The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Dr. Horrible
Forsaken

Re: The Series Topic, Part III

Post by Dr. Horrible » Fri Mar 09, 2018 3:14 pm

Подобни критични статии точно към този сериал често са написани от хора, които са гледали само пилотния епизод или са прочели резюме. И много често статиите казват обективно неверни неща за това как сериалът показвал това или онова, просто авторите им не са гледали достатъчно от сериала, за да видят, че бъркат.
А психологията не е статистика. Не може да се каже "Не трябва самоубийството да е резултат от това и това, защото според статистиката самоубийствата по-често са резултат от ето това и ето това." При все общите тенденции, всеки случай е индивидуален. Сериалът никога не е имал претенцията, че показва най-представителния случай на самоубийство, нито най-честия... Просто разказва една история.
Аргументът за графичността е строго субективен. Създателят на сериала споделя, че също е имал силни суицидни мисли и наклонности и как точно един подробен и графичен разказ за това колко грозна и неромантична е реалната картина го е спасил в много тежък момент. Така че неговата интерпретация по темата не е по-лоша от всяка друга. Аз имам една позната с подобни тенденции и дори опити, тя ми каза, че според нея нещата са представени добре откъм графичност, показано е грозното и отвратителното и нищо не се гламоризира. Естествено "една моя позната" не е представителна извадка, напълно е възможно мнозинството хора в рискова група да виждат нещата по друг начин, но аз няма кого друг да попитам в обкръжението си.
Друг е въпросът, че докато го гледах на моменти и на мен светът ми се виждаше ужасно грозен и ми идеше да се обеся, но това е защото сериалът представя някои от най-гадните неща, които са ежедневие в живота на тийнейджърите и просто цялата тази грозота действа смазващо. Но за много тийнейджъри тази мрачна картина не е преувеличение, а реалност. И е хубаво, че сериалът не бяха от нея, а казва нещата такива, каквито са. Наистина повдига много важни теми. В доста от развитите страни родителите, политическата система и цялата общество предлагат такива условия на живот, че ужасяващ процент от децата изпитват желание да си прережат вените. Но е много по-лесно да се каже, че за всичко е виновен един сериал.

Аз се радвам, че главната героиня получи номинация за Златен глобус за най-добра актриса, това беше голямо признание и за сериала, атакуван толкова често, и за тийн телевизията по принцип.
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 09, 2018 6:15 pm

Аз принципно хич не съм фен на идеята да обвиняваме едно произведение на изкуството или създателите му за неща, които някои от консуматорите му евентуално биха направили под негово влияние. Малко ми идва като като обвиненията към видеоигрите или тежкия метъл за стрелбите по училищата в Щатско. Съгласен съм, че гледана телевизия като Нетфликс трябва да внимава какви послания предава и как ги предава, но един сериал няма как да побутне психически здрав човек към самоубийство. А я има и обратната ситуация:
https://thoughtcatalog.com/pihu-yadav/2 ... ng-myself/
Hannah Baker stopped me from killing myself. Even if I’m hurting, I would never want for others to hurt because of me. Hannah Baker taught me to fight and to live. And for that, she is a hero.
Не поствам този линк в защита на сериал, който не съм гледал и нямам намерение да гледам - но монетата има две страни. Това, което подтиква един да си клъцне вените, може да спре друг. Честно казано, от каквото ми е попадало за този сериал оставам с близки до тези на @Amelia впечатления, та едва ли ще го харесам.

Трябва да отбележим и че сериалът е с рейтинг TV-MA, което е възрастовото ограничение на нещата на HBO - т.е., предвиден е за зрели хора, а не за крехки тийнейджърчета, дори героите му да са такива.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Mar 09, 2018 11:50 pm

Ако ще говорим за послания, сериалът има много силен разубеждаващ от самоубийство елемент: всяка една поява на екран на майката на Хана (Кейт Уолш) в линията след смъртта на дъщеря й просто ти разбива сърцето (и те кара да искаш Хана да беше жива, че да й отвъртиш един здрав шамар).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 11, 2018 8:49 am

Пробвах Altered Carbon, че след Westworld ми се гледаше още сай-фай. Тъпо е като тъпо деЦко, заклевам се. Тоя тип ТВ тежкарство отдавна вече не ме забавлява, щях да заспя на екшъна, искам да шутирам в зъбите puta madre полицайката, a няква холограмна дама в Алкатраз ме издразни безмерно с инфодъмп за тъпите USBта (чрез които лицата в тая вселена се пренасят от крачол в крачол), изрецитиран пред въпросните лица, които много добре знаят кви са тея USBта. Дроп.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sun Mar 11, 2018 10:49 am

