаха нищо за правене освен да стоят да се бият в двора- не можеха ли поне отчаяно да отбраняват входа към криптата или нещо. Тормунд и Гендри пък изчезнаха по едно време и подозирам са умрели без да забележа?

От Аря сериозно очаквах нещо повече- прекара години в assassin death cult пък беше най-изплашения герой в целия епизод- дори повече от Сам бяга и се кри. Не можеше ли поне да се приближи преобразена на White Walker към Краля и той затова да я усети чак в последния момент?
Всичките проблеми се обясняват с факта че шоурънърите са идиоти. Битка се планира отзад напред а не по другия начин. Решаваш какъв резултат изисква сюжета и викаш няколко военни тактици да ти намерят начин да стигнеш от началните до крайните условия.
Дотраките са лека кавалерия в степен и пустинен терен, Unsullied са тренирани за пехота на широко и равно и горещо. Единственото което могат да направят на север на тъмно е да умрат ... те трябва да са държани за последен резерв.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 29, 2019 8:33 pm

ОФ, критик до критика в тоя форум, все едно преди десетилетие можехме да мечтаем за подобен сериал...
And you can't dance with a devil on your back...

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Apr 29, 2019 8:56 pm

Нема спойлер тагове, това не заслужава, олигофрения е.

Тоя сериал продължава да ме наранява. Личи колко пари, старание и умения са хвърлени. По брутално попилян потенциал няма. Тва е правено за малоумници. Честно. Освен това девеесе минути въртене на едно и също писна някъде към десетата.

Омръзнало ми е от тъпанарщини, в които силата на замък да не се използва. И супер умно е конница да е първото нещо, дето уж си пази територията, ама ще излезе най-напред, без да е наясно какво я чака в тъмното е лолз на квадрат. Въобще конна аттака през ноща е мега лолз сама по себе си, дори когато си наясно, че си хванал врага по прани гащи, ама докато дифендва нещо е не е наясно какво има срещу нея, каква бройка са и т.н. е още по-дебилно.

И много саможертви, много нещо. Един срещу всички и с приятна музика и после с дървено копие ще тичам 20 метра да се изморя. С копие. Тичане. Иначе ебаси воина, който до този момент демонстрира безупречни умения. Или как петстотин трупа ни напдат от всички страни, но двама, насред поле и без укритие ще ги отблъснем и ще ни идват удобно един по един, при положение, че досега се хвърлят всички заедно върху статистите и само преди монтажът да ни спаси ни връхлитаха в кръг.

Какво им става на хората, защо подобни глупости се толерират? Никаква логика. У властелинът си позволиха само един такъв момент и бяха Гимли + Арагорн (демек двама от най-бедес народа в тая вселена) на мост, където численото превъзходство нямаше преимущество и те бяха тия дето изненадват, а не чакаха да им дойдат галфоните.

Изключително пропиляна възможност и аман от битки посред нощта. Колър корекцията еба майката на тоя сериал и буквално ме заболяха очите на някои места. Само 3 епизода остават.

За края на краля нощния направо не ми се говори. Тва е прикуъл левел лукас, ама след много падания по стълбите и главоболие.

пп. за толкова зле написан сериал не е трябвало да чакаме десетилетия, такива бози се пишат от време оно, единствено кадърната техническа част го избутва по-нависоко и вече не е единственият голям играч, другите фен сървис кретении като одещите трупове влачат цяла битка по един сезон с огромно количество статисти и реални локации, Викинги също доста тежко го вади големия и венестия щом стане дума за масовки, но там сценарните решения го направиха напълно негледаем. Този епизод на троновете е голям и мащабен, ама е трета или четвърта нощна битка на север, само че този път имахме world war z фиеста, минус брат пит. Да не се оливаме в слепия възторг.

музиката беше доста яка

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Apr 29, 2019 9:17 pm

Roland wrote:
Mon Apr 29, 2019 8:33 pm
ОФ, критик до критика в тоя форум, все едно преди десетилетие можехме да мечтаем за подобен сериал...
Като пари хвърлени по него или какво? Защото примерно финалът на Angel e преди повече от 15 години и свършва точно с last stand на добрите по безкрайно по-задоволителен начин. Бъфи има баш няколко далеч по-емоционални битки за съдбата на света направени за жълти стотинки сравнено с тоя епизод. Сега като се замисля вероятно има солидна доза носталгия в това нещо, ама Фарскейп и Вавилон 5 също бих ги добавил като шоута от преди 20 години с далеч по-епични битки и интересни злодеи от Night King-a. Не могат да стъпят на малкия пръст на цената да снимаш десетки коне как щурмуват неизвестен враг в тъмното, ама то като не виждаш какво точно става...

Проблемът с клишето идва от това,че Мартин като ги е мислил тези неща в началото на 90те, идеята за злодея контролиращ всичко не е била все още изтъркана до болка. Ама сега Деня на Независимостта е вече на 23 години и дори Авенджърите бавничко се приближават към десетилетие, така че на всички им е до болка позната схема.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Apr 29, 2019 9:22 pm

Явно някои от вас имат по-хубави телевизори от моя или са по-добри в настройките на картината, аз половината епизод буквално не можех да видя какво става, беше си бой на негри в тъмна нощ. Ясно, че бюджетът им е бил сравнително ограничен, но определено бих предпочел да е по-кратка битката, но да виждам какво по дяволите става. Иначе когато беше по-светло и виждах какво става, беше много зрелищен екшън. Нелогичните глупости бяха безброй, но аз отдавна не очаквам друго от този сериал.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 29, 2019 10:09 pm

Не си единствен. И аз не виждах нищо. Беше супер тъмно и размазано, или черно, или оранжево и като цяло много трудно се виждаше.

Да не говорим, че в един момент просто ме уби как бяха пуснали нещата на скорост 150%. Това е нормален похват в екшъна - да се забърза действието малко, когато героят замахва примерно, за да изглежда по-плавно и интересно. Но тук половината епизод беше на скорост 150% и движенията бяха много грозни от това, ужасно се беше получило.

Само Санса и Тирион ми харесаха. Ще си ги женим пак! :heart:
But goddamn,
you got me in love again

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 29, 2019 10:10 pm

@трубадур , стига се излага с тоя Властелин. Кога за последно го гледа? Ходи го гледай сега да си припомниш той с кви лайна е пълен, включително безсмъртните скейтборд изпълнения на Леголас, дето са ми на мен като еталон за скапана хореография и ефекти. Още преди години като излезе ми беше тъпа тая скучна и раздута битка. Сега като наскоро преизглеждахме Властелините направо заебах Александър сам да си я гледа.

Това тук беше прекрасна игра със светлина и мрак и Властелинът не може да му стъпи на малкия пръстец. Ползвали са си бюджета максимално добре, като основно виждаш хаос и дезориентираща нощ, дето е full of terrors и по тоя начин е много по-страшна от смешните СиДжи урукхаи, дето бяха напъплили по терена като мравки. На тея дето им е било скучно, ненам кво са гледали - минахме през поне 3 жанра в тоя час и половина и постоянно сменяха ритъма на битката, за да не ни отегчи нещо.

Епизодът трябва да се гледа в тъмна стая, на голям екран със засилен брайтнес. Ние видяхме всичко както трябва.

Аз от стратегии и тактики не разбирам, но подозирам нито една от стратегиите, които човечеството е ползвало в историята ни не би могла да адресира зомбита, магия и дракони, бълващи огън. За дотраките и довагерите имаше равно поле да си развяват байрака - климатичните разлики съм сигурна, че могат да се адресират с малко дрехи. В случая терена не беше показан като твърде заснежен и непроходим за конете, следователно не разбирам мрънкането. Довагерите си бяха някви римляни там и си свършиха работата по удържане на пълчищата зомбита, като междувременно съумяха да бъдат красиви за гледане отвисоко. Персонажите също се държаха прекрасно - всичките бяха изплашени, щото никой жив човек на планетата не беше попадал на такава кочина. Дори Мелисандра я хвана шубето. Изобщо, нямаше едно нещо, дето да ме издразни в тоя епизод, освен може би Attack on Titan изпълненията около малката Мормонтка.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Apr 29, 2019 10:29 pm

Бе наскоро ги гледах, заедно с първите 3 карибски пирати продължават да са еталона за фентъзи епика. И ги вкарвам щото тука (не във форума, ами хайпът около този сезон) се говореше, че тоя епизод е едва ли не властелин левел, при положение, че нито имат парите, нито времето за такова. И на леголас изпълнанията са малка болка, да не говорим, че у всяка битка при пластелина такива неща като терена са важни и се използват правилно. При ГоТ е, както драгъна вика, имаме идея как трябва да приключим нещата дай да си ги натъкмим. И оттам зле. Представи си теб какво те дразни по принцип във филмите, аз съм така с неебателни батални сцени, дека или са твърде хореографирани, не си взимат предвид периода, военните тактики и шибаните замъци или всичко това на куп. Такова нещо като винтерфел можеш да си го държиш доста дълго време. Докато не доде дракона и не ти бутне некоя стена. Дотогава тва пълчище от пустиняци ще мине у вътрешния двор на некой му дедовия. Или както тая битка, дето я скипна у двете кули, десет иляди изрода нагрухтяни с анаболи щеха да си измрат пред стената, ако не я бяха гръмнали.

Бонус. Беше зле тъмницата - в тъмна стая без отбласъци. И след като това им е 3 или 4 подобна битка, както и това казах, някой би сметнал, че са наясно какво трябва да направят, че да се вижда. Ся баш в тоя момент ли ще дирим реализъм, след като всичко останало е леш. Щото ако това е така, плот армора, спасяването с монтаж и удобната хореография да ни покажат колко са ни героични саможертвите също не важат.

пп. Никой не е по-разочарован от мен, че не ме кефи какво направиха. Беше 90 минути ГоТ екшън, дето идвайки по петите на последните 4 сезона трябваше да алфата и омегата на средновековното фентъзи великолепие със зомбета. А то беше миш-маш от вече неща, дето сме виждали в 13-ят войн, world war z, предишни мелета в самия ГоТ, всеки средновековен епос евър като заснемане и подход със се клишетата за ласт мен стендинг отпор. Ебаси лемавата работа с други думи. А можеше да е толкова повече. И в началото даже ми даде надежда, щото имаше интересни хрумвания за камерата.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 29, 2019 10:47 pm

трубадур wrote:
Mon Apr 29, 2019 10:29 pm
Бе наскоро ги гледах, заедно с първите 3 карибски пирати продължават да са еталона за фентъзи епика. И ги вкарвам щото тука (не във форума, ами хайпът около този сезон) се говореше, че тоя епизод е едва ли не властелин левел, при положение, че нито имат парите, нито времето за такова. И на леголас изпълнанията са малка болка, да не говорим, че у всяка битка при пластелина такива неща като терена са важни и се използват правилно. При ГоТ е, както драгъна вика, имаме идея как трябва да приключим нещата дай да си ги натъкмим. И оттам зле. Представи си теб какво те дразни по принцип във филмите, аз съм така с неебателни батални сцени, дека или са твърде хореографирани, не си взимат предвид периода, военните тактики и шибаните замъци или всичко това на куп. Такова нещо като винтерфел можеш да си го държиш доста дълго време. Докато не доде дракона и не ти бутне некоя стена. Дотогава тва пълчище от пустиняци ще мине у вътрешния двор на некой му дедовия. Или както тая битка, дето я скипна у двете кули, десет иляди изрода нагрухтяни с анаболи щеха да си измрат пред стената, ако не я бяха гръмнали.

Бонус. Беше зле тъмницата - в тъмна стая без отбласъци. И след като това им е 3 или 4 подобна битка, както и това казах, някой би сметнал, че са наясно какво трябва да направят, че да се вижда. Ся баш в тоя момент ли ще дирим реализъм, след като всичко останало е леш. Щото ако това е така, плот армора, спасяването с монтаж и удобната хореография да ни покажат колко са ни героични саможертвите също не важат.

пп. Никой не е по-разочарован от мен, че не ме кефи какво направиха. Беше 90 минути ГоТ екшън, дето идвайки по петите на последните 4 сезона трябваше да алфата и омегата на средновековното фентъзи великолепие със зомбета. А то беше миш-маш от вече неща, дето сме виждали в 13-ят войн, worla war z, предишни мелета в самия ГоТ, всеки средновековен епос евър като заснемане и подход със се клишетата за ласт мен стендинг отпор. Ебаси лемавата работа с други думи. А можеше да е толкова повече. И в началото даже ми даде надежда, щото имаше интересни хрумвания за камерата.
Ние нямахме никакви проблеми с тъмното - определено е във вашия телевизор проблемът. :mrgreen:
Не виждам кое човешко укрепление би се справило с нашествие от майндлес зомбита, на които наистина не им пука дали ще умрат, не чувстват болка или страх и съответно нямат проблем да си направят купчинка от тела, за да прескочат всяка една стена, която им се изпречи. И никакъв терен няма да може да ти помогне, когато с магия направят твоите умрели на зомбита. То около Уинтерфел няма и кой знае къв терен - насред полето е и има евентуално некви хълмчета там. И сериозно, няма как да се оплакваш от прекомерна хореография и да харесваш Властелина в същото време. Тук само Аря правеше хореографски изпълнения, щото такъв ѝ е бойния стил. И довагерите, дето заставаха във формация като римска войска. Останалите се опитваха панически да оцелеят и стикваха уид дъ пойнти енд, щото подозирам по тоя начин протичат битките по принцип, като опре ножа до кокала и всичките планове и стратегии се изпортят.

Oui. Je suis garbage.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Apr 29, 2019 10:50 pm

С повечето неща съм съгласен, и както и други хора се оплакаха, тъмницата беше пълна.
И не, проблема не е, че сме гледали на светло, проблема, както каза трубадура, е че нямаше достатъчно отблясъци и силуети, и просто не се виждаше какво става. На едно две места ефектът на the night is dark and full of terrors се получи, примерно напиращата мъгла с размахани зомби крайници из нея докато армията преглъща на сухо беше ефектна. В повечето от епизода обаче ефекта беше ползван за да се спестят ненам си колко милиона долара и месеци снимки на статисти.
С разсъжденията за замъка обаче не съм. Winterfell е жалка крепост дори по стандартите на GoT, да не я сравняваме с километричните епици от LotR моля. Защитниците можеха да издържат на обсада точно 15 минути. Справка, World War Z сцената със стената.
А дори да изключим опцията за жив мост от мравки зомбита (а ние не трябва да я изключваме, щото дори я ползваха в по-малък мащаб за рова, а и не знаем колко точно войска има Нощния, до колкото знаем може да удави крепостта в море от зомбита), има много причини защита зад стените да не върши никаква работа.
1. Нощния може да намали видимостта на защитниците с магически бури, което обезмисля всякакви стрелци, фокусиране на защитата на стената и изобщо половината военна тактика.
2. Това обезсилва и драконите на Денерис, което оставя на Визерион чист прозорец да пържи защитниците, а от историята на Вестерос знаем какво става, когато опиташ да се защитаваш от дракони като се криеш в замък
3. Силата на Нощния да вдига зомбита обесмисля предимствата в защита на замъка, защото всеки умрял защитник автоматично се превръща в зомби, преминало стените.
There are no rules! I'm gonna get you!

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 29, 2019 10:53 pm

Кефи ме обаче отдадеността на Амелия - ако нещо не ѝ харесва, пренебрегва напълно всичките му качества. А ако ѝ допадне - пренебрегва напълно всичките му минуси и го смята за велико и неповторимо.
И аз често съм си така :lol:

Между другото, хич не разбрах Мелисандра защо се появи от гората. И после защо се срина от нищото. А смъртта на Нощния крал беше потресаващо зле. Точно като цялата битка :lol:

Но за Лиана Мормонт ми стана много жал. Тя беше велика и смъртта ѝ беше много травмираща.

Но нищо не може да се сравни с нежността, с която Тирион целуна ръката на Санса!!!
But goddamn,
you got me in love again