Hisone to Maso-tan ep. 2 - това продължава да удивлява с оригинални идеи и неочаквано смислени герои, нищо че са карикатури. Ако не друго отношенията между тях са реалистично лоши.

Някак ми напомня за Little Witch Academia, но правено за сейнен/джосей публика.
Mazinger Z Movie: Infinity - имам доста бегла представа за френчайза (най-вече от ечи комедията Robot Girls Z

) съответно пропуснах маса препратки и намигания към поредицата, но останах с впечатлението, че авторите не се подходили особено амбициозно. За кино продукция дори ми идва евтино и претупано. 3D CGI-ът е отвратително интегриран, анимацията колкото да не е без хич, а битките се броят на пръсти и само две са с по-сложна структура.
Сюжетът е кух и елементарен - клише до клише. Може би това е умишлено с цел да се емулира 70-тарския сериал, но дори не правят минимален опит за разширяване на митологията или разкриване на нови черти на героите. Целият филм е безразборен и невдъхновен порой от камеота (които не ми говорят нищо с изключение на случаите, когато случайно разпозная някой от женската му версията от Robot Girls Z

).
Ако го сравня с Mazinkaiser SKL, което е среднобуджетно OVA и с което са донякъде роднини, Infinity си е направо падение.
Друго сравнение, в предишния super robot, който гледах: Yuusha-Ou GaoGaiGar се наблюдава много по-добро отношение от страна на студиото. Неговото Final OVA не е просто доиздояване на феновете - увеличен е светът, битките са по-комплексни, промени в героите и пр. и пр.
Явно Toei предпочита маргиналния подход, знаейки че твърдите фенове ще приемат всякакъв боклук стига да е от любимия им бранд.
Akai Koudan Zillion ep. 2-17 - това почна, като приятно ретро приключение, но с всяка серия става все по-безумно и евтино направено. Най-смешно е положението с избягването на изстрелите - героите се "гмуркат" между енергийните лъчи, както и с експлозиите, които подхвърлят персонажите, все едно скачат на батут - после нищо им няма.
Не се оплаквам от липсата на реализъм в такъв тип безмозъчно заглавие, но сценаристите прекаляват. От една страна си дават труда да вкарват протагонистите, в пълни безизходици, от друга ги измъкват с циркова акробатика.
Някои епизоди са толкова странни, че все едно са взети от друго шоу. Други сякаш са писани в по-ранен етап на историята, преди определени събития.
Накратко - голям боклук.
Shinkansen Henkei Robo Shinkalion The Animation ep. 14 - ъъъ, доста плосък и на места нелогичен епизод, но пък най-накрая вкараха ютюбърката Азуса в централната история.
Granblue Fantasy The Animation Special - вече съвсем не разбирам, какво се случва, явно трябва да си играл играта. 70% от главните герои ги нямаше никакви. Allgirl Halloween Special. Явно и краят на първи сезон ще си остане необяснен.
Hinamatsuri ep. 3 - тук различни гледни точки към историята през погледа на странични герои. Историята с Анзу и скитниците не ми хареса - нито беше достатъчно драматична, нито пък беше смешна.
Останалото си бяха стандартните идиотийки.
Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama-hen ep. 3 - wow, Чидори ги смля.
Asagiri no Miko ep. 1-2 - пробвах да го гледам и не че нямаше сладурски моменти, а и централната история е интригуваща, но епизодите се влачат досадно бавно, въпреки че са с половин дължина.
Дроп.