Amelia wrote:
Sun Mar 11, 2018 8:49 am
Пробвах Altered Carbon, че след Westworld ми се гледаше още сай-фай. Тъпо е като тъпо деЦко, заклевам се. Тоя тип ТВ тежкарство отдавна вече не ме забавлява, щях да заспя на екшъна, искам да шутирам в зъбите puta madre полицайката, a няква холограмна дама в Алкатраз ме издразни безмерно с инфодъмп за тъпите USBта (чрез които лицата в тая вселена се пренасят от крачол в крачол), изрецитиран пред въпросните лица, които много добре знаят кви са тея USBта. Дроп.
Гледай Лефтоувърс ако още не си. Мисля че ще ти хареса! :)
shadow dance nikoga ne luje

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Mar 11, 2018 12:23 pm

Amelia wrote:
Sun Mar 11, 2018 8:49 am
Аз продължавам да дудна - Utopia. Определено също има разни проблеми на логическо ниво които сигурно ще те издразнят, но като кинематография, тон и саундтрак определено е отличително от повечето неща в тоя vague жанр на НФ в съвременен сетинг с по-lowkey фантастични елементи. Два сезона по шест епизода са, типично по британски.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Mar 12, 2018 12:55 am

The Leftovers е най-добрата драма на десетилетието.
Единственото, което ме спира да го препоръчвам с пълно сърце, е колко чудовищно депресиращ е първи сезон. Адски смазващо е, прекалено болезнено. Но си струва, защото е много силно, а и нататък е хубаво. И гледането на чутовни финални епизод определено оправдава гледането на целия сериал.
But goddamn,
you got me in love again

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 12, 2018 1:13 am

The Leftovers е най-добрата драма на десетилетието.
Още съм в началото на втория сезон, но силно ме съмнява да споделя това мнение, ако изобщо го догледам. Най-вече защото Кевин е толкова досаден, че ми се ще да го сгази я влак, я кораб... :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Mar 13, 2018 10:44 pm

Ваааааааа. :shock: Новият сезон на Аш е толкова оувър дъ топ (дори и по неговите си критери), че е направо несериозно брилянтен. :lol: Три епизода досега, които се пукат (буквално :hihi: ) по шевовете от оусъмнес.
Spoiler: show
Image
The hardest battles are fought in the mind.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 19, 2018 10:01 pm

След като го бях зарязал след втори сезон, тоя месец изгледах накуп целия Grace and Frankie. При все неприятните секситки елементи и това колко отвратителен образ е Франки, тоя сериал е ужасно чаровен.
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Mar 23, 2018 4:24 pm

Бога ми познах, че Трикси ше е победител в All Stars. Трябваше да заложа нещо. Като цяло епично слаб сезон. По-зле от 7 дори. А Бебе беше ТОЛКОВА зле. Малко е кофти обаче, че Трикси се справяше по-зле от Катя в двойката, но победи, докато Катя изгуби, щото целият сезон беше нагласен. Кофти ми е и за Шанджи.

10ката стартира добре. Dusty Ray Bottoms or whatever ми е някво жалко подобие на Sharon Needles. към момента Cracker ми е любимка, макар че никъв шанс да спечели. Aquaria е ултра мега зле и има епично дразнещ глас и е доста basic за drag daughter на Шарън точно. BSC също ми е доста неприятна. Monét X Change <3

Хамасаки е прекрасна като азиатска Бианка е, и е първата азиатка от Манила и Ража насам, която изглежда да е талантлива. С риск да бъда низвергната смятам, че Ким Чи е рядко надценена, щото нито може да ходи, нито да говори, а пък от гледна точка на естетика Violet е вселени над нея. Дори в сезона й Наоми, имаше по-яки идеи.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Mar 23, 2018 4:41 pm

:shock:
вютъфъ
Нищичко не вдянах от горното. Тия три абзаца ми бяха като шамар с тухла, но тухлата е юрган, а шамарът е с крак. :lol:
The hardest battles are fought in the mind.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Mar 23, 2018 4:56 pm

То сигурно само @Roland ще го схване :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 23, 2018 5:03 pm

Бе аз схванах, ама за Ким Чи ще се бием много, еле па след това вулгарно сравнение с Вайълет а.к.а. the winner of the world’s weakest season of Drag Race.

Иначе тоя епизод беше много обнадеждаващ, дано доставят. Mz. Cracker was robbed. Дъсти е супер хот като момче и е по-скоро “another Milk”, отколкото Шарън, ма се надявам да се справи по-добре.
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Mar 23, 2018 5:16 pm

Е не аз просто мразя фъфлещи хора до болка и им игнорвам качествата като цяло. Неква обсесия е. А за мен седмицата не е толкова слаба, просто супер много фешън кралици, в перформънс хеви сезон. Пък и седми сезон ни даде Катя, която е най-сладкото нещо евър просто.

Съгласна съм за Miz Cracker, аутфитът който спечели не беше нищо особено, а и не беше нещо, което да не сме виждали поне 3 пъти дося, и изпълнено доста по-добре от Аляска и Чичи. Ддз някак лицемерно ми е, да обясняваш на Калори, че тва сме го виждали дося, и да наградиш някого, който също копира.

пп. новия workroom в комбинацията розово и червено е ужасен. :mrgreen: