На мен нещо ми прещрака и се хванах да направя това което си бях казал че ще направя като пуснаха
Bioshock трилогията миналия септември - седнах да изиграя
BioShock втори път и да взема всички ачийвмънти. На втора игра и с информацията от включения документален филм осъзнавам колко голямо постижение е била (и си остава) играта като environmental storytelling и естетика. Този път доста повече се накефих и оцених Fort Frolic и не убих Сандър Коен. Поне не там де, после му видях сметката в апартамента му в Аполо Скуеър, има weapon upgrade там все пак.

Иначе максималната трудност се изразяваше най-вече във врагове които попиват куршуми като англичанин - кокаин, но поне една част от времето бяха кът амунициите и беше интересно. Разбира се, сейвах на поразия.
DLC-тата с challenge rooms всъщност доста ми харесаха и приятно омешваха различни геймплейни системи, най ми хареса чалинджа където трябва да спасиш Малката Дрисла от виенското колело.
Сега почнах двойката където ще направя същото, а даже няма и да е само повторение, понеже предния път не изиграх
Minerva's Den DLC-то и Protector Trials, а за първото съм чел страшно много хвалби за него откъм писане и разказване на единична отделна история в света на Рапчър, пък хората които са го правили имаха разни интересни инди проекти, но трябва да са разровя в RPS да видя за какво ставаше дума. Втората е доста по-лесна откъм разпределение на ресурси отколкото първата на най-голямата трудност без вита чеймбъри, само дето по някаква причина ми крашва доста редовно без видима причина, което е особено досадно ако е докато събирам АДАМ.

Да нанизвам хора на дрелката обаче си остава кеф и разнообразието в тониците радва доста. Може никога да не е бил супер динамичен комбата на тия две игри, но мамка му, супер е полиран и забавен във втората. Особено като тръгнах да правя ачийвмънта за събиране на АДАМ от труп без никой да стигне до сестричката и без аз да поема щети, насрах циклонни капани, мини-картечници, болтове-капани и имах хакната картечница и само се показвах да им метна пчелички и се скривах пак.
Първата битка с Голяма Сестра беше супер интересна обаче, защото имах 2 аптечки, една спринцовка EVE и 10 долара колкото за едно лекуване със лечебна станция. Пробвах няколко пъти различни тактики, докато не слязох долу при една стъклена стена и не гонихме като котката и мишка покрай нея и не си изхабих всички амуниции и EVE, накрая точно на плюнка кръв (и аз, и тя) я надъних с дрелката колкото гориво имах. Много яко беше.
Историята е ясно че е зашита малко с бели конци, но ми харесва че тук няма гръмко обявени избори и последици, а реално начинът по който третираш Грейс, Станли и Гил Александър влияе на финала. Левийн едва ли ще си го признае, защото не е участвал тук, но съм сигурен че включването на Еленор като персонаж който реално се навърта около теб и общува с теб, а не е скрит зад стъкло или нещо друго като множеството други персонажи от Систем Шок до
BioShock, е изиграло роля при планировката и оформянето на Елизабет като full-fledged персонаж и NPC.