Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

penzata
Forsaken

Re: Гледано напоследък, част V

Post by penzata » Fri Mar 15, 2019 1:55 pm

Спор няма, Родригез знае как да режисира екшън.

Това, че в оригинала второстепенните чиляци са чиляци :hihi: , не означава че в киното ще работи - даже повече се набива на очи :spite: , колко зле са нещата. Валц, Конъли и Али бяха потресаващи, но не колкото малкия хленчещ чиляк, който беше марианската падина.

Най-смехотворна ми бе сцената, която показваше причината за разрива на взаимоотношенията между Валц и Конъли - те тава вече бе повърня. :vomit:
The hardest battles are fought in the mind.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Mar 18, 2019 12:47 am

Гледахме Аквамен. Бая тъп филм. И чарът на Момоа не помага особено. Иначе шаренийка, лафчета. Вероятно най-приемливото от DC на голям екран от втория Батман на Нолан насам, но тя летвата е толкова ниска там, че не е трудно. Амбър Хърд демонстрира таланта на студентка от НАТФИЗ, въобще Джонито какво е видял в нея не ми е ясно.
6/10 щото след Justice League и Suicide Squad критериите ми са много занижени.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Mar 20, 2019 1:17 am

Мързи ме да обяснявам, защо Капитан МарвЕл е изключително тъп филм. :ninja:

Най-хубавото нещо в него е Бен Менделсон, а най-злето - Бри Ларсон. Положителни точки за момичето, което искаше да изпрати майка си в космоса, да се пуца с идзвъндземни (най-лейм начинът да утепеш макя си, но тя пък се върза; евала на чиляка).

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Mar 20, 2019 5:28 pm

Moridin wrote:
Sat Mar 09, 2019 9:42 am
https://www.cheatsheet.com/entertainmen ... more.html/

Вчера пробвахме да гледаме Equilibirum, за който си спомням много хайп навремето, ама честно казано е доста посредствен.
Та горното ми попадна, докато се опитвах да разбера защо хората толкова се кефят на тоя филм
Equilibirum е някакъв вид протич на 1984, но с по различен ситуационен сюжет и обратен край. Би трябвало да е сред запомнящите се заглавия за всеки харесваш качествен сай фай. Куца с ефектите, реално е някъде десетилетие май по-късно от Т2, а спец ефектите му са назад.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Mar 20, 2019 5:52 pm

"Еквилибриум" е филм, който много харесвах, когато бях на седемнайсет, ама сега, честно казано, не знам дали бих го сложил над другия шедьовър на същия режисьор - "Един луд кучи син" с Брайън Босуърт:
https://www.imdb.com/title/tt0113999/
Него пък много го харесвах, когато бях на десет и го даваха по двайсет пъти на седмица по няколко телевизии. Преди време го гледах, за да му се насладя най-после и без дублаж. Хареса ми :shock: Носталгично такова, ама българските дублажисти май са вдигнали нивото на актьорската игра.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Mar 20, 2019 6:23 pm

Дууууууууде, един луд кучи син беше ебаси хита у селската видеотека, в търсене на култов мега мъжки екшън за истински мъже с бащата му гледахме вехаес кутийката и си казахме е те тва е. Нищо не помня от тоя филм освен заглавието. Нещо като Човекът рак от марс (дотолкова, че не знам дали това е наистина филм). Ма па помня, че около тия филми с брачедките подбарахме Робо Джокс или нещо такова и само помня, че мацката (май единствената у филма) влезна по гол задник в мъжката баня... май :lol:
Големи времена и големи филмове набарахме от селската видеотека

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Mar 21, 2019 10:40 pm

Happy Death Day се оказа доста приятна Groundhog day-slasher-with cardiо чикия. :lol: Гледам, че двойката продължават да я дават по кината и ще взема да се метна.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Mar 21, 2019 11:13 pm

