Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Amelia » Tue Aug 15, 2017 10:00 am

Ужасно, ама УЖАСНО ми се иска, първосигналното тригърване на анти-SJW снежинките да вземе да спре вече. Да, вляво има всякакви идиоти, но ми е малко странно да се възмущаваме от някакви такива глупости, когато оня ден десен бял християнски терорист заби колата си в тълпа хора, в най-добрите традиции на уродите от ИДИЛ.

Just for shits and giggles пробвах три други търсачки. Енджой! И си проверявай инфото преди да се тригърнеш.

Image
Image
Image
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Aug 15, 2017 10:17 am

Къде видя, че се тригърнах, освен това казах, изрично, най-голямата търсачка, защото знаех как ще ми отвърнеш и с какво. Малките не ме енят, важно е какво прави нещото, дето всеки го ползва. И това, че поредният кретен е направил поредната зверщина е ебаси аргумента, честно - особено тук. :roll:

Пп. и да ползваш реториката на анти sjw срещу тях е точно толкова смотано, колкото когато анти sjw използваха реториката на sjw да се правят на тригърнати, заради кека. Малко по-високо се цели ко може :mrgreen:

ппп. И не ме приравнявай до десни (или каквито други симпатии смяташ, че имам) :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 15, 2017 10:31 am

Еми говориш ми типичните десни глупости. Очевидно е, че тук става въпрос за алгоритми за индексване на картинки, а не се точи някаква злокобна лява конспирация. И всичките търсачки са на подобен принцип. Дали тоя резултат има смисъл? Естествено че няма и се надявам тея да вземат да си оптимизират търсачките така че подобни глупости да не се случват. Но за всеки, който е прекарал малко време в нета, би трябвало да е ясно, че това е артефакт на алгоритмите и няма кво да се търси под вола теле.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue Aug 15, 2017 10:49 am

Това извинение щеше да важи преди... де да знам, десетина години и повече. Гуглето не търси изображения единствено по описанието им. А и защо бута пинтерест навсякъде също е интересна тема, но за друго време. фак пинтерест бтв. Гуглето отдавна използва и цвят при търсенето на изображение. Търсачката е достатъчно умна да разпознава основната цветова палитра на дадено изображение. Далеч не се ограничава само до думички.

Може и до мързел да е, да не искат да пипат в системата и т.н. но от една страна в тая компания работят ебаси хората реално, дето наистина бутат нещата напред и буквално са топ левел учени. От друга страна насоката на компанията и управлението ѝ са доста ясно изразени и са олигофренски, тъй че кой да знае истината и къде опираме до технически проблеми, къде до мързел, къде до неадекватно управление.

Всяка друга търсачка копира гугъл бтв, и ако гуглячето бута пинтерест напред, което ще доведе до силна посещаемост, другите търсачки също ще видят този сайт като важен и полезен и ще го индексират високо в търсенията си.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Aug 15, 2017 1:18 pm

Нали знаеш, че гуугъл вади с приоритет резултати към страници, които са по-често линквани в нета. Не гуугъл бута напред пинтерест, а юзърите. И гуугъл бомбинг ис а тинг. :ninja:
There are no rules! I'm gonna get you!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 15, 2017 6:31 pm

За мен якото в цялата работа е, че белите супремасисти от Шарлотсвил ги изпонадоксиха (новата най-яка Бг дума) и си изгубиха работните места. Един дори семейството му го дисоунна.
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Aug 15, 2017 7:06 pm

Възгледите на тези хора са противни и нечовешки, глупостта им е епична и за мен не би следвало да се размножават, но никога не бих се радвала, че са останали без работа или че семействата им са се отрекли от тях. Да се радвам на нещо подобно означва, че дълбоко в себе си съм същата като тях. И съм против някой да бъде уволняван за възгледите си, дори когато те са такива, освен ако няма закон, който да е обявил подобни възгледи или участието в подобни събирания за противозаконно.

Това че злорадстваш по този начин те принизява до тяхното ниво, дори да си мислиш, че имаш the moral high ground.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Aug 15, 2017 7:14 pm

Аз смятам, че е адекватно да си загубят работата. Те имат възгледи ВРЕДНИ за човечеството, та не страдам много. Щатите имат безумни закони и всяко инбредско нацистче си е повярвало, бе е шеф и няма последици. Ми има. Още омг иронията да си с Тики факли на нацистки протест??? Не че за пръв път нацистчетата апроприейтват, не бели неща за бели цели

Аз са се кефих как некав амеркански идиот направил нацисткия поздрав в Дресден, пребили го и той е задържан и ще плаща глоба, а не пребилите го :heart:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 15, 2017 8:25 pm

Изобщо не мога да се трогна от мнението, че това ме правело "същият като тях". Нацизмът е античовешка идеология и заслужава абсолютно безмилостно изтребление. Хора биват уволнявани за най-безсмислени и маловажни работи - да те уволнят заради разпространяване на идеята, че голяма част от човечеството трябва да бъде обгазена, е справедливост.

Vash
Paragon

Post by Vash » Tue Aug 15, 2017 8:39 pm

Интересно ми е какво мислиш за Антифа и червените им знамена. :ninja: Съгласен съм за нацистите, но честно казано и комунягите не ми трябват особено. Ако ще приемем политическо насилие като общество трябва да включим всички античовешки идеологии.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Aug 15, 2017 8:44 pm

Обвиненията в нацизъм щяха да имат по-голям тежест ако тази дума (както и думата фашизъм) не се използваше за практически всичко, което някой смята за противно и има макар и бегъл политически привкус. В случая изглежда става дума за истински нацисти, така че аз съм напълно окей с това да ги уволняват - те са свободни да имат каквито си щат възгледи, работодателите им пък са свободни да не щат фирмата им да бъде асоциирана с такива индивиди.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Aug 15, 2017 8:46 pm

Vash wrote:
Tue Aug 15, 2017 8:39 pm
Интересно ми е какво мислиш за Антифа и червените им знамена. :ninja: Съгласен съм за нацистите, но честно казано и комунягите не ми трябват особено. Ако ще приемем политическо насилие като общество трябва да включим всички античовешки идеологии.
Комунизмът поне на ниво идеология не е лошо нещо. Изненадващо е каква голяма част от човечеството, която не го е преживявала директно, има идиотски идеализирана представа за нея...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 15, 2017 9:06 pm

Някой може ли да обясни с няколко изречения какво се случва? От къде се пръкнаха такива нацисти в САЩ и какво са направили? :shock:

Цъкнах на няколко линка, но не мога да намеря кое ги определя като такива и какви точно са възгледите, за които говорите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Aug 15, 2017 9:23 pm

Носят знамена със свастика баце..

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 15, 2017 10:04 pm

И разбира се пропускаме удобният факт че това изпонадоксване имаше поне един false positive. Демек на един човек му скапаха живота без вина.
Roland wrote:
Tue Aug 15, 2017 8:25 pm
Нацизмът е античовешка идеология и заслужава абсолютно безмилостно изтребление.
Нулева прилика с тях. Нямате нищо общо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.