Поне да го бяха показали веднъж-дваж, колкото да се знае, че го има. Се едно, това дори не се класира за някой от проблемите на сезона. Ей сега изгледах серията. Бясна съм на Мартин, че си чеше топките, вместо да завърши започнатото. Както и че го започна въобще, колкото да зариби сума народ, а после взе да си чеше топките. Гъз.
Това, което правеше създаденото от Мартин епично, се градеше върху следните основи:
- приказен свят, който е пресъздаден извънредно реалистично
- абсолютно антиклише на всичките форготън рийлмс уанабита, както и на всички фентъзи поредици с непобедими прекрасни главни герои, които глупостта не ги лови
- реалистични и добре развити образи. Да някои са скучни, както са скучни и много от хората в живия живот, други са интересни, трети са просто статисти. Но са истински
- мотивация на главните действащи лица
Тоя епизод, дето го изгледах, ме накара да си оплаквам стария компютър, че на него ми беше инсталиран Icewind Dale. Може да преигравам, не знам, но за мен това си беше чиста подигравка. Дори идиотската сцена с прободената в корема Аря, която беше изцерена от малко супа, изглеждаше смислена на фона на тая простотия. Събрали се феновете да умуват с каква скорост лети средният дракон, за колко време замръзва водата в Арктика и каква е средната скорост на гарвана в полет. Чудих се аз навремето за какво бяха всички ония гнусни задачи за влаковете, дето тръгвали от точка А до точка Б и за трите тръби, дето пълнили басейна, а то всичко си имало проклет смисъл - за да може n години напред в бъдещето като изгледам шестия епизод от седмия сезон на ГоТ, да изчисля за колко време RPG партито се добра докъдето се добра, после за колко време Гендрито пробяга обратно до Вала, после колко дълго летя гарванът и им замръзва водата, после пък драконите... И защо беше това с Бенджен с кадилницата? Само за да умре геройски, вместо да издърпа Джон при себе си и да избягат от зомби дружината?
Интригите между двете сестри и Кутрето дори няма да ги коментирам. Вече са толкова безинтересни, че въобще не ми дреме кво ще направят. От цялата работа стана ясно единствено, че е крайно рисковано зомбитата да бъдат трепани посредством дракони, щото оня ситски лорд там може си ги конвъртва с лекота и по всяко време.
Като цяло, заеби, с извинение за моето парле ву франсе, както би казал Бойко.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.