Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
coldie
Archmage
Posts: 2406
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by coldie » Fri May 04, 2018 6:15 pm

"Тъпотия безкрай"
Заяжданията някъде другаде. Бел. Ян
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
Martix
Mistborn
Posts: 1462
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Martix » Fri May 04, 2018 8:41 pm

@alshu
Локи още е злодей, при това втория им топ такъв, но му липсва човечността на Танос. Плюс това е глупавичък (както се вижда и в този филм).
Съмнява ме да са крали каквото и да било от TTGL, най-малкото Танос е около сто пъти по-стар герой от анимето и съответно арките, от които е сглобен Infinity War са написани много години, преди TTGL да се пръкне.

И си прав, че "най-добрия злодей" кънти на кухо. Но ако кажем "най-добрия злодей на MCU", тогава мнението става далеч по-плътно, най-малкото защото в MCU я има 5-ма злодеи които да не са пълна скръб, я няма. :wink:
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29417
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Roland » Fri May 04, 2018 10:29 pm

На второ гледане ми хареса повече. Но не много повече.
Spoiler: show
Все така ми пука само за смъртта на Спайди, щото е сладък :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
alshu
Ascendent
Posts: 4604
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by alshu » Sat May 05, 2018 1:01 am

Martix
Съмнява ме да са крали каквото и да било от TTGL, най-малкото Танос е около сто пъти по-стар герой от анимето и съответно арките, от които е сглобен Infinity War са написани много години, преди TTGL да се пръкне.
Ъххх, героят очевидно е по-стар от анимето, да не говорим, че е вдъхновен от един оооще по-стар герой създаден от Джак Кърби, но аз не говорех за него, а за мотивацията му.
Доколкото знам в оригиналната Infinity Gauntlet тя е по-различна :lol: :lol: :lol: отколкото тук...затова и вадя TTGL. Тукашната ми напомня повече за идеологията на учителя на Росиу, която иронично почна да следва и сам.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 206
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Lyanna Stark » Sat May 05, 2018 1:02 am

Днес най-после се наканих да гледам филма. Доста ми хареса, но и съм съгласна с много от критиките в ревюто на Роланд (без тази за характеризацията, като за такъв филм ми беше окей; но миниъните на Танос вярно бяха много никакви).

Имах два основни проблема с този филм, които ще сложа в спойлър таг. (Предупрежадавам, че втората точка е изразена в ДЪЛЪГ КАПС ЛОК РАНТ на тема естествения прираст на населението.)
Spoiler: show
Първо, реакцията ми на всяка една от "шокиращите" смърти в тоя филм беше "Да бе, ей сега ви повярвах, че сте го убили", т.е. емоционалния импакт за мен беше нулев. Беше все едно чета поредния комиксов ивент и някой убива Улвърин или Капитан Америка - не ми пука особено, защото знам, че в следващия малоумен ивент ще го съживят с поредната изсмукана от пръстите космическа сила/мистична сила/тайм травъл/каквато друга глупост е измислил автора. (Заради тези безкрайни и досадни ивенти спрях да чета комикси.)

Просто няма начин герои като Черната пантера и новия Спайдърмен да останат мъртви в MCU.

Второ, планът на Танос. Начи може ли като си правите злодея well-intentioned extremist, да НЕ го правите абсолютен и тотален кретен с интелектуалния капацитет на зелена еуглена? МОЖЕ ЛИ?! Може би съм забравила какви малоумия са творили другите злодеи в тая вселена, но това е най-идиотския план, който някога съм чувала. Дори най-клишираните злодеи, които просто са зли, защото са зли, или искат да завладеят това и онова, защото така им харесва, са по-адекватни от ТОВА.

Значи на нашия човек Танос планетата му е умряла заради пренаселване и изчерпване на ресурсите. Той предложил да избият половината население, но никой не го послушал и всички измрели. И тогава Танос измислил своя ГЕНИАЛЕН ПЛАН - да избие половината население на цялата вселена, за да предотврати пренаселването и изчерпването на ресурсите. Започвате ли вече да виждате проблема тук? Не моралния проблем, а чисто логическия, или, ако мога така да се изразя, МАТЕМАТИЧЕСКИЯ проблем?

Ако не го виждате, ще ви подскажа: през 1804 г. населението на Земята е било 1 милиард. През 1960 е достигнало 3 милиарда. През 1999 вече е 6 милиарда. В момента е приблизително 7.6 милиарда.

СЕГА ВЕЧЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ПРОБЛЕМА?!

