Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Killua
Ascendent

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Sun Jul 30, 2017 7:23 pm

Vivian доста е похвалила Дюнкерк в ревюто. На мен не ми се гледаше много заради тематиката, но може да го пробвам (след маймуните).
Артур мен ме изкефи всъщност, въпреки разните пробойни. И Валерианът - последният филм, който гледах - си ми хареса. Визия и въображение убиец, вече диалог и сценарий плюс актьорска игра доста по-зле, но пък някак останалото ми компенсира.
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 30, 2017 7:34 pm

Вивиян е фенгърлка на Нолан и яде с наслада всичките му лайна. Нямам й доверие. Един от блогърите, на които имам доверие, не го е харесал (отвъд визията). Чакам да видя още мнения, но отсега казвам, че трябва да се случи чудо, че да вляза в киносалона за тоя. Още ми държи от последния Батман и Интерстелър - незабравимо зле бяха.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jul 30, 2017 8:03 pm

Често забравям, че тва нящо има и списание. Квото е казала вивиян в ревюто е доста точно. Аз на Нолан не му харесвам само третия Батман и Инсепшън. Земните терзания в Интерестелър също бяха в излишък, както и онова с любовта :ninja: но иначе филмът ми е доста любим.

Dunkirk има само един проблем и той е, че не е кървав. Вярно че има точно 2 момента от по 30-40 секунди, където кръв можеше да се покаже, но пак :spite:

Но е 90 минути (евала, за което) филм без един излишен детайл, с размазващ замах, за първи път виждам американски военен филм за втората световна, дето реално да си покаже мащаба. Говорим за километри и километри морска шир, дето изглежда празна, но реално може да си умреш като стой та гледай. Звукът е няма такъв кошмар просто и всяка сцена има само една цел, да ти е възможно най-напрегнато и неприятно. Въобще цялото усещане за какъв ад е било и то да го постигнеш в светъл ден, без да ебаваш майката на цветовете и да изливаш тонове кръв си е постижение.

И това е цялата идея на филма. Упражнение по стил е. Единствената му цел е да нагнетява напрежението и да те накара да съпреживееш абсолютен ужас заедно с, буквално, децата, пратени да умират там. А говорим за частта от битката, която можеше да е баси сапуна, банда цивилни спасяват армията.

И е от тези ленти, за които колкото по-малко знаеш толкова по-добре. Да не говорим, че ако отидеш с очакванията да получиш типичната доза национализъм, патос, бомбастична музика, дълги геройски речи, саможертви на забавен кадър и всяко друго клише, просто ебаси колко ще те впечатли с разбиването на всичките ти очаквания. За мен това е филмът на Нолан. Сигурно от Престиж не е правил нещо с такова желание.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jul 30, 2017 8:16 pm

На мен и визията на Нолан не ми харесва особено, а и принципно не обичам много военни филми, в които не се бият с мечове, та "Дюнкерк" изобщо не знам дали ще го гледам. "Интерстелар" не го уважих, в крайна сметка.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Той този филм не е баш военен, просто такава е обстановката, но определено е по-близо до нещо като Come and See, отколкото Редник Райън или Hacksaw Ridge. Важни са ситуацията и какво се случва, няма арки на герои или пр. Просто група хора се опитват да оцелеят кой както може, докато друга идва да ги извади от кофти ситуация.

Иначе Нолан има правилният подход към нещата. Възможно най-много неща да са заснети реално, а дигиталната обработка е за зачистване, не се разчита на нея да ти носи атмосферата и визията. За съжаление, чак в Интерстелър му се получи за първи път (що се отнася до скъпите му филми). Преди това Престиж и Мементо нямат лабаво. Но сред големите са Батманите и Инсепшън, които се очаква да имат безкомпромисна визия, а то трите батмана са толкова различни един от друг, че повече нямаше накъде, а инсепшън беше flaccid (да не говорим, че имаше теменуги, които го сравняваха с Матрицата по тоя показател за уникална и новаторска визия).

Но Интерстелър е великолепен за гледане и сега Dunkirk е още по-категоричен. Плюс че съм някъв див фен на неща във вода и като някой екип успее да ги направи толкова добре - с всичката безкрайност, дълбочина, ужас от удавяне и красота в същото време и съм в рая.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 30, 2017 9:00 pm

Интерстелър е великолепен само визуално. Във всяко друго отношение е помия, разпадаща се на съставните си части. Просто е безобразие колко зле беше написан тоя филм.

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jul 30, 2017 10:01 pm

Ай донт финк соу. Маконъхи беше железен, планетите и космоса, които посетиха са зашеметяващи, началният билд ъп преди да излетят беше доста човечен и приятен, макар синът да не получи никаква бащинска загриженост, музиката е яка, и докато не почнаха с бръщолевенето за любовта (което вярно е голям проблем, защото в крайна сметка двамата оцелели от екипажа едва ли не си решават проблемите с нея) си беше идейно и доставяше.

