Иначе нема, не е имало, и няма да има по-диво и лудо(и съответно експлоатирано от властите) племе от циганина, все повече се убеждавам като бачкам с такива в Абсурдистан. Всяка негативна генерализация си я покриват от-до и питат за още.

Moderator: Moridin
Верно ли го одобряваш това?
Германия има дълга памет и дълбоко вкоренен срам. Exterminating millions of people does that.tigermaster wrote: ↑Tue Mar 27, 2018 6:10 pmВерно ли го одобряваш това?![]()
Що се отнася до другото - сега нямам време за по-дълъг коментар, та само ще кажа, че закон, който забранява и наказва със затвор шегите по чувствителни теми, трябва да умре.
Във видеото на Данкула не виждам нищо скандално, да не говорим, че който се скандализира толкова от "Gas the Jews", може да спре тъпотията след описанието в началото.
Аз пък съм на мнение, че няма “тая логика”, щото това не е детска градина, а международна сцена. Всеки народ сам изгражда чувството си за идентичност и параметрите му.Alexis wrote: ↑Tue Mar 27, 2018 6:59 pmПо тая логика за наследената вина Америка трябва да се срамува кротко в ъгъла за всичко причинено на завареното индианско население, робите си и третирането на в последствие освободените чернокожи и да не смее дума да обели, защото тяхното е епично по-противно, расистко, шовинистично и все още неизкоренено напълно.
Напълно съм на мнение, че или всички се срамуват еднакво, или никой не трябва да се срамува. Арогантността на Америка, Великобритания и подобни исторически агресори очевидно говори в полза на второто.
Да. Още повече ме радва фактът, че в меката на нацизма, която е Дрезден, се е намерил някой, който да го атакува. Атакувалият е избягал, заради тва не са го хванали. Иначе този поздрав точно е противоконституционен, та не виждам проблем. И некви китайци ги бяха глобили пред Райхстага, заради тва миналото лято, точно тоя поздрав да го правиш в сигурно най-важната сграда в цяла Германия е признак за липса на мозък.
Не съм съгласен. И това го казвам без капка враждебност, но мисля, че е трудно да се поставиш на мястото на човек, засегнат от подобна неправда. Аз лично не знам какво е цели поколения от народа ми да са били изтребени в расово прочистване. Милиони хора. Ти знаеш ли? Предполагам, че не. Има тип провинения, където обективната концепция за уважение към околните, към физическото им здраве и правата им, просто спира да работи. Мислиш ли, че ми е яко всеки път като публикуваме материал на ЛГБТ тематика разните булгарски мачовци да ми се изсипват във фейсбук да коментират колко съм гнусен и увреден, колко всичко, което ме влнува, е не просто боклук, но и ВРЕДНО за човечеството, и ако не желая да потърся лечение, трябва да се скрия в пещера и да умра в анонимност? Каква точно мислиш би ми била реакцията към такива хора, ако това ми го изтърсят в лицето?tigermaster wrote: ↑Wed Mar 28, 2018 1:07 amАз виждам проблем в това да се радваш, че човек, пребил някого заради жест с ръка, остава ненаказан - защото от поста, който цитирах, останах с такова впечатление. Сори, обаче колкото и праведна да е една кауза, ако в нейна защита пребиеш човек, който не те заплашва с абсолютно нищо, си на грешната страна.
Така го каза все едно немците съвсем доброволно са извършили денацификацията, а не по време на окупация от страна на победителите във Втората световна.Roland wrote: ↑Tue Mar 27, 2018 7:06 pmАз пък съм на мнение, че няма “тая логика”, щото това не е детска градина, а международна сцена. Всеки народ сам изгражда чувството си за идентичност и параметрите му.Alexis wrote: ↑Tue Mar 27, 2018 6:59 pmПо тая логика за наследената вина Америка трябва да се срамува кротко в ъгъла за всичко причинено на завареното индианско население, робите си и третирането на в последствие освободените чернокожи и да не смее дума да обели, защото тяхното е епично по-противно, расистко, шовинистично и все още неизкоренено напълно.
Напълно съм на мнение, че или всички се срамуват еднакво, или никой не трябва да се срамува. Арогантността на Америка, Великобритания и подобни исторически агресори очевидно говори в полза на второто.
Turkey, Russia and the likes say hi. Колкото и да ми е противен историческият ревизионизъм от типа "Ама нямаше арменски геноцид/Сталин е много готин пич", също са ми противни и приказките колко трябвало да се срамуват дадени хора, за това което прадядовците им са направили. Да се учи в училищата и да се натяква колко ужасно е било е повече от необходимо. Да се насажда лична вина на база националност си е чиста проба ксенофобия с привкус на расизъм.Германия има дълга памет и дълбоко вкоренен срам. Exterminating millions of people does that.
Users browsing this forum: No registered users and 14 guests