ебем го у слашера, пеге тринайска, скипвам с мощ :ninja:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 21, 2019 11:39 pm

coldie wrote:
Wed Mar 20, 2019 5:28 pm

Equilibirum е някакъв вид протич на 1984, но с по различен ситуационен сюжет и обратен край. Би трябвало да е сред запомнящите се заглавия за всеки харесваш качествен сай фай. Куца с ефектите, реално е някъде десетилетие май по-късно от Т2, а спец ефектите му са назад.
Фаренхайт 451. Има и други известни антиутопии освен 1984.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Mar 22, 2019 8:28 am

трубадур wrote:
Thu Mar 21, 2019 11:13 pm
ебем го у слашера, пеге тринайска, скипвам с мощ :ninja:
:lol: Да, забравих да го спомена. Въпреки, че е на Blumhouse, по-скоро е комедия. Не е кой знае какво, но става. Джесика Рот е готена.

Ако не друго, хонест трейлъро е бая смешен.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 22, 2019 5:21 pm

Нетфликса е голяма мания. Не съм им гигантски фен, ма филмето за MotleyCrue не е по зле от бохемската. :roll:

The Dirt - https://www.youtube.com/watch?v=-NOp5ROn1HE
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Mar 22, 2019 7:00 pm

The Dragon wrote:
Thu Mar 21, 2019 11:39 pm
coldie wrote:
Wed Mar 20, 2019 5:28 pm

Фаренхайт 451. Има и други известни антиутопии освен 1984.
Може и на него, и по-скоро микс между двете, но ти какво опитваш да покажеш. Но все пак освен финала доста повече прилича на 1984. И като сте толкова против конпиративните теории ми кажете, защо този еталон във фантастиката няма модерна екранизация? 451 наскоро го направиха.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Mar 24, 2019 11:03 pm

Captain Marvel беше изненадващо приятен. 8/10
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Tue Mar 26, 2019 11:49 am

Изгледах и аз най-накрая Spiderman into the Spiderverse и трябва да призная, че много добре им се е получило, анимацията беше супер, сюжета на високо ниво, малко лошите бяха едни такива безлични и само щриховани за цвят, но всичко останало беше бонбон. Ще се вземе за колекцията определено.

Mary Poppins Returns - Емили Блънт ми допада и като жена и като актриса, та реших да гледам този мюзикъл въпреки, че не харесвам оригинала с Джули Андрюс (но пък Saving Mr. Banks ми хареса много), но този път бях приятно изненадан, песните на Лин Мануел Миранда бяха много добре втъкани в основната линия, изпълненията на всички герои (включително и на децата) бяха супер, Емили е изключително чаровна жена и тази роля ѝ пасна като ръкавица. Имаше и анимационна сцена, по подобие на оригинала, имаше и малко драма за цвят, но като цяло солиден филм.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sat Mar 30, 2019 5:25 pm

Captain Marvel - след доста негативни коментари за този филм из нет пространството, реших да замъкна задника си до близкото кино и да видя аджеба за какво толкова иде реч. Ами напълно стандартен origin история се е получила, Бри не ме издразни с нейното изпълнение, направи си ролята, каза си нещата, опита се да играе малко, някъде ѝ се получаваше, някъде не чак толкова, но като цяло не видях нещо фрапиращо. Имаше си ефекти, като за филм от MCU, като адмирации получава CGI подмладяването на Сам Джаксън, агент Коулсън и Лий Пейс - постарали са се хората от екипа по специалните ефекти :)

Сцените с котката ме попиляха от смях, нямаше такава дебилщина, но се изкефих на макс, нямаше като че ли ясно изразен лош в този филм, нямаше дефинирано "зло" с което да се сбори Капитанката, но като за начало на нейната история съм доволен от видяното, повече ми хареса от първия Капитан Америка, първия Тор и Пантерката, но не може да се мери с първия Guardians of the Galaxy. Една идея по-слаб ми дойде от Доктор Стрейндж и Човекът-Мравуняк, но напълно приличен филм се е получил.

Последната сцена след всички надписи ме остави с доста въпроси и теории, които май ще се отразят на Ендгейм - ако някой може да ми я обясни в спойлер ще му бъда благодарен, че аз имам някакви догадки, но не знам доколко са правилни.