I Don't Feel at Home in This World Anymore е телевизионен филм, както и Okja. Човекът говори за оскари, щото реално към по-интересните неща спада и Gerald’s Game, но пак - тиви. А определено ще мине време и още доста bright излагации, докато наградите започнат да слагат филмите за кино и телевизия на равни начала и определено оскарите няма да са първите.
лейди бърд, кол ми бай и гет аут не ги гледах, та не мога да кажа там как стоят нещата, наясно съм че са високо оценени, но пак - годината като цяло ми слабее, въпреки че извади 2 шедьовъра за мен и то даже близо един до друг във времето, та беше още по-яко. Едва ли ще спра да мелям за blade runner и dunkirk
Другият проблем е, че корейците тая година доста заораха и се оляха с поредната доза исторически драми, далеч от класата на това, което бяха в началото на 2000-те години. Единственият филм, чисто тематично и пр. който е по-различен от останалите е Along With the Gods и не мога да се докопам, че да го гледам

. Останалото са комедийки, посредствени екшъни и е плачевно положението, като се има предвид какви екипи снимат там. Но дори ежедневното корейско кино пак е някакви класи над оскаровото в момента, тъй че годината си е доста слабичка като ѝ се гледа цялосната продукция.
но 2 шедьовъра са си 2 шедьовъра, тъй че
пп. Пропуснах и A Taxi Driver, другият корейски филм, дето сигурно ще чакам 2 години минимум, че да гледам