Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Litz
Ascendent

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Litz » Fri Dec 01, 2017 10:41 am

penzata wrote:
Fri Dec 01, 2017 9:18 am
:shock:
Вас?!? :ninja:
Обърках темите. Тва беше за предстоящитие филмие.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Dec 05, 2017 5:26 pm

The Space Between Us - приятен малък филм със страхотен Гари Олдман и още по-страхотен Аса Бътърфилд (сериозно, това момче няма слаба роля). Няколкото страхотни транзиции и готини сценарни хрумвания осмислиха гледането, въпреки, че филма като цяло не е нещо особено и не се състезава за награди, въпреки жанра (sickflick).
Единствуния му минус, освен слабия туист накрая, е че всичко се случва твърде effortless, всички просто брийзнаха през сценария, без спънки и без сценарни изненади, поради което липсва тежест. Очаквам да съм го забравил до няколко дена.
7.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 07, 2017 6:58 am

Гледах тъкмо Lady Bird. Дълбоко прекрасен!
And you can't dance with a devil on your back...

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Dec 09, 2017 7:01 pm

Ами този с Джеки Чак и Пиърс Броснан се опитах да гледам, как може Броснан да играе в толкова посредствен филм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 17, 2017 9:48 am

Call Me By Your Name е твърде прекрасен.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Dec 17, 2017 10:02 am

Хубав филм е, обаче финалът не ми допадна много. Първият час-час и нещо е абсолютно страхотен, а и се радвам, че видях Арми Хамър в такава роля.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 17, 2017 4:31 pm

Мен финалът страшно ми хареса. А и е ободряващо да види човек гей история, в която никой няма СПИН, никой не умира насилствено и ничии родители не го низвергват...

penzata
Forsaken

Post by penzata » Wed Dec 27, 2017 12:04 am

Bright се оказа гледаем филм. :shock: Бих казал дори и страхотен филм за разпускаща съботна вечер.
Реално, хем се случват доста неща във филма, хем оставаш с усещането, че за целите си два часа нищо не се е случило. Разпокъсан филм и след края му не можех да си спомня доста от нещата, които се бяха случили.

И, въпреки това беше много по-гледаем от Suicide Squad и голяма част от кино блокбастърите тази година. Абстрахирайки се от фентъзийния сюжет, филмът прилича на предходните полицейски на Айер (Harsh Times, Street Kings и End of Watch). Нуми Рапас е доста готин елф лошковец. Орките изглеждат по-яки от тези в Warcraft и, за мое щастие, Еджертън прави поредна страхотна роля.

Та, ако не очаквате нищо, няма да се разочаровате, че не получавате нищо и, въпреки това може да намерите неща, които да ви харесат във филма.
The hardest battles are fought in the mind.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Dec 27, 2017 1:44 pm

Името му, в крайна сметка, Еджертън ли е или Едгъртън? И по двата начина съм го виждал изписано достатъчно пъти и де да знам.

Филмът ми хареса, иначе. Трески за дялане - колкото щеш, обаче идеята е готина и сетингът е интересен, пък и екшънът, за разлика от Самоубийствения склад, работи. Орките са готини. Елфите - и те, макар че единия все го очаквах да викне "You're tearing me apart, Lisa!" или "Hi, Mark" по някое време.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Dec 27, 2017 3:22 pm

Еджъртън го произнасят американците.

Иначе и от мен едно условно +1 за Bright. Забавен ми беше макар и твърде разпокъсан. В крайна сметка имаха як грим, яка визия и яка актьорска игра (горе долу в този ред) и макар нищо да нямаше да загубя ако не го бях гледал, не съжалявам че го видях.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Wed Dec 27, 2017 6:51 pm

+1 за Bright и от мен, точно вчера го изгледахме с жената като приспахме поколението. Антирасистката риторика в началото беше твърде очеизбождащо дразнеща и се притесних накъде отива филмът, но после стана съвсем приличен полицейски екшън в urban fantasy/no-go zone свят. Като се замисля, май до сега не бях виждал/чел вселена, в която са трансплантирали толкова Толкинов в основата си свят в що-годе съвременна дистопия.
Elves dig rocket launchers.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Dec 29, 2017 7:47 pm

Bright - бих го гледал и втори път, макар че аз втори път филм гледам едно на 50. Окипазиха на някои места, малко недодялано на някои, доста объркано също. Мисля, че няма цялостна концепция, а са го миксирали, както им дойде. Има смисъл, обаче.
Тези които са го правили са черпили идеи от много места, и може би и на тях самите не им е ясно какво точно правят. Така си мисля, може да не е така... мисля си това, че авторите на филма са се опитали да пресъздадат някакво свое усещане и виждане, без ясна концепция. Не знам...Но определено имах усещането и наистина ме изненада.
Много по-интересен от ТОР МОР И БАЙ ГОР.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Dec 30, 2017 6:14 pm

BR49 не го догледах, не знам дали, ще го догледам, много монотонен и скучен. Тия от Холивуд май ако не е празно съдържание с много ефекти = скука, ще е ефекти с монотонно съдържание = скука. То не че видях някакво особено съдържание.
Няма значение жанра, много трудно мога да се сетя за качествени филми като цяло в последните години (но аз гледам малко), особено пък добри от Хиливуд. Няма вече такива еталони, като Терминатор.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 01, 2018 2:09 am

All the Money in the World е такава неповторима бландлявина...

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Jan 01, 2018 10:42 pm

Терминатор 2 - след може би 15 години. Исках да видя от дистанцията на времето дали този филм е наистина толкова добър, колкото ми е е сторило, когато съм го гледал преди толкова много години. Имах подозренията, че ще бъда разочарован, освен това навремето се случваше да гледам филми по няколко пъти, но от много години филм повече от веднъж не гледам, освен това, в последните 2-3 години гледам филми изключително рядко.

Мисля, че това е най-добрият екшън-трилър+фантаскита филм + елементи на лек, ненатрапчив хумор. Или да кажем 1 от най-добрите. Всеки си има вкусове и усещания, някак си на мен, този филм ми е истински. Не е залитане по "батИ Арни" или нещо такова. История, сюжет сцени, актьори, камера, някак си всичко е изпипано.

А ако има фенове на терминатор трилогията, аз не съм съгласен че Терминатор е по-добър от Терминатор 2, нито съм съгласен, че Терминатор 3 не става.