Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Roland » Mon Feb 11, 2019 8:20 pm

Дем, я ми кажи, в прав текст: според теб Блейзи Форд казва ли истината, или не? Направил ли е Кавана това, в което го обвини, или не?

В крайна сметка до това опира всичко. На кого вярваш ТИ?
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Feb 11, 2019 9:40 pm

По-скоро да, но съм наясно, че това до голяма степен се дължи на силната ми предубеденост срещу Republican fundies и punchable face-a на Кавана, а не на някакви обективни фактори и логика.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Feb 11, 2019 10:05 pm

Demandred wrote:
Mon Feb 11, 2019 9:40 pm
По-скоро да, но съм наясно, че това до голяма степен се дължи на силната ми предубеденост срещу Republican fundies и punchable face-a на Кавана, а не на някакви обективни фактори и логика.
Няма обективни фактори и логика? Странно...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Feb 12, 2019 3:36 am

Сори, ама точно случая с Кавана е прекрасна илюстрация за това как ако чичаците с власт в САЩ си го поставят за цел, дори половината държава да вие от възмущение срещу тях, пак ще си направят квото си поискат. И как тези така страшни и митични последици от обвиненията в сексуален тормоз, когато опре до златните фратбойчета от Ivy Leagues varsity teams на Америка, са си точно това - мит.

Не знам какво сте гледали/чели около тая супер гнусна и цинична история с Кавана, но против него се изказа сума народ - негови съученици от Йейл, ACLU, the American Bar Association, че даже и пенсиониран върховен съдия. За липсите в паметта на Блейзи-Форд пък се изказаха психолози, които показаха, че такива е нормално да има при травматични преживявания. Кавана беше доста по-неубедителен в жалките си опити да оправдае барф календарчетата си и цялостното си свинско поведение от онова време. Върху това се наслагват истериите му, които демонстрираха ясно как тоя точно никога няма да може да заеме обективна бипартийна позиция + приказките му как трябва да се даде още повече власт на президента, щото горкичкият в момента си няма никва. Това в случай, че не ви е ясно защо Тръмп и републиканците в Сената се насраха от зор да го пробутват. ФБР разследването също беше пълен фарс за замазване на положението и беше просто поредното доказателство за това, че няма никво значение кво искат феминистките в страната. Кво повече е нужно, за да се разкара човешки боклук като тоя от доживотна позиция в най-високата съдебна инстанция в САЩ? Ако живеехме в нормален свят, а не в зоната на американския здрач, тоя не само щеше да бъде дисквалифициран за всяко едно от тея неща поотделно, ами нямаше да стигне и до номинация. Това, че го потвърдиха е ебаси омерзителния абсурд.

Да добавя малко към Страшните Бели Петна В Паметта На Блейзи-Форд - най-страшното преживяване на секшуъл харасмент, което съм имала беше в Париж, когато един пич се влачеше след мен с викове Je t'aime! Je t'aime! в една безлюдна улица зад Сакре Кьор и като му казах да се разкара, щото ще го ударя, взе да крещи френетично OUI! OUI! FRAPPES MOI!!!! Ако ме питате кво съм правила с деня си след като му избягах, няма да мога да ви кажа, както няма да мога да ви кажа как се прибрах от там до хотела си. Просто тея неща някак си нямаха особено значение за мен, щото бяха тривиални всекидневни глупости, случили се веднага след нещо, което ми изкара акъла. За щастие съм от късметлийките, на които ей това е най-страшния спомен. Други са имали по-кофти късмет от мен. Датата също не я помня, не помня кво бях яла или пила, както не помня и нищо от това как изглеждаше улицата, на която се случи случката, освен че беше безлюдна в този точно миг. Не помня нагоре или надолу бягах, наляво или надясно. Помня, че бягах към шума от коли и основно ме вълнуваше шумът от стъпки след мен. Просто мозъкът ми имаше други приоритети в момента. Ако Блейзи-Форд си измисляше съм сигурна, че щеше да ни разкаже доста по-подробна история, вместо да се самопрострелва в стъпалото пред много притеснените от феминистичната световна доминация чиляци и чилячки на планетата.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 12, 2019 8:15 am

Very this...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 16, 2019 8:33 am

И май ще се окаже че Джеси Смолет лъже... ех горката невинна жертва на расизъм и хомофобия. Обаче всички си написаха outrage парчетата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 16, 2019 9:16 am

The Dragon wrote:
Sat Feb 16, 2019 8:33 am
И май ще се окаже че Джеси Смолет лъже... ех горката невинна жертва на расизъм и хомофобия. Обаче всички си написаха outrage парчетата.
Нищо подобно не се е оказало, но добре, че са хората като теб, винаги първа писта да вярват, че хомофобия и расизъм не съществуват.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 16, 2019 2:39 pm

Roland wrote:
Sat Feb 16, 2019 9:16 am
The Dragon wrote:
Sat Feb 16, 2019 8:33 am
Нищо подобно не се е оказало, но добре, че са хората като теб, винаги първа писта да вярват, че хомофобия и расизъм не съществуват.
Ооо има ги. Просто не и в този случай. След като от Чикагската полиция арестуваха двама нигерийци...

Историята намирисваше от самото начало.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Feb 16, 2019 3:38 pm

Тази история наистина се мени постоянно...

След като полицията задържала двама нигерийци, които имат връзка със сериала, претърсила апартамента им и ги пуснала, без да предяви обвинения, самият актьор си наема супер тежък defense attorney - Майкъл Монико - защитник също така на Майкъл Коен, бившия адвокат на Тръмп.
Интересно защо точно след освобождаването на нигерийците Джеси Смолет решава да се екипира с толкова тежък защитник? Защо му е защитник, нали е жертва? И то точно този адвокат...

Доста мътна и неясна история, наистина.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 16, 2019 6:29 pm

Нула причина за съмнение на този етап, освен ако човек умишлено търси причина да се съмнява :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 17, 2019 2:54 am

Още отначало имаше сериозни причини за съмнение, и то се оказа оправдано според последните новини по случая - https://edition-m.cnn.com/2019/02/16/en ... tt-attack/
Two law enforcement sources with knowledge of the investigation told CNN that Chicago Police believe Jussie Smollett paid two men to orchestrate the assault.
The brothers, who were arrested Wednesday, were released without charges Friday after Chicago police cited the discovery of "new evidence." The sources told CNN that the two men are now cooperating fully with law enforcement.
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 17, 2019 3:06 am

Цитирай ми КОНКРЕТНИТЕ причини, които ТИ имаше “още от начало”. Иначе може и да е излъгал, макар че никаква земна причина няма. Но фактът е, че множество хора почнаха това от презучпцията да не вярват, че queer black man може да е искрен за hate crime.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Feb 17, 2019 3:37 am

Причини бол. Инцидентът се случва в 2 през нощта през зимата в Чикаго. Нападателите носят със сeбе си белина и въже, тоест не просто са минавали оттам и са срещнали случайно Смолет, а са чакали в студа да му щукне да иде да си купи сандвич. Колко вероятно ти се струва това? И защо по дяволите ще викат "this is MAGA country" в Чикаго, където Тръмп беше тотално размазан на изборите. Смолет е отказал да даде мобилния си телефон на полицаите. Няма свидетели. Всичко става на едно от много малкото места в района, където няма охранителни камери. И т.н.
Don't be a lawyer!

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Feb 17, 2019 7:51 am

Аз не съм имал каквито и да било съмнения от началото. Сега, като чета на Дем описанията, виждам защо би имало причини за съмнения, но аз не се бях зачитал толкова подробно. Видях, че чернокож гей е нападнат на улицата, стана ми жал за него, казах си "Ужак, горкият човек, Америка е пълна дупка." В по-философски план се замислих как участието в някакви филми и сериали не ти дава броня срещу трудностите на живота - пак можеш да станеш случайна жертва на насилие, пак можеш в един момент да останеш без работа. Като четох за този напълно неизвестен за мен актьор, когото са пребили на улицата, се сетих как преди половин или една година туитър гръмна, когато на друг, напълно неизвестен за мен актьор, му се бяха подигравали, че станал продавач в цветарски магазин. И човекът много хубаво го беше казал "Нямам роли, а имам сметки, трябва ми работа, затова почнах тук." И така...

Но когато видях, че невинната жертва се lawyer up-ва с най-тежкия и солиден защитен адвокат в града, вече разбрах, че не му е чиста работата. Човек не се екипира за планинско категерене, ако ще ходи на кафе в мола.
От изтеклата дотук информация, случаят изглежда ясен - неизвестен актьор, искащ името му да влезе в публичното пространство, наема двама статисти от своя собствен сериал, за да го понабият, уж крещейки "this is MAGA country". В последствие полицията си поема разследването, намира ги двамата, задържа ги за два дни, те се съгласяват да сътрудничат напълно, ако полицията не предяви обвинения, затова излизат. Същия ден актьорчето си взема най-скъпия и тежък защитен адвокат, работил за хората на Тръмп, защото осъзнава, че му е спукана работата. За момента нещата ми се струват такива.

Ще видим дали е така. Както казах и в предишните си постове, когато обсъждахме обвиненията и обвиняемите - неслучайно си има система и органи на реда, които да разследват случаите и да преценяват. Не може да си казваме "Важното е какво ми говори интуицията, важното е дали този човек би могъл да е виновен!". Трябва да се докаже от компетентни органи дали е виновен. Защо хората си мислят, че могат да вършат работата на детективи и следователи, специално обучавани за това и с дългогодишна практика в какви ли не случаи?

И този случай показва нещо, което хората май са позабравили - цветът на кожата и сексуалността НЕ са черти на характера. Един чернокож гей може да е точно толкова лъжлив, корумпиран, нагъл и алчен за внимание, колкото един бял хетеро мъж. И двамата могат да лъжат, да мамят, да се преструват на жертви, когато не са. Ако човек е цветнокож или ЛГБТ, това не изгражда около него ореол на моралността, не го прави добър и благороден човек.

С фалшиви обвинения (ако действително се докажат като фалшиви), Джуси Смолвил, или както там се казва, не прави услуга нито на чернокожите, нито на гей хората. И вината в случая си е напълно негова, а не системата или на обществото.
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 17, 2019 11:14 am

Ъъъъъ защо да не lawyer-up, ако имаш парите (които, бидейки част от Empire, имаш)?

А за на Дем глупостите. Аз живея в този град И в този квартал. Това е по-безопасна част от Чикаго, но т.нар. “криминален туризъм е доста силно застъпен тук - хора от бедните части на града идват да ограбват в по-слабо защитените квартали. Ние сме гей гетото, така че ако човек го избива на хомофобия, е НАПЪЛНО естествено да дойде в Лейквю. И това е единственото място, където чернокож мъж може да отиде на гей бар. Идиотската идея, че видиш ли в Чикаго няма МАГА психопати, щото статистиката не е дясна, не знам с какви думи да я критикувам. Тук в деня след изборите имахме купчина червени шапки в магазина за луксозни понички. МАГА-уроди има навсякъде, без значение колко ляв “като цяло” е градът. Това са все така над 30% от населението, не е като всичките да са в Луизиана.

И разбира се остава въпросът защо. Защо Смолет би искал да организира подобен стънт? Никаква рационална причина няма, но това не е фактор, ако СИЛНО искаме да е лъжец.

Бтв, никакъв проблем нямам да си посипя главата с пепел, ако наистина се окаже инсценировка. Но докато нямам твърдо доказателство, съм категорично на негова страна. Единствената причина изобщо да водим тоя разговор, е че има хора като мен, които вярват на жертвите.