Assassin's Creed 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4193
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Assassin's Creed 2

Post by трубадур » Sat Jan 21, 2017 2:56 pm

То и в бандите на ню йорк се млатеха пожарникарите, не е като кракд да са открили топлата вода, даже споменават самите банди в статията им, като говорят за боксовите мачове, пак показано във филма. Знам, че си наясно, ама аз да си кажа - щото доста харесвам тоя филм.

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4672
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by alshu » Sat Jan 21, 2017 4:17 pm

Ми не съм го гледал, но подозирам че хич не е за мен, а че го харесваш, май вярно си го казвал един-два пъти.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3600
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Assassin's Creed 2

Post by Killua » Thu Feb 16, 2017 9:18 pm

https://nova.bg/news/view/2017/02/14/17 ... оубийство/
Руснак бил пробвал Leap of faith. Опитът завършил с неуспех.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Assassin's Creed 2

Post by Amelia » Fri Feb 17, 2017 8:37 am

Кредото на атентатора......

...........................................................................................................

:-| :dash:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4193
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Assassin's Creed 2

Post by трубадур » Fri Feb 17, 2017 10:14 am

Тая история мисля, че е от 2012-та некъде :ninja:

Кредото на атентатора е култ обаче

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by AlDim » Sun Nov 25, 2018 9:59 am

Цъкам Ass Creed: Odyssey вече десетина часа. След като Origins взе няколко шепи назаем от Witcher 3, Odyssey довърши работата и си крадна и системата за диалозите и куестовете. Обаче концептуалните прилики с Witcher 3 не по никакъв начин не са достатъчни, защото Odyssey има тотално аматьорски написани куестове и диалози, които биха минали за прекалено бутафорни дори за Xena: Warrior Princess.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4714
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Assassin's Creed 2

Post by Matrim » Tue Nov 27, 2018 1:16 am

Днеска почнах Odyssey и засега доста ме радва. Може би защото съм играл само първия AC, и то само за няколко часа. Очаквах повече паркур да има, но може би по-нататък. Диалозите не са нещо особено, но на фона на новия Tomb Raider стават. Само тия идиотски "гръцки" акценти ме дразнят доста, защото са толкова излишни при положение. Графиката е страхотна и върви добре на моята не чак толкова мощна щайга.

В една от мисиите трябваше да утрепа някакви миниъни, убих един-двама, спипаха ме и ме убиха. Обаче като се зареди сейва - bounty hunter-ът, който уж мен трябваше да гони изтрепа набързо всички миниъни и свърши мисията. :lol: Не знам това бъг ли е или предвидлив дизайн, но много ме развесели.

Иначе да, явно здраво са се "вдъхновявали" от Witcher 3, за хора с огромни проблеми с ориентирането обаче това, че са отишли с една идея по-далеч и конят автоматично може да те води към целта на куеста е много добре дошло.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19485
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by Xellos » Tue Nov 27, 2018 8:00 am

Супер неглиже си е Одисеята, нищо че сценария е в джаза (направо гръцко с превод) определено с Касандра е по-фън обаче. Гепили са си кво ли не от къде ли не, ма поне е забавно мишмашче И КАТЕРЕНЕТО Е ЛЕСНО. Корабите са бая бледо доене на Флага, ма що да няма още от същото като кефи. Това с наемниците и култа не е зле системата, а за хора дето ги мързи на лесна трудност не се налага и да разпитваш секо нпц за инфо и коня още от изпод Байек беше на автопилот. Тука има само неква ненужна екстра да си прав на седлото..., обаче Unicorn skin-а за коня е яка ебавка... :D Аз и в Египет главно се кефех да разглеждам наоколо красоти, тия хора как са обзавели толкоз огромна карта с толкова много детйли с делвички, чепки грозде, цветенца и помиярите по улиците, че просто шапка им свалям за труда. Баси екскурзиите си правя с последните асасини. Длс-то за фараонското проклятие с Байек не е лошо никак, особено field of reeds при Нефертити си е красотичка. Иначе са пак малака малака до припадък... :mrgreen:
Абе шматкане по слъчеви плажчета дори и на монитора е разтоварващо тия дни, ...and there is always another goat в тая игра :)

освен това...Alkibiades :)
Spoiler: show
https://www.youtube.com/watch?v=wS5fXst ... VkxuMsJY5g
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4714
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Assassin's Creed 2