С мат деймън нещата обаче компенсираха, беше стабилна идея голден боя на мисията да е абсолютен догшитец и да преебе ситуацията. Не толкова добре издържано колкото в Sunshine например, където реално лудостта дойде не толкова от изолацията, колкото близостта със слънцето aka господ, което прави персонажа на деймън една идея по-безличен, но в крайна сметка доведе до онази сцена със скачването, дето за малко да си изтръгна страничната облегалка на седалката.

пп. Силата на Нолан определено е в съспенса, чудя се кога ще се осъзнае кои са му наистина добрите филми - Престиж, Мементо и Dunkirk и не започне яко да действа трилъри.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Jul 31, 2017 12:02 am

Following и Insomnia също са страхотни трилъри.

Интерстелара нищо не може да го спаси. Нищо.
The hardest battles are fought in the mind.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 31, 2017 12:22 am

Аз на сцената със скачването просто исках вече Мат Деймън да експлодира и да спрат да ми губят времето с него. Баси, колко елементарна философия и патос се изля покрай тоя... Когато най-накрая гръмна изпитах едно от трите положителни чувства в рамките на тези отвратителни 3 часа (другите две бяха визуализацията на уормхола и черната дупка).

Писах някога някъв доста дълъг чаршаф, в който обясних кво не му е наред тоя филм (в неговата си тема във форума). Сега като го погледнах, видях че даже не ми се е приказвало за частта с Мат Деймън. :lol:

За да не съм съвсем офтопик, вчера гледах и The Town като част от обсесията ми по Джон Хам. В него Хам е ФБР агент, който се опитва да хване някви ирландо-американски обирджии на банки (Бен Афлек и Джеръми Ренър). Малко като обърнато Бейби Драйвър. Та, филмът беше окейна седмичка, Джон Хам е все така прелестен и се надявам някога да го кастнат в сериал, в който е принципен блюстител на закона, щото имам физическа нужда законът по телевизиите да бъде пазен от пичове с визията и присъствието на Джон Хам.

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jul 31, 2017 12:27 am

Interstellar е най-малоумният филм на Нолан (повече дори от третия му Батман), но толкова е коментирано това вече, че не виждам смисъл да се занимаваме пак...

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 31, 2017 12:40 am

Як е бе, бтв Жон Хам най-яката му роля е епизодичното му включване в няколко епизода, като изключително красив и умопомрачително глупав доктор, пилот и кво ли още не, все неща, получил, защото изглежда по начина, по който изглежда, без реално да има акъла за това, в 30 Rock.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Jul 31, 2017 1:50 am

Не знам за Dunkirk, защото заради Interstellar и Inception дължа на Нолан едно скипване на кино, та ще го гледам на лаптоп като излезе.

Но Baby Driver е кино събитието на годината. Режисиран е в най-добрите традиции на Едгар Райт (дори бих казал, че е най-добрия му филм след Hot Fuzz и онзи другия от аватара ми). Саундтракът е убиец. Играта варира от стабилна до култова (Люк Бесон може да го прегледа, и да си води бележки как се прави химия в badass двойка). Камерата е винаги on point. Каскадите до една изглеждат реалистични, за разлика от камп фестове като бързи и яростни. Този филм има слабости, колкото и Матрицата има слабости. Кой човек с всичкия си въобще би тръгнал да ги разчепква, след като вместо това може да rewatch-ва тази върховност.
Валерианът се провали с гръм и трясък (това не значи, че не е фън, фън е и то много), Дънкирк най-вероятно ще е за едно гледане на IMAX и толкова, Логан беше як, но не чак толкова як.
Освен ако Вилньов не сътвори чудеса с Блейд Рънър, не виждам кой филм ще бие Baby Driver тази година.

9/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 31, 2017 7:54 pm

Коя е бедес двойката?

Oui. Je suis garbage.

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Jul 31, 2017 8:14 pm

Дарлинг и не помня как се казваше нейния.
There are no rules! I'm gonna get you!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 01, 2017 6:43 am

@Martix , Бъди му беше името. ДЖОН ХАМ, БЕ!
Съгласна съм, тея двамата бяха много готини заедно. За съжаление, същото не може да се каже за главния и главната - там изпортеният романс изпорти и самият филм накрая.

трубадур wrote:
Mon Jul 31, 2017 12:40 am
бтв Жон Хам най-яката му роля е епизодичното му включване в няколко епизода, като изключително красив и умопомрачително глупав доктор, пилот и кво ли още не, все неща, получил, защото изглежда по начина, по който изглежда, без реално да има акъла за това, в 30 Rock.
АААААААААААХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААААААААААААААА! Тва го издирих и гледах само моментите с д-р Дрю Бейрд. I can't even! The Bubble епизодът рути!

https://www.youtube.com/watch?v=CWVZfqgPg-4
Me too, sister! Me too... :oops:

И ТЪП ДА Е, ШЕ ГО ЗЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЕМА ДА СИ ГОВОРИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПП. Всъщност, в епизодите преди The Bubble, пичът не беше тъп.

Oui. Je suis garbage.