Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Re: Разни

Post by Roland » Tue Jan 23, 2018 11:58 pm

penzata wrote:
Tue Jan 23, 2018 11:51 pm
Проблемът като цяло е, че хората са задръстени и зачитат само това, което (си мислят че) представляват.

Не знам защо си мислиш, че аз искам да дам какъвто и да е аргумент, за да им се откажат подобни роли. На абсолютно същото мнение съм като @Demandred. Обаче не мисля, че би била добра услуга, за когото и да е, конкретна гей роля да бъде дадена на гей актьор, само защото е гей, а не защото е добър актьор.

Обобщаваш за пукането, но те разбирам. И напротив, тъй като съм израснал "в среда, изцяло фокусирана върху хора, близки до мен като външност, култура и житейски опит", това малко или много ме е отвратило от самите тези хора и начина, по който се държат с всички други, извън тази среда. И изпитвам страшен дискомфорт точно в такава среда, колкото и парадоксално да звучи. И не казвам, че е същото като твоето усещане.

Филмите за мен са висша форма на ескейпизъм и неща, които за много хора са важни да ги има в даден филм/сериал, за мен са ирелевантни. Самото произведение живие в собствен микрокосмос, необвързан с реалния свят.
Еми за мен не са само ескейпизъм. Филмите имат много по-голям капацитет от това. И не знам защо продължаваш да приказваш за качество на актьорска игра, все едно кастингът на Елио и Оливър е минал през 10,000 гей актьори и просто никой не е могъл да се мери олимпийския актьорски талант на Арми Хамър ебаси... Тия кастинг решения не се взимат с актьорски качества наум, поне не на първо място. В Холивуд има много талантливи куиър актьори, на които се отказват дори хетеро роли заради маркетинг троглодити, които смятат, че публиката няма да иска да ги гледа. А това няма да се промени, ако маскираме всичко с фиктивна загриженост за актьорското качество...
And you can't dance with a devil on your back...

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Jan 24, 2018 12:20 am

Дюд, говоря за качество на актьорска игра, защото това ме интересува. Откъде да знам, колко гей актьори са минали през кастинга на Call me by your name. Квото и да кажа, ще си е чиста спекулация, за да ми е удачно на мен и да пасне на "качество" изказванията ми. И кастинг решенията не знам как се вземат, въпреки че е доста логично това, което казваш, но също така може и да е спекулация или "представителна извадка" от двама човека, които са ти разказвали за подобни неща.

Точно ескейпизмът при филмите показва огромния им капацитет. И никой не казва, че нямало талантливи куиър актьори. Но лично мен не ме интересува даден персонаж дали е изпълняван от хетеро, хомо, бял, жълт, мъж, жена, бенгалски огън актьор, когато самият персонаж е правдоподобен и добре изигран.
The hardest battles are fought in the mind.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 24, 2018 12:29 am

Еми на мен ми пука. И на @Litz й пука. Поради вече изброените причини. Щото ако наистина САМО качеството беше от значение, демографията на актьорите щеше да е много по-разнообразна от скучния хетеро порцелан, който е в момента...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jan 24, 2018 12:35 am

Джейми Клейтън има адамова ябълка.

За Шон Пен не знам, не съм гледал "Милк", а и, честно казано, нямам и намерение. Нито актьора харесвам кой знае колко, нито тематиката ми е особено интересна, ако трябва да съм честен. Езикът на тялото на Пен беше неточен и докато се правеше на китарист в "Сладък и гаден", бтв, така че вероятно проблемът е в актьорските му способности, а не в ориентацията му. (Намирам го за безобразно надценен и винаги преиграващ актьор, ако има някакво значение. Понякога успява да ми хареса, ама...) От друга страна, бях останал с впечатление, че двамата в "Призови ме с твоето име" са ти се видели достатъчно убедителни, пък те са си хетеро.