Post by Matrim » Sat Dec 01, 2018 2:03 pm

Доста се зарибих по тая игра, нищо че не съм сигурен какво я прави толкова пристрастяваща. Почна ли обаче, няма спиране. Двубоите с легендарните животни носят най-голямо предизвикателство засега, иначе умирам главно когато стана твърде самонадеян. Доста съм зле в промъкването, но честно казано няма голям стимул да си добър, защото последствията ако те спипат не са "Mission failed" и враговете имат склонността да не те атакуват всички наведнъж, а групички, които човек може да победи без много зор.
Сюжетът засега е тъпичък и страничните мисии нямат интересните герои и обратите на Witcher 3, но какво да се прави. Радва ме разнообразието на оръжия - голямото диво прасе ме направи сам да си говоря като бях с копие, но с кинжал аз го попилях. Realism for the win!
Картата е толкова огромна и красива, че еднообразието на мисиите и враговете още не ми е особен проблем.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4714
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Assassin's Creed 2

Post by Matrim » Tue Dec 11, 2018 12:51 am

Достигнах до два от трите финала, не знам дали ще имам нерви да докарам и до третия, защото сюжетът в тази игра е много зле. Трепеш, трепеш култисти цяла игра без милост и накрая две минути диалог с лидера им и има опция да го пощадиш? Че даже и да флиртуваш с него? :P Аз, разбира се, избрах да пофлиртувам, защото това беше черешката на тортата на нелепостта.

"Семейният" финал пък беше твърде захаросан и лесен за постигане.

Другият култов момент беше като отидох на олимпийските игри. Има цял куест да спасиш някаква жена, обвинена в това, че се е вмъкнала сред зрителите, което забранено за жени. Обаче няма никакъв проблем ти да участваш в игрите дори и да играеш с Касандра. :lol:

Иначе битките стават много забавни към края, като имаш повече адреналин и специални engravings, с брадвата на минотавъра толкова народ изклах. Но мисиите са твърде еднотипни от начало до край, враговете еднообразни, а това, че уж си на страната на доброто, поне в известна степен, а трепеш войници, които просто си вършат работата без никакво замисляне е доста дразнещо. Или това, че може съвсем открито да помагаш на Атина, след това на Спарта, после пак на Атина, без никой даже да възрази, да не говорим за по-сериозна реакция.

Другият култов момент беше като наемникът от ниво 1 ме гонеше, аз го натупах толкова бързо, че разбрах, че бил най-якият наемник, че и култист при това, чак след като го заколих. Други, уж по-слаби наемници ме затрудниха много повече като почнах да играя на последното ниво на трудност (който е измислил пламтящите мечове, да мре в кофите).
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by AlDim » Wed Dec 12, 2018 9:40 am

Аз продължавам да цъкам играта. След 15-20 часа основните куестове, персонажите и конспирацийките задобряват значително. Освен това като историк със специалност древна Гърция и Рим съм искрено впечатлен от перфектно направените градове (така де, ако изключим "леката" хипербола със статуите, но това си е съвсем ОК в контеста на играта). Делфи и акрополиса в Атина са изключително археологически точни и улавят духа на епохата по невероятен начин. Диалозите с образи като Сократ и Алкибиадес са перфектни, само ми е жал, че това качество е доста непостоянно в играта като цяло. На момента играта има и учудващо добър (и политически некоректен) хумор. Страничният куест с пича, получил пророчество за майка си и баща си от оракула в Делфи, спокойно би могъл да се пласира като епизод на South Park.

Иначе геймплейно играта е добра като цяло, но нито един елемент не се отличава с нещо особено. Морските битки са прилични, но са много окастрени спрямо Black Flag и Rogue. Битките са достатъчно разнообразни, но все още са леко дървени, следвайки стандарта на останалите Ass Creed игри. Стелтът е по-слаб от по-старите части и не е особено ефективен. Mercs системата е опростена версия на Nemesis системата от Shadow of Mordor. Битките с някои наемници (и с Култа) са доста забавни, така че са сред по-добрите геймплейни елементи. Също както в Origins детективките елементи са Witcher 3 за бедни. В края на краищата комбинацията от всичките тези нелоши елементи прави играта достатъчно добра и зарибяваща, за да ме залепи часове наред, така че не мога да се оплача чак толкова.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by AlDim » Wed Jan 16, 2019 9:10 am

Минах Assassin's Creed Odyssey.

Играта си имаше проблеми, но като цяло беше страхотна. Като за първи опит да правят RPG на Ubisoft Quebec им се е получило повече от добре. Като игнорирах рандъм куестовете, повечето от основните и страничните бяха много добри. Не бяха чак на нивото на Witcher 3, но то нищо не е. Това, което най-много ме изненада обаче беше страхнотния хумор и начина, по който е преплетен с по-сериозните елементи. Окото на Циклопа, Тестиклис и Олимпийските игри, туристическата индустрия на Крит, диалозите със Сократ, всички "мисии" с Алкибиад - за първи път на Ubisoft комедията им се отдава толкова добре. Общата история не беше нещо кой знае какво, но беше достатъчно зарибяваща.
Битките не бяха особено забавни в началото, но като нагрухах повече умения станаха далеч по-правилни.

Като цяло считам, че това е най-добрият Assassin's Creed от Black Flag насам и си струваше 100-те часа игра. Солидна девятчица.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4193
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Assassin's Creed 2

Post by трубадур » Wed Jan 30, 2019 10:22 am

Касандра е гола - има мод за това, изглежда покъртително, но все пак :lol:
Освен това най-сваляният мод позволява да си туикнеш играта, че да не се занимаваш с левел листове или поне екс пи то да е по-нормално, демек можеш да си скиташ из целия свят свободно, ако не ти се занимава с глупости и рестрикции. А и най-вече да се скипне досадното млатене с врази по-висок левел, които ти отнемат минути да утрепеш, докато ти си на един хит живот. Макар че най-паметният ми момент беше 2 часов рейд на един храм, където всичко беше юбер над мен, но все тая. :mrgreen:

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by AlDim » Wed Nov 13, 2019 12:07 pm

Цъкам вече бая време епизодите на първия експанжън, Legacy of the First Blade. Ubisoft си мислят, че историята тук е особено дълбока и драматична, но всъщност е невероятно зле. Натакас, великият възлюбен на Касандра е най-безинтересният от всичките й забивки за 120 часа игра. Гледа като теле в железница през цялото време, има супер рандъм на вид модел с ужасни анимации, диалозите с него са супер невдъхновени и цялостният романс е тотално в гъза. Още повече цялата ситуация е невероятно предвидима и още повече - не ти дава никакъв реален избор. Поне бащата на Натакас, Дариус, има малко повече характер и далеч по-добър дизайн, но и той е доста дървено написан. Няма абсолютно нищо в тия 20 часа игра, което да се доближи до основната история. Искрено ми липсват лиготиите на Alcibiades, философиите на Socrates, замечтаният Herodotus, а откъм драма събитията в Атина си остават без еквивалент.
Единственият по-задълбочен романс, който бих приел за Касандра, е с някой като Brasidas, но уви това няма как да се върже с реалните исторически събития...
И все пак сравнете химията в тази сцена: https://www.youtube.com/watch?v=BzTSog0Yu64
С тази: https://www.youtube.com/watch?v=1TCE8W_45Jw
Или ако ще се забива с персиец, не е като да нямат шибан пример от собствения си франчайз, деба: https://www.youtube.com/watch?v=nCflaG4CtFI

Въобще fuck this shit!! Искрено се надявах, че експанжъните ще държат ниво както тези на Witcher 3, но засега първият е пълна излагация. :x

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 19485
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Assassin's Creed 2

Post by Xellos » Sun Nov 17, 2019 6:39 pm

Мда Касандра яко е снижила нивото, не че не олигви безразборно половин гърция докато левълва :D

@AlDim
Пробва ли, тоя туристическият режим на ориджинс (Discovery Tour ), тва нейде из твойта специалност. Мене като лаик ме отвя доволно, идеално разтоварване и гледки, пък ако зема и да запомня нещо. :heart: :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=3jiq1o1NJXY
If you have come to these pages for laughter, may you find it.
If you are here to be offended, may your ire rise and your blood boil.
If you seek an adventure, may this story sing you away to blissful escape.
If you need to test or confirm your beliefs, may you reach comfortable conclusions.
All books reveal perfection, by what they are or what they are not.
May you find that which you seek, in these pages or outside them.
May you find perfection, and know it by name.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests