Upcoming Movies, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Re: Upcoming Movies, Part III

Post by tigermaster » Fri Aug 11, 2017 5:33 pm

На мен трейлърът на "Mother" не ми харесва изобщо.
Мяза ми на някакво евтино хорърче със скъпи актьори.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Aug 11, 2017 10:32 pm

Честно казано, за мен "Черният лебед" си беше точно евнито хорърче. Имаше една побъркваща се балерина, тя сънуваше, че си вади разни гадости от кожата, имаше други разни халюцинации и илюзии... Изобщо не разбрах дълбокия му смисъл и художествена дълбочина. But that's just me.
Явно това не е моят режисьор.
But goddamn,
you got me in love again

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Aug 12, 2017 1:32 pm

Не се ли дължи до голяма степен и щото никак не харесваш Натали Портман? @Dr. Horrible
shadow dance nikoga ne luje

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 15, 2017 10:47 am

Ами... по-скоро не. Портман наистина ми е неприятна, но това няма значение върху жанра на филма. Пък и май го гледах преди да развия истинската си ненавист към нея :lol:
But goddamn,
you got me in love again

hakama
Farmer

Post by hakama » Sun Aug 27, 2017 10:05 pm

Дочух, че дългочаканата ремастеризация на 3Д на Терминатор 2 няма да бъде излъчвана у нас?!? :shock:
Така ли е?

Тийзър:
https://www.youtube.com/watch?v=DiOeY9MqLyc

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 29, 2017 5:31 pm

Степента ми на хайп по ТО започва да достига фенбойски степени...

https://editorial.rottentomatoes.com/ar ... actions_IT
And you can't dance with a devil on your back...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Aug 29, 2017 6:01 pm

Не знам, на мен ми се вижда доста тъпа идеята да филмират отделно частите от книгата развиващи се през 1957/8 и тези развиващи се през 1985 г и на всичкото отгоре да преместят действието с 20-30 години напред, за да може частта с възрастните да е в наши дни. Иначе изглежда добре.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Aug 29, 2017 6:07 pm

На мен филмът ми изглежда просто ужасно, поне от трейлърите - и като адаптация на книгата, и просто като филм. Надявам се да става за гледане, обаче "Тъмната кула" ми идваше по-надъхващ, а от него и за секунда не съм очаквал истински качествено нещо.
Бтв, щях да се зарадвам, ако ми бяха показали петдесетте и осемдесетте години, като в някакъв, де да знам, исторически филм, вместо да ми слагат половината история в днешно време.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 29, 2017 11:38 pm

Кинг като я е писал книгата, 80-те са били "наши дни". Аз нямам проблем с преместването на линията. Принципно за мен ретрото работи основно като е с деца, а дали ще е 50, или 80 ми е все тая.

Също мисля, че с добре интегрирани флашбек моменти от първия филм във втория, разделянето на две ще сработи идеално. От всичко, което съм чел за проекта, основният фокус е достоверността към книгата.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 30, 2017 1:19 am

Леко спойлерчета за книгата "То".
Roland wrote:
Tue Aug 29, 2017 11:38 pm
Кинг като я е писал книгата, 80-те са били "наши дни". Аз нямам проблем с преместването на линията. Принципно за мен ретрото работи основно като е с деца, а дали ще е 50, или 80 ми е все тая.
Осемдесетте с деца (лол) вече ги гледахме в "Stranger Things", а в "То" няма да е по-добре :)
Както и да е, искрено се надявам да си прав, обаче на мен трейлърите ми показват друго. Книгата за последно я четох преди пет години, обаче, доколкото помня, там Пениуайз беше точно толкова страшен, колкото да интригува децата, но и достатъчно приятелски откъм външен вид и поведение, та поне Джордж Денброу да отиде при него по своя воля. Този тук е някакъв грозен, кое дете ще се доближи до такъв крийп? (Пък и не му се чува гласът на практика изобщо, което хич не ми вдъхва надежди.) Бил Денброу, поне в трейлърите, които видях, не заеква, а това е все едно да ми покажат Капитан Америка без щит. Виждаме в трейлърите как бели и черни деца си говорят все едно няма нищо, а в книгата в детската част расовата сегрегация беше огромен проблем - даже едно от хлапетата казваше, че майка му ще му забрани да слуша Нийл Седака, ако мисли, че е негър - и именно това стана причина Майк Хенлън да се присъедини към загубеняците.

А и като преместят времевата линия напред, всичките поп-културни препратки ли ще махнат или пренапишат? Ще трябва, всъщност, защото иначе ще е нелепо. Сериалът за Самотния рейнджър с Клейтън Мур от петдесетте години играе огромна роля за цялата история. Осемдесетарският Самотен рейнджър е по-брутален финансов провал дори от този с Джони Деп. И как да очаквам "Човекът вълк" да изплаши дотолкова децата, че То да се направи на върколака от там, при положение, че живеят в епохата на "Пришълец" и "Челюсти" - а "Челюсти" е с рейтинг PG, така че със сигурност ще са го гледали? Дори във филмите за Индиана Джоунс има повече хорър, отколкото в хорърите на Юнивърсъл, които стават повод за някои от ужасиите в книгата. Примерно това. Може да се извадят и други примери, при това немалко.
---

Филмът може и да е хубав, де, и се надявам да е, ама... Ама. Сори.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 30, 2017 1:22 am

Всъщност те казаха, че са променили чудовощата, за да пасват на периода. Останалите препратки така или иначе биха отпаднали във филмова адаптация независимо от периода...

И аз не намирам Stranger Things за особено добър, та не виждам що да няма втори опит.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 30, 2017 1:58 am

Ами, не знам, за мен идеалният вариант за адаптация би бил някакъв сериал, в който двете истории са разказани паралелно и са си останали съответно в петдесетте и осемдесетте, вместо да го местят трийсет години напред. Не виждам смисъл да го осъвременяват, а и приключенията на група отритнати от обществото деца през осемдесетте години вече съм ги гледал много пъти. Петдесетте щяха да са ми по-интересни.
Както и да е, стига съм мрънкал сега.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Aug 30, 2017 2:09 am

От всичко, което съм чел за проекта, основният фокус е достоверността към книгата.
Е, те винаги така казват, ама обикновено е малце по-различно. :) Смяната на режисьора и пренаписването на сценария обикновено не е добър знак. Този цитат от режисьора също малко ме поозадачи:
He also mentioned the characterization of Pennywise's survivalist attitude, and a passage in the novel which inspired Muschietti, was when Bill wonders if Pennywise is eating children simply because that's what we're told monsters do, in stating,[191] "It's a tiny bit of information, but that sticks with you so much. Maybe it is real as long as children believe in it. And in a way, Pennywise's character is motivated by survival. In order to be alive in the imagination of children, he has to keep killing
Pennywise's character is motivated by survival?!? Откъде пък му щукна това?
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 30, 2017 2:56 am

Еми доста е логично всъщност. Книгата не дава ясна индикация с какво се храни нещото.

Иначе първата работа на новия режисьор е била да пренапише сгенария именно за да върне всички променени имена към оригиналния им вариант и да добави сцени от книгата, липсвали в първата версия. Дори е искал да сложи ориджина, но не са имали бюджета.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 30, 2017 2:59 am

Иначе за мен ако това беше сериал, определено щях също да искам смесени времеви линии. За филм обаче това ще работи по-добре.