Гениалния ФАЙНЪЛ СОЛЮШЪН на Танос не решава НИЩО, защото всяка от тия планети, дето им избива половината население, за няколко поколения ще се върне на същото ниво на популация, където е била преди той да се довлече и да почне да си играе на equal-opportunity Хитлер. И това при положение, че ИМА реални решения, които някой БИ МОГЪЛ да приложи, ако събере всичките Инфинити Стоунс, които го правят буквално ВСЕСИЛЕН, като например: да направи определен процент от населението стерилно (някой по-добър математик от мен може да му каже точно какъв процент), което ще намали популацията до желаното ниво; да направи така, че никой да не може да има по повече от едно дете, което ще постигне същото; ИЛИ, just bear with me here, да спре да си играе на equal-opportunity НАЦИСТ и да използва шибаните КАМЪНИ НА БЕЗКРАЙНОСТТА за да създаде БЕЗКРАЙНИ ОБНОВЯЕМИ РЕСУРСИ и това вече ДА НЕ Е ПРОБЛЕМ.

Съжалявам, сдържах се да не напиша нищо за абсурдния космически бизнес модел в Jupiter Ascending, защото това му беше най-малкия проблем, ама тука вече не можах.

И това как на планетата на Гамора всички вече живеели добре, защото половината население е измряло - сори, ама не го вярвам. Никой тук не взима предвид реалното въздействие върху една цивилизация на произволното избиване на половината ѝ население. И аз не съм сигурна какво би било, но "световен мир и никой не гладува" ми се струва една от по-малко вероятните алтернативи. Меко казано.
Иначе ми хареса развитието на характерите на Гамора и Танос, и като цяло имаше интересни/забавни интеракшъни между героите. Щях да съм ядосана от липсата на един определен герой в тях, ако вярвах, че е умрял за постоянно. Битките и зрелищата, както може да се очаква, бяха яки. Не знам как човек, който не е гледал предишните филми, би се ориентирал в този, но аз съм гледала всички без новия Спайдърмен, така че нямах проблеми; срещите на всичките познати ми герои ме кефеха, което е и целта. Като цяло беше доста по-добре от средностатистическия ивент в комиксите, поне за мен.

Между другото, усетих се, че на доста места във филма започвам да си спомням сцени и цитати от разни фентъзи поредици, особено като се стигне до конфликти между любов/приятелство и правене на необходимото. Това вероятно показва, че тези сцени са адски клиширани, но честно казано докато ги гледах не ми пукаше особено. Всъщност не ми пукаше дори колко е малоумен планът на Танос - усетих го още в киносалона, но достигнах до горния рант в спойлър тага чак като се замислих след това.

Струва ми се, че съм започнала да губя емоционалния си investment в тези филми, което ги прави много по-лесно смилаеми; така по-лесно преглъщам тъпите решения на героите as the plot demands, клишетата и сюжетните дупки, просто защото вече не ми пука особено. Мисля, че затова Infinity War ми хареса повече, отколкото примерно на Роланд. Бих му дала приблизително 7.5/10.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 5424
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by tigermaster » Sat May 05, 2018 1:47 am

Роланд на места направо му е разковал кочината на това, чак се кефя. Съвсем сериозно. Както и да е, понеже този филм ще го гледам само ако някой, на когото много държа, ме накара, изчетох спойлерите без абсолютно никакви притеснения, та да си кажа - ще ми се точно тая споделена вселена, в която дори тотално никакъв образ като Фил Колсън не посмяха да го оставят умрял, да не се опитва да си играе на "Еди-кой-си важен герой го утрепаха, бъдете тъжни и шокирани", че е направо грешно това.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „Green Book“/“Зелената книга“

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12927
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Sat May 05, 2018 11:59 pm

Александър го гледа и разправя, че е мега яко зрелище и Танос му е харесал, така че ще ходя утре с тайфата да го гледам и аз. Освен това се хванах, че Капитан Америка ми липсва...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29417
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Roland » Sun May 06, 2018 1:53 am

Amelia wrote:
Sat May 05, 2018 11:59 pm
Александър го гледа и разправя, че е мега яко зрелище и Танос му е харесал, така че ще ходя утре с тайфата да го гледам и аз. Освен това се хванах, че Капитан Америка ми липсва...
Него във филма на практика го няма. Мисля, че сумарно има 3 реплики.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12927
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Sun May 06, 2018 2:02 am

Торса, краката и осанката там ли са?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 29417
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Roland » Sun May 06, 2018 2:12 am

Торса да, осанката също, краката почти не. Пак ти казвам, две сцени на кръст има с него.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12927
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Sun May 06, 2018 2:28 am

Еееееееее, жалко за краката, начи.... :cry:
Нищо, поне осанка има, начи по-добре от без хич.

Обмислям да си пуснем да гледаме Civil War довечера.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Dr. Horrible
Archmage
Posts: 2478
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Sun May 06, 2018 1:06 pm

Avengers: Infinity War sets record as the fastest film to surpass $1billion
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/ar ... ss-1b.html

А някои говорят за superhero fatigue.... :rofl:
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12927
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Mon May 07, 2018 12:39 am

ОМГ ДОЖИВЯХМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

МАРВЕЛ НАПРАВИХА ХУБАВ THOR ФИЛМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Ок, пичове, филмът кърти и аз поне ще го гледам пак. :metal:
Имаше квито искаш глупости, на моменти изглеждаше накъсан, а хуморът не на място, на Танос аргументацията е в гъзъ, а целият Танос е като ледените зомбита в ГоТ, щото удобно и вежливо седя и изчака 512-те Марвелски филма преди тоя да приключат, че да се задейства... А и като цяло ми е писнало безмерно от bling-bling макгъфини в тая Марвел вселена...

Обаче филмът къртеше, бе, пичове! За моя огромна изненада успява да вкара в някво сравнително кохерентно цяло безкрайно огромния си каст и всички са ин керъктър. Имаше и някои убийствено красиви сцени. А Танос, колкото и да е малоумен, маминия, успява да избаца присъствие, невиждано до момента в Марвел злодей.

За моя втора огромна изненада, съм се привързала достатъчно към някои персонажи, че да ме боли сърцето като гледам кво им се случва. Към края даже се просълзих. И да, много добре знам, че никой никога не остава мъртъв в тая лайняна вселена ама пак, въздействащо беше. А Тор като казваше "Какво повече имам да губя?" изпитах некви количества фийлс, квито не съм си мислила, че съм способна да изпитам към Тор.

Капитанът е все така a god among men и изрина дори с краткото си присъствие (което не беше толкова кратко предвид масовката). Освен това - Кап + Наташа = this ship sails itself. Май-май се е случила сварка по трасето И АЗ ИСКАМ ЦЯЛ ФИЛМ САМО ЗА ТОВА, АКО ЩЕ ДА МИ ГО НАПРАВЯТ КАТО РОМКОМКА!

ПП. Уаканда пак беше тъпа и засега продължавам да не виждам много смисъл от нея в тая филмова вселена.

ППП. @Dr. Horrible Puuuuuuuuhlease. Точно с тоя филм ли ще мериш суперхиро фатиг? Това е финалът на бозавия сериал, който е отнел десетилетие от живота ни. Независимо от това колко им е писнало на хората, ще го гледат, за да видят кво става с любимците им. Trust me. Минала съм през редица шитливи безкрайни бойни шонен манги и знам прекрасно закво съм им устискала до финала (а на някои не съм устискала, но все пак съм прецъкала финала за зрелището). Фатиг ше мериме с останалите Марвели.

ПППП. @Lyanna Stark хаха, да. Танос наистина е много катастрофално тъп екотерорист, милия! Като цяло, земи тва изчерпване на вселенските ресурси мада фака! В цяла вселена, пълна с планети с ресурси, на някво незначително малко количество планети се развили разумни раси и са нашичкият ще им разрешава оувърпопюлейшъна като ги избива и ги държи на планетата им, където всяка цивилизация мое и да я отняма след някой неправилно прелетял през вилаета астероид. Туй щото титаните на Танос явно не са се сетили, че могат да си използват гъзарските технологии с които Танос сега фърчи напред-назад из галактиката, за дисеминация на популацията из космоса, където да заселят някви пустеещи планети, чиито ресурси така или иначе никой не ги ползва. Абе наречи го Марвел драскач и не го обиждай, дет се вика...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5874
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by AlDim » Mon May 07, 2018 3:40 am

Филмът беше мега добър! Със сигурност е от топ 3 най-радващи Марвълски филми дотук.

Сега го гледах за втори път и не мога да опиша колко повече радва на 2D с ярката си, цветна и детайлна визия! Може ли 3D-то да умре вече, моля?

Относно самия филм:
- Танос е чудесен злодей. Със сигурност има лека нелепост в мотивацията му, но това реално няма никакво значение. Джош Бролин го е изиграл с перфектната комбинация от тежкарство и емоция, та дори само с един филм е много лесно да го хареса човек. Историята му с Гамора е перфектно реализирана. Страничните лошковци не бяха нещо особено като цяло, но този, който се гътна към средата, беше много радващ всъщност.
- Пазителите пасват перфектно на останалия каст. Тор на кораба им беше невероятен, а Питър и Дракс вкараха няколко страхотни попадения откъм комедия. Като става въпрос за комедия, особено ме израдва как не пропуснаха да се изгъбаркат с идиотските имена на персонажите или "scrotum chin"-а на Танос.
- Тони Старк, Спайди и Доктор Стрейндж също бяха идеално комбо. "Туиста" с Доктора, който разни хора оплюват, е съвсем явно сетъп за следващия филм.
- Успяха да развият Вижън и Скарлет Уич по доста елегантен начин, предвид колко малко време имаха за тази цел във филма и финалът с тях беше разтърсващ! Роланд спомена в ревюто, че сцената е била един вид анулирана след последвалия отговор на Танос, но това въобще не е вярно, напротив - ефектът мина от трагичен героизъм към смразяваща жестокост и Скарлет Уич стана свидетел и на двете (за тези които не са бляли).
- Капитана и Наташа си плачат за шипване от край време. Може би братята Русо са решили да поправят огромната мега малоумна грешка на Джос Уидън от Age of Ultron? Ще видим в следващата част.
- Структурата и темпото бяха много добри, почти нямаше слабо в това отношение. Този път филмът въобще не следваше вече изпитаните методи в MCU и именно в това се крие много от чара му. Вече изградените персонажи до един отговаряха на характерите си, та можеше просто да се съсредоточим върху самото действие без нуждата от излишни обяснения.
- Най-накрая имаме Marvel филм, който въобще не се свени да сложи саундтрака на преден план и това е изключително успешен ход. Евала на Алън Силвестри за самата музика! На моменти беше много въздействаща.
- Някой спомена, че имало все още доста клатеща се камера и аз специално обърнах повече внимание на това при второто гледане. Всъщност този подход с камерата е супер минимален, че даже почти липсващ. Бързо панваща камера, моушън блър и другите използвани операторски техники нямат нищо общо с обичайната клатеща се камера. Това са съвсем различни методи, които смятам за доста добри, особено в якото меле накрая.

Давам много стабилна девятчица на филма. Беше учудващо добър в почти всяко отношение и поправи почти всички проблеми на предишните филми. Хората масово го сравняват с Empire Strikes Back и мен ме остави със същото усещане.


п.п. Мега як епизод на Pitch Meeting за Infinity War:
https://www.youtube.com/watch?v=lJATe8-j35s :lol: :lol: :lol:

User avatar
Dr. Horrible
Archmage
Posts: 2478
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Mon May 07, 2018 11:49 am

Amelia wrote:
Mon May 07, 2018 12:39 am
ППП. @Dr. Horrible Puuuuuuuuhlease. Точно с тоя филм ли ще мериш суперхиро фатиг? Това е финалът на бозавия сериал, който е отнел десетилетие от живота ни. Независимо от това колко им е писнало на хората, ще го гледат, за да видят кво става с любимците им. Trust me. Минала съм през редица шитливи безкрайни бойни шонен манги и знам прекрасно закво съм им устискала до финала (а на някои не съм устискала, но все пак съм прецъкала финала за зрелището). Фатиг ше мериме с останалите Марвели.
Леееекичко извърташ нещата с това "винаги бих отишла да гледам финала, минала съм през безкрайни манги". Първо, има много сериали, от които хората в един момент масово се отказват, дори да са им посветили години преди това. Второ, това напрактика не е финалът и това ти беше известно. Трето, точните ти думи миналата седмица бяха "Бях се настроила да приключва вече бахти и сапунения сериал, ама явно трябва да се правят кинти, че направените до момента не стигат. Да си ги начукат начи, тоя Марвелец ще го пропусна и ако се сетя, ще го гледам преди да ида да видя последният." което е леко различно от "колкото и да ми е писнало, ще го гледам, за да видя какво става с любимците ми". Беше негативно настроена, но чу положителни думи, затова реши да отидеш - "Александър го гледа и разправя, че е мега яко зрелище и Танос му е харесал, така че ще ходя утре с тайфата да го гледам и аз." Тоест това, че не е иситнски финал те отблъсна, но положителното мнение на хората около теб те накара да идеш на кино. Тоест не можем да кажем, че на хората им е писнало от супергерои - писнало им е от тъпи филми. С удоволствие биха отишли да гледат супергерои, ако имат основания да допуснат, че филмът ще е хубав.

Колкото до останалите марвели - най-касовите два филма на тази година са Блек Пентър и Авенджърс :D
От 2017-та 6 от най-гледаните 11 филма са супергеройски - Wonder Woman, Guardians of the galaxy, Spider-man Homecoming, Thor Ragnarok, Justice League и Logan.
Logan направи повече пари от предишните два соло филма за Върколака.
Вторите Гардиъни надминаха първите.
Новият Спайдър-мен надмина предишните два.
Новият Тор надмина предишните два.

Съжалявам, но твърдението, че на хората им е писнало от супергеройски филми и вече не искат да ги гледат, ми се струва
Image

Просто тези хора, които поначало не са особени фенове на жанра, с течение на годините се дразнят все повече, че жанрът прогресира и печели нови публики!
Please take my hand. I give it to you as a gesture of friendship and love, and of faith freely given. I give you my hand and welcome you into my dream.
—Wonder Woman #167 by Phil Jimenez

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests