Да, щяхме навсякъде да четем, че не само е нападнал детенцето, ами и има наглостта да обвинява горката жертва в лъжа. Това щеше да е разговорът. Затова те питах дали ти щеше да му повярваш, ако беше отрекъл.
Сексистки хроники
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Re: Сексистки хроники
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Щях да искам да му вярвам, да. И бих защитавал правото му да е невинен до доказване на противното. Но той явно не е.
And you can't dance with a devil on your back...
Не и с възрастни. В САЩ това е по дефиниция изнасилване, независимо от консент.Moridin wrote: ↑Thu Nov 02, 2017 5:00 pmТо как знаеш, че не иска, преди то да ти каже не? Нали това е целият смисъл от консента - да разбереш какво е отношението на човека отсреща и да спреш, ако отношението му е отрицателно.
Щото пак казвам, наясно сме, че 14-годишните си участват в consentual relationships & advances като стой та гледай, нали?
И се е случило във времена, когато огромен процент от рок знаменитостите са чукали малолетни, което е далеч по-ужасно от специално тази случка.
пп. Мен реално за спейси ситуацията въобще не ме еня, просто твърде емоционалните изблици от различните страни пречат на реалното решаване на проблемите. Което май всички го казахме по един или друг начин последните 3 страници.
пп. Мен реално за спейси ситуацията въобще не ме еня, просто твърде емоционалните изблици от различните страни пречат на реалното решаване на проблемите. Което май всички го казахме по един или друг начин последните 3 страници.
Тоест, ако отрече щеше само да искаш да му варваш, а не наистина да поварваш на думите му, пак ще мислиш, че е виновен, само че това би означавало и да признае, че помни събитието.
Като не помни, няма как да потвърди или отрече и ти ПАК смяташ, че е виновен. Кажи ми, как именно може да се измъкне човек от тази твоя циркулярна логика? И ми кажи след 25 г ако те питам за поведението ти на купон, на който си бил пиян, ще можеш да ми изредиш точно какво, с кого и как си правил. Я вземи и мисли малко логично. Не отхвълям обвинението на Рап, не съм била там, но поне разбирам, че дори пиян (ако приемем че събитието се е случило) Спейси е бил способен да уважи "не". Това ми е достатъчно. Ако беше продължил, добре, обяснявай ми как е виновен. Но при теб само мислите едва ли не са достатъчни за вина. Що за безумен стандарт имаш? Все едно слушам евангелист дето очаква да сме всички чисти като херувимчета и също толкова безполови може би.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Никаква циркулярна логика няма. Всеки човек с IQ над 50 знае, че пълно доверие на добре известен closet case с дългогодишна история от слухове, свързани с млади момчета, не може да има. Но ако беше казал "не, това обвинение е невярно, това не се е случило", щях да *искам* да му вярвам и да го третирам като искрен до доказване на противното. Сори, ако това ти изглежда циркулярно.
- Ambartanen
- Arcanist
Еми не е от десет години ама да кажем, че не знам началото на осемдесетте колко е било лесно- явно в онзи конкретен клуб е било и там нищо не се е случило така или иначе.
Anyway това беше интересна дискусия, но първоначалното обвинение явно постигна наистина ценния ефект- да подкани много други хора да споделят какво се е случвало. Сега Спейси отива да се "лекува." Поне засега обвиненията далеч не са толкова лоши колкото срещу Уайнстийн, но вече случая много повече прилича- многократно неправилно поведение от човек в позиция до контролира важни неща в животите на "жертвите" си. Сега остава само да науча какво точно е creative director в един театър и дали е в позиция да наема/уволнява хора.
Зависи изцяло от конкретния директор и театър, но в общия случай да - креативният директор активно участва в кастинга и има влияние върху уволненията.
- The Dragon
- Elder God

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

- Attachments
-
- 066F85A6-4053-4A66-B7E1-844A048F7990.jpeg (161.38 KiB) Viewed 3683 times
Он щел да се лекува... От кво бе, батенце?
Иначе, аз си говорих тука с един нов колега от Бангладеш за #metoo хаштага и цялата тая злокобна диващина. Разказах му за някои от моите преживявания, а той пък ми разказа как е имал някъв caregiver дето го е примамвал с шоколад, слагал го е на скута си и е мастурбирал. По това време колегата е бил 4-5 годишен...
С което искам да кажа, че и пострадалите мъже не са малко. Въпросът е що има толкова мъже по света, които си позволяват да се държат по тоя начин. Просто кво трябва да се случва в главата ти, че да ги правиш тея неща???? Чудя се ако жените бяха по-често във властова позиция, дали щяха да се държат като някви Уанщайни и Спейсита и те?
Иначе, аз си говорих тука с един нов колега от Бангладеш за #metoo хаштага и цялата тая злокобна диващина. Разказах му за някои от моите преживявания, а той пък ми разказа как е имал някъв caregiver дето го е примамвал с шоколад, слагал го е на скута си и е мастурбирал. По това време колегата е бил 4-5 годишен...
С което искам да кажа, че и пострадалите мъже не са малко. Въпросът е що има толкова мъже по света, които си позволяват да се държат по тоя начин. Просто кво трябва да се случва в главата ти, че да ги правиш тея неща???? Чудя се ако жените бяха по-често във властова позиция, дали щяха да се държат като някви Уанщайни и Спейсита и те?
- The Dragon
- Elder God
Не знам - но му спряха шоуто, спряха му бъдещи проекти и го уволниха току що Спейси. Не мисля, че е ок за човек който не е извършил никакво престъпление (и дори обвинен в такова).
И нещо готино по темата.
https://www.spectator.co.uk/2017/11/the ... ex-at-all/
И нещо готино по темата.
https://www.spectator.co.uk/2017/11/the ... ex-at-all/
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Еми нормално. На Спейси попрището е бизнес, който зависи от обществените настроения. Съответно, случващото се с него си е бизнес стратегия на съответните компании. Мисля, че Холивуд се настройва по новия световен ред на социалните мрежи и съответно трябва да пожертва няколко от маститите си светила, за да се изпратят съответните послания към обществото, а и към самият Холивуд. Това, което се е случвало дълбоко не е окей и е време да му се сложи край. Няма да е безкръвно, но то пък няма и нужда да е безкръвно. Като си злоупотребявал с властта си, трябва да си платиш.
А това, че никой не е имал топките да осъди Спейси (ако изобщо съдът пожелае да се занимае с неща, като харасмент, в който няма пенетрация) по един милион причини, не значи, че въпросният не се е държал като абсолютен слизест чикибоец с подопечните си. При тея количества слухове, а и при множащите се оплаквания срещу него, явно крушката си има опашка. Да си понася последствията сега. И да се радва, че сред последствията не се нарежда и това да е вкаран зад решетките, щото в един по-добър свят може и да беше.
Ще продължавам да гледам филмите и сериалите му (ако изобщо има още такива), щото актьорите като него са малко, а и като опре до изкуство твърде малко ме вълнуват личните качества на артиста. Примерно, никога не съм имала проблеми да слушам Бурзум, а олигофренът е осъден убиец за ебаси бруталното убийство (и е нацист). Ама бизнесът си е бизнес и си гледа интереса. В случая интересът му съвпада с моя - да намалеят обарвачите и чикибойците по планетата и либералните компоненти и институции да се изчистят от боклука, дето компрометира всичките им идеи. Да се шибат всички отявлени демократи-обарвачи-изнасилвачи просто. С кви очи да обяснявам на консервите колко са зле, като имам някви такива лайнари в моя лагер???
ПП. Мъжете имали нужда от съвети как да се държат? Ами да почнат с доброто, познато от античността правило "не прави на другия, това което не искаш да ти правят на теб". Сериозно, не е толкова трудно да схванеш елементарни неща като това да искаш ясен и категоричен консент преди да действаш, особено ако не познаваш добре партньора. Да, има някви олигофренки като оная, дето се засегнала от това, че ѝ казали, че мислят за нея, но стотиците хиляди жени с #metoo изповедите със сигурност са си имали по-сериозни проблеми. А и при нея - не знам в ква точно ситуация ѝ е изтърсено това. Надявам се да не е по време на работа, щото това не е нито времето, нито мястото за тоя тип излияния.
А това, че никой не е имал топките да осъди Спейси (ако изобщо съдът пожелае да се занимае с неща, като харасмент, в който няма пенетрация) по един милион причини, не значи, че въпросният не се е държал като абсолютен слизест чикибоец с подопечните си. При тея количества слухове, а и при множащите се оплаквания срещу него, явно крушката си има опашка. Да си понася последствията сега. И да се радва, че сред последствията не се нарежда и това да е вкаран зад решетките, щото в един по-добър свят може и да беше.
Ще продължавам да гледам филмите и сериалите му (ако изобщо има още такива), щото актьорите като него са малко, а и като опре до изкуство твърде малко ме вълнуват личните качества на артиста. Примерно, никога не съм имала проблеми да слушам Бурзум, а олигофренът е осъден убиец за ебаси бруталното убийство (и е нацист). Ама бизнесът си е бизнес и си гледа интереса. В случая интересът му съвпада с моя - да намалеят обарвачите и чикибойците по планетата и либералните компоненти и институции да се изчистят от боклука, дето компрометира всичките им идеи. Да се шибат всички отявлени демократи-обарвачи-изнасилвачи просто. С кви очи да обяснявам на консервите колко са зле, като имам някви такива лайнари в моя лагер???
ПП. Мъжете имали нужда от съвети как да се държат? Ами да почнат с доброто, познато от античността правило "не прави на другия, това което не искаш да ти правят на теб". Сериозно, не е толкова трудно да схванеш елементарни неща като това да искаш ясен и категоричен консент преди да действаш, особено ако не познаваш добре партньора. Да, има някви олигофренки като оная, дето се засегнала от това, че ѝ казали, че мислят за нея, но стотиците хиляди жени с #metoo изповедите със сигурност са си имали по-сериозни проблеми. А и при нея - не знам в ква точно ситуация ѝ е изтърсено това. Надявам се да не е по време на работа, щото това не е нито времето, нито мястото за тоя тип излияния.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Не знам дали Холивуд се настройва по новия световен ред на социалните мрежи, или просто хвърля малко прах в очите на хората.
При Кевин Спейси вече се събират наистина много доказателства за педофилия, но е факт, че когато замразиха продукцията на сериала и когато му отказаха наградата Еми, имаше просто слух за действие, което, дори и да е вярно, не е криминално. И същевременно има актьори с много по-сериозни обвинения, които си работят безпроблемно, включително в Нетфликс. Netflix Takes No Action Against Danny Masterson Despite Multiple Rape Accusations - https://www.huffingtonpost.com/entry/da ... 652fff718a
При Кевин Спейси вече се събират наистина много доказателства за педофилия, но е факт, че когато замразиха продукцията на сериала и когато му отказаха наградата Еми, имаше просто слух за действие, което, дори и да е вярно, не е криминално. И същевременно има актьори с много по-сериозни обвинения, които си работят безпроблемно, включително в Нетфликс. Netflix Takes No Action Against Danny Masterson Despite Multiple Rape Accusations - https://www.huffingtonpost.com/entry/da ... 652fff718a
Four women have accused Masterson of violently raping them in the early 2000s. One year ago, the Los Angeles Police Department opened an investigation into the claims and found the evidence compelling enough to refer the case to the Los Angeles County district attorney. The investigation has been overseen by one of the top prosecutors in the office, Reinhold Mueller.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Спейси е много по-високопрофилен от тоя Дани Мастерсон, дето до днес даже не го бях чувала. Освен това, подозирам, че са били съвсем наясно с това какъв е Спейси предвид това как постоянно е харасвал населението, с което работи. Подозирам, че е трябвало да се разправят с не един HR complaint покрай тоя и сега просто си измиват ръцете като почна да излиза наяве истината.