За Арми Хамър, бтв, съвсем сериозно няма да се учудя, ако буквално си е купил ролята, доколкото идва от богато семейство, а преди време беше споделил, че му е писнало заради ръста и външния му вид да се опитват да го вкарат в определен калъп. А и да не е - всъщност, освен че е добър актьор и пасва добре на ролята така, както е написана, има стабилно СV - работил е с Клинт Истууд и Дейвид Финчър в доста хитови филми, най-малкото. Съгласен съм с това, обаче:
Но куиър ролите са малко и ми се струва неправомерно постоянно да се използват за бууст на хетеро кариери, щото това бие на експлоатация.
Само дето изобщо не мисля, че решението ще е да изгоним хетеро актьорите от куир ролите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jan 24, 2018 12:40 am

If only others in “liberal” Hollywood thought the same. A 2013 survey found more than half of LGBT performers had overheard homophobic comments on set, and felt that studios found it harder to market LGBT performers.

Actors back this up. Thorn Birds heartthrob Richard Chamberlain, who came out in 2003, later said he “wouldn’t advise a gay leading man-type actor to come out”. Rupert Everett said he didn’t work in Hollywood for a decade after coming out, and last year Ellen Page complained that she was suddenly only being offered gay roles. “Now I’m gay, I can’t play a straight person?” she asked.

It was a rhetorical question but, in 2010, Newsweek writer Ramin Setoodeh suggested exactly that. Reviewing a play starring Will & Grace’s Sean Hayes, Setoodeh wrote: “It’s weird seeing Hayes play straight. He comes off as wooden and insincere, like he’s trying to hide something, which of course he is.”

If you are openly gay, your sexuality trumps your talent and your career could suffer. Straight actors playing gay, though, are brave, deserving of Oscars. It has worked for Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman, Hilary Swank, Sean Penn and Jared Leto. Meanwhile, no openly gay or lesbian actor has won. Despite Guadagnino’s fine sentiments, if Call Me By Your Name figures in this season’s awards, it won’t change that. Is it time for an #OscarsSoStraight moment?

Поствам го тук. Белким малко се изяснят нещата. Особено това, че когато гей актьорите играят хетеро, те биват критикувани и за най-малкото нещо, не защото не са добри в ролята, ами от стереотипи в главата на обществото. Аз самата се хващам с тоя проблем и осъзнавам (последно Гроф в майндхънтър ми беше странен и аз съм си виновна), че е нелепо. Още повече, че тая политика на Холивуд откъм кастване води до това адски много актьори да не се разкриват, щото иначе губят роли.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jan 24, 2018 12:44 am

Никой не казва да изгоним хетеротата от куир ролитe, а просто да кастваме разнообразно. Ясно е, че ще продължава да има случаи, в които даден хетеро актьор/актриса да превъзхожда куир актьора. Нищо лошо. Това, което ме притеснява обаче е, че дори ЛГБТК актьорите да получат роли, тези роли няма да са със същия recognition, като тези изиграни от хетерота.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 24, 2018 12:46 am

А какво е тогава решението? И защо да не е това? Спри да казваш на куиър актьорите да си стоят in the closet, щото иначе нямало да им се дава работа, и им дай да се саморепрезентират в куиър роли, и ще видиш доста голямо повишаване на качеството.

Адамовата ябълка не я виждам на снимки, ама може и да си прав...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jan 24, 2018 1:10 am

Идея нямам какво да е решението, честно казано. Може би, поне отчасти, да се спре целокупното ръкопляскане, че, ОМГ, хетеро мъж целуна мъж на екрана, каква смелост, ОМГ! Защото изобщо не съм сигурен, че Тимъти Шаламе щеше да получи номинация за също толкова добре изиграна роля в подобно структуриран романс, ако вместо Арми Хамър гледахме, примерно, Ан Хатауей. Не съм сигурен, че такъв филм щеше да получи каквато и да било номинация, всъщност.

@Litz
Това е донейде разбираемо, и все пак на мен, а и на хората, с които го гледах, ориентацията на Мат Бомър и за секунда не ми попречи да повярвам в образа, който играеше в "White Collar". Примерно. Предвид количеството сезони, които сериалът изкара, и предвид факта, че имаше логичен завършек, надали е било проблем за много зрители. (Ричард Чембърлейн в "Шогун" ми пречеше, де - защото той беше прекалено нисък, а актрисата, която играеше Марико, беше прекалено висока и разминаването с представата, която си бях изградил за героите в книгата, се оказа доста неприятно. Интересно ми е как ще го приема сега.)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jan 24, 2018 1:39 am

В Холивуд има много талантливи куиър актьори, на които се отказват дори хетеро роли заради маркетинг троглодити, които смятат, че публиката няма да иска да ги гледа.
А сигурни ли сме, че публиката наистина иска да ги гледа? В Холивуд може да са всякакви, но обикновено добре си знаят таргет аудиторията и ако един гей актьор ще доведе до даже и половин процент по-малко зрители, ще имат едно наум преди да го кастнат. Или по-скоро няма да го кастнат въобще.

Друг е въпросът, че в Холивуд се пишат за големи либерали и защитници на всякакви видове дайвърсити, а бягат от него като дявол от тамян ако смятат, че има дори и минимален риск да навреди на печалбите им, ама това си е проблем на хората, които им се връзват на големите приказки. Затова мисля, че трябва обществените нагласи да се променят първо, холивудци колкото и да се пъчат, че са на гребена на вълната на тази промяна всъщност хич не са и няма и как да са, докато там единственият фактор който ги вълнува са печалбите.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Jan 24, 2018 1:41 am

И пак, явно начина не е кастването на гей актьори за гей персонажи, което се потвърждава от цитата на @Litz , защото опитвайки се да излезеш от един closet, неминуемо влизаш в друг, когато забиеш в крайности.

И на мен Мат Бомър ми беше правдоподобен в White Collar. Също и Нийл Патрик Харис като Барни. Или Тоби Джоунс като Капоти.

Litz wrote:
Wed Jan 24, 2018 12:44 am
Това, което ме притеснява обаче е, че дори ЛГБТК актьорите да получат роли, тези роли няма да са със същия recognition, като тези изиграни от хетерота.
Абсолютно съгласен.

п.п. забравих да спомена, че се радвам за номинацията на The Big Sick за сценарий. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 24, 2018 2:09 am

Matrim wrote:
Wed Jan 24, 2018 1:39 am
В Холивуд има много талантливи куиър актьори, на които се отказват дори хетеро роли заради маркетинг троглодити, които смятат, че публиката няма да иска да ги гледа.
А сигурни ли сме, че публиката наистина иска да ги гледа? В Холивуд може да са всякакви, но обикновено добре си знаят таргет аудиторията и ако един гей актьор ще доведе до даже и половин процент по-малко зрители, ще имат едно наум преди да го кастнат. Или по-скоро няма да го кастнат въобще.

Друг е въпросът, че в Холивуд се пишат за големи либерали и защитници на всякакви видове дайвърсити, а бягат от него като дявол от тамян ако смятат, че има дори и минимален риск да навреди на печалбите им, ама това си е проблем на хората, които им се връзват на големите приказки. Затова мисля, че трябва обществените нагласи да се променят първо, холивудци колкото и да се пъчат, че са на гребена на вълната на тази промяна всъщност хич не са и няма и как да са, докато там единственият фактор който ги вълнува са печалбите.
1. Не, не мисля, че са прави. Но и ние сме виновни, щото ги поощряваме като кастват хетеро актьори в куиър роли. Тва са чисти предразсъдъци от един момент нататък.

2. Всъщност Холивуд са две неща. Актьори, режисьори и т.н., мнозинството от които СА много либерални, и продуцентите, които може би са няколко идеи по-либерални от средностатистическоти CEO или републиканец, но всъщност като почти всички хора с пари в САЩ, са си яко консервативни.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jan 24, 2018 2:26 am

Между другото Мат Бомър ако беше хетеро, щеше да има доста по-голяма кариера от това сега. Само да вметна,

Включително и за него има статии от типа, той достоверен ли би бил като Супермен, щото е гей, той може ли да играе едикво си, щото е гей и тн. Такива статии за хетеро актьори няма. Никой никога не е питал дали Хамър, Шаламе, Леджър, Джиленхаал, Лето, Бланшет и тн биха били достоверни като ЛГБТК персонажи, а вместо това скачат право на "УАУ! КОЛКО СМЕЛО! Играеш гей/транс/лесбийка! ОМГ! УАУ. Невероятно."

А Бомър е от хората, дето са passable, тея дето не са трябва да се самоубият сигурно.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Jan 24, 2018 9:06 am

Да фак бе, хора, 3 страници. Как да е, блейд рънър ако не опука и 5-те си номинации, тия нищо не разбират. В техническо отношение няма филм, дето да може да се мери с него, освен донякъде Dunkirk.

А иначе, аз вече ептем не ми дреме какви са подбудите на дадено студио да НЕ направи нещо. Колкото и ще да си знаят таргета и т.н. мен не ме ебе, както и доста хора, ако съдим по спада на продажби на билети. Трябва да се дава шанс на хората да показват какво могат. Разбирам всички доводи за ами този/тази са голям риск, ами този има ебаси актьорските възможност (бтв, голям фен съм на Хамър) и т.н. Напълно разбираеми позиции.

Но и другите важат, докато не се дава шанс на който и да било, показващ хъс и умения да се развихри ще си седим на талаша, дето ни се сервира всяка година. Холивуд е такава идейна клоака, че повече няма накъде и не случайно кино-индустрии като корейската например отдавна са ги надминали по почти всички показатели (изненадващо е, че дори в спектаклите се справят по-добре, тъй като се разчита на статисти, снимане навън и подобните и удрят на cg, само ако наистина няма накъде - като в Адмиралът например и болеше, но поне бяха кораби и пр. та не ти вади очите чак толкова много). Трябва да се взимат рискове просто и не е нужно да се правят в 200+ милки шитните. Ако не друго 2017-та показа, че има място и желание за по-така филмета.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jan 24, 2018 10:53 am

1. Не, не мисля, че са прави. Но и ние сме виновни, щото ги поощряваме като кастват хетеро актьори в куиър роли. Тва са чисти предразсъдъци от един момент нататък.
Разбира се, че предразсъдъците играят роля, но ако кастването на гей актьори носеше повече приходи, продуцентите бързо-бързо щяха да ги преодолеят. Сега, друг е въпросът дали маркетинговите им проучвания са толкова точно и дали зрителите не биха се научили да преодоляват собствените си предразсъдъци по-лесно ако прословутото дайвърсити не беше 95% само на думи в Холивуд.
2. Всъщност Холивуд са две неща. Актьори, режисьори и т.н., мнозинството от които СА много либерални, и продуцентите, които може би са няколко идеи по-либерални от средностатистическоти CEO или републиканец, но всъщност като почти всички хора с пари в САЩ, са си яко консервативни.
Това е точно така и именно по тази причина либералните изявления на холивудските звезди дрънчат на кухо. Но пък ни носят и забавния гняв на реднеците, че Холивуд, видите ли, прокарвал "teh liberal agenda"... :lol:
Включително и за него има статии от типа, той достоверен ли би бил като Супермен, щото е гей, той може ли да играе едикво си, щото е гей и тн. Такива статии за хетеро актьори няма. Никой никога не е питал дали Хамър, Шаламе, Леджър, Джиленхаал, Лето, Бланшет и тн биха били достоверни като ЛГБТК персонажи, а вместо това скачат право на "УАУ! КОЛКО СМЕЛО! Играеш гей/транс/лесбийка! ОМГ! УАУ. Невероятно."
Абе не знам за статии, защото много такива на филмова тематика не чета, но на доста форуми съм срещал мнения, че еди-кой си актьор не се справя много добре с това да бъде убедителен в роля, в която трябва да играе гей персонаж. Така, че и този фактор съществува, поне сред част от зрителите.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 24, 2018 1:56 pm

Мисля, че най-важното в случая е да благодарим на Ктулу, че Mother не получи и една номинация.