Ееее, айде сега - Азия Ардженто се чука с някакво пишлеме, после Dr. Horrible виновен

Според данни за официалния клейм (https://www.yahoo.com/lifestyle/unpacki ... 12728.html) Азия Ардженто му е била ментор и модел за подражание дълги години и е била фигура с власт и влияние над него.
В деня на събитието момчето я е постило в хотелската стая, заедно със свой роднина. Ардженто помолила на роднината да си тръгне, защото искала да поговори лично с момчето. Роднината си тръгнал, Ардженто сипала алкохол на момчето, на по-късен етап почнала да му показва писма, които уж му писала, после го бутнала на леглото, свалила му панталоните и почнала да му прави свирка. Когато пенисът се еректирал от докосването и близането, се качила върху него и правели секс.
Основанията му да я съди са:
According to the documents, Bennett made more than $2.7 million in the five years before the alleged assault, but now makes $60,000 a year. He attributes the drop in income to trauma from the sexual assault, his lawyer wrote, per the Times.
Ардженто в момента отрича всичко, казва, че били просто близки приятели, че напоследък момчето ѝ звъняло да я моли за заеми, затова с приятеля ѝ (дето се самоуби) се съгласили да му дадат 380 бона, за да "не се намесва повече в личния им живот".
Сега, нито съм бил там, нито съм виждал документа, затова тука си приказвам на базата информацията, която имам. Но това изобщо не ми се струва ок. И да, може законово да не е "блудство с дете", но в по-широкия смисъл на думата "блудство", който се отнася за всеки вид сексуална или морална мерзост и дава корен на думи и изрази като "блудница" и "блуден син", съм решил, че е уместно определение.
Иначе според мен случая е качествено различен от този с докторанта, който е първо, голям мъж с магистърска степен, второ говори за многократни опипвания и намеци години наред, съчетани с имейли "миличко, днес няма да те целувам, щото ме боли гърлото". И е ясно, че в неговия случай е имало някаква форма на съгласие, дадено от голям зрял човек. И оправдания като "направих го, за да не навредя на академичната си кариера" не могат да извинят всичко. Вярно е това, което казват @Amelia и @Moridin - че в такива отношения дипломният ръководител има силата да те смаже, ако нещо му е криво. И е вярно, че тая жена заслужава да бъде наказана заради това, че така нагло е злоупотребила с позицията си и е накарала докторант да избира между кариерата си и това да бъде опипван от нея. Оставка и затвор! Но... все пак докторантът е имал избор. Кофти избор и гаден избор между две гадни неща - да се откаже от академична кариера или да остави лелчето/бабичката да го опипва както си ще. И той е избрал да се развива в академичната стълбица на цената на моралния си интегритет... Както казах - тя няма право да иска тая цена и заслужава наказание. Но пък той я е платил. Поканила го е в Париж преди официалното начало на докторантурата и още от първата вечер го е опипвала - знаел е какво става. После в продължение на цялата докторантура го е опипвала, писала му е имейли като цитираният по-горе, явявала се е пред вратата му с реплики "нямам ток, ще спя у вас шест дни" и го е опипвала всяка от тези шест нощи. И той после я съди, че го е насилвала, като предлага доказателството, че препоръчителните писма, които е писала за него, са били... твърде стандартни. И съдът открива, че това доказателство е слабо, защото препоръчителните писма били подобни, като на всички други докторанти. В смисъл... това означава "стандартни", как можеш да доказваш нещо с това, че някой е писал стандартно

Според мен ситуацията с едно незряло момче е доста различна, както е различно и влиянието, което има един възрастен, зрял човек, дългогодишен ментор фигура за подражение. За мен деянията на Ардженто се наричат child grooming и са несравнимо по-гнусни от тези на загорялата академичка.
Което не значи, че самата Ардженто не е била насилена от трижди по-гнусния Харви, ест. Но когато тя говореше на Кан тази година "И в момента сред хората тук има такива, които трябва да отговарят за поведението си, поведение което няма място в тази индустрия и в никоя индустрия", нямаше как да предположа, че е говорила за себе си