Random Book Stuff
Re: Random Book Stuff
Ъм, по снимките шрифтовете в книгата изглежда да са times new roman и century gothic (или calibri). Бтв, доста красиво издание, но идеята ми е, има ли въобще издателство в България, което да ползва шрифтове с руски знаци
- penzata
- Forsaken
Голяма част от българските издателства използват шрифтове, които графично наподобяват (са идентични с) руската кирилица, а не българската:
Примерно, аз харесвам шрифта Adys, който е разработен за дислектици и графично е преработена смесица между двете кирилици.
за сравнение:
Calibri:
- Spoiler: show
Примерно, аз харесвам шрифта Adys, който е разработен за дислектици и графично е преработена смесица между двете кирилици.
за сравнение:
Calibri:
The hardest battles are fought in the mind.
- penzata
- Forsaken
Онзи ден, шматкайки се из Ориндж, попаднах на тази книга:
Не коментирам съдържание, защото не знам за какво става въпрос, нито "познавам" авторката, но заглавието просто ме попиля.
Не коментирам съдържание, защото не знам за какво става въпрос, нито "познавам" авторката, но заглавието просто ме попиля.
https://www.goodreads.com/author_blog_p ... oom-in-may - Лоис Бюджолд обяви, че в края на май ще бъде публикувана нова повест в поредицата за Майлс Воркосиган.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
В момента на Angry Robot върви промоция на първата книга от трилогията Legends of the Duskwalker на Jay Posey - Three
https://www.angryrobotbooks.com/2018/05 ... most-free/
Книгата е много приятна комбинация от постапокалипсис и киберпънк с интересни идеи, и е първа част от завършена трилогия, но може да се чете самостоятелно. Понеже съм чел няколко неща на автора и всичко до сега ми е харесало доста, реших да му направя малко реклама (другата му серия е военна фантастика/трилър - Outriders, също много добро четиво).
https://www.angryrobotbooks.com/2018/05 ... most-free/
Книгата е много приятна комбинация от постапокалипсис и киберпънк с интересни идеи, и е първа част от завършена трилогия, но може да се чете самостоятелно. Понеже съм чел няколко неща на автора и всичко до сега ми е харесало доста, реших да му направя малко реклама (другата му серия е военна фантастика/трилър - Outriders, също много добро четиво).
Elves dig rocket launchers.
- penzata
- Forsaken
Починал е Филип Рот. Мир на праха му.
Доста як материал за нещата, които правят един герой “як” VS нещата, които го правят “simpathetic”.
https://m.mythcreants.com/blog/the-best ... eir-candy/
https://m.mythcreants.com/blog/the-best ... eir-candy/
And you can't dance with a devil on your back...
Яко, мерси, че постна!
Хаха, за Фиц и прекалено многото спанак.
Хаха, за Фиц и прекалено многото спанак.
shadow dance nikoga ne luje
Баш Робин Хоб да дадат за пример на несполучлив герой.. Сега, на Фиц може да му се случват много гадни неща, но е фактологически невярно, че "he never succeeds at ANYTHING". Даже най-първата му мисия е голям успех (Fitz fixes feists fits. Fat suffices). В края на книгата мисията му също е успешна, въпреки че не се получава точно както трябва. Даже и любовни успехи си има човекът. И т.н. Това, че той обича да си се самосъжалява, е отделен въпрос и не е точно по candy-spinach спектъра, доколкото аз го разбирам.
В коментарите някой е писал, че в зависимост от историята, която разказваш, може да е напълно в реда на нещата да залитнеш в едната или другата посока. Все пак универсална рецепта за добро писане и добри истории и герои няма. Затова имаме различни жанрове и поджанрове и разнообразието е важно като цяло.
В коментарите някой е писал, че в зависимост от историята, която разказваш, може да е напълно в реда на нещата да залитнеш в едната или другата посока. Все пак универсална рецепта за добро писане и добри истории и герои няма. Затова имаме различни жанрове и поджанрове и разнообразието е важно като цяло.
Според мен авторът на статията просто е чел само първата книга от първата трилогия
Бтв и аз съм чел само първата книга и основната причина беше именно, че Фиц ми беше твърде депресиращ. Смисъл, дори накрая като спасява деня, пак го пребиват почти до смърт и му нанасят масивен nerve damage с отрова ебаси!
О уау.
Непременно трябва да наваксаш с Хоб, мисля, че ще ти хареса доста
Непременно трябва да наваксаш с Хоб, мисля, че ще ти хареса доста
Точно това е странното - че аз наистина много искам да ги прочета останалите й книги, но това Фиц колко фигуративен и буквален бой яде постоянно ми дойде твърде нанагорно.
Не че там не се случват гадости пак, ама поне са разпръснати между различни персонажи
И това пак опира до различни хора, различни предпочитания, затова разнообразие да има. Аз нямах такъв проблем с Фиц, но на мен разни депресивни истории обикновени ми влизат много добре.