Бе наскоро ги гледах, заедно с първите 3 карибски пирати продължават да са еталона за фентъзи епика. И ги вкарвам щото тука (не във форума, ами хайпът около този сезон) се говореше, че тоя епизод е едва ли не властелин левел, при положение, че нито имат парите, нито времето за такова. И на леголас изпълнанията са малка болка, да не говорим, че у всяка битка при пластелина такива неща като терена са важни и се използват правилно. При ГоТ е, както драгъна вика, имаме идея как трябва да приключим нещата дай да си ги натъкмим. И оттам зле. Представи си теб какво те дразни по принцип във филмите, аз съм така с неебателни батални сцени, дека или са твърде хореографирани, не си взимат предвид периода, военните тактики и шибаните замъци или всичко това на куп. Такова нещо като винтерфел можеш да си го държиш доста дълго време. Докато не доде дракона и не ти бутне некоя стена. Дотогава тва пълчище от пустиняци ще мине у вътрешния двор на некой му дедовия. Или както тая битка, дето я скипна у двете кули, десет иляди изрода нагрухтяни с анаболи щеха да си измрат пред стената, ако не я бяха гръмнали.
Бонус. Беше зле тъмницата - в тъмна стая без отбласъци. И след като това им е 3 или 4 подобна битка, както и това казах, някой би сметнал, че са наясно какво трябва да направят, че да се вижда. Ся баш в тоя момент ли ще дирим реализъм, след като всичко останало е леш. Щото ако това е така, плот армора, спасяването с монтаж и удобната хореография да ни покажат колко са ни героични саможертвите също не важат.
пп. Никой не е по-разочарован от мен, че не ме кефи какво направиха. Беше 90 минути ГоТ екшън, дето идвайки по петите на последните 4 сезона трябваше да алфата и омегата на средновековното фентъзи великолепие със зомбета. А то беше миш-маш от вече неща, дето сме виждали в 13-ят войн, world war z, предишни мелета в самия ГоТ, всеки средновековен епос евър като заснемане и подход със се клишетата за ласт мен стендинг отпор. Ебаси лемавата работа с други думи. А можеше да е толкова повече. И в началото даже ми даде надежда, щото имаше интересни хрумвания за